Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

San Shi

San Shi (τα τρία μοντέλα)
Το Tai Yi, το Qi Men Dun Jia και το Liu Ren ονομάζονται 3 μοντέλα (San Shi) και θεωρούνται οι υψηλότερες τέχνες της κινέζικης μεταφυσικής.
Το Tai Yi χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη γεγονότων όπως φυσικές καταστροφές κρατών αλλά και την τύχη αρχηγών κρατών. Το Tai Yi επικεντρώνεται σε ουράνιες ή αστρονομικές παρατηρήσεις (tian yuan or heavenly aspects). Πολλοί λίγοι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν αυτή την μέθοδο (τους έφαγε η κινέζικη μυστικοπάθεια).
Το Qi Men Dun Jia χρησιμοποιείται για στρατιωτικές εφαρμογές, για να εκμεταλευτεί κάποιος συνθήκες στον πόλεμο και για να προβλέψει το αποτέλεσμα πολέμων. Το Qi Men επικεντρώνεται σε γήινες παρατηρήσεις (di yuan or earth aspects). Mε το Qi Men μπορεί να κάνει κάποιος προβλέψεις σε πολλά διαφορετικά θέματα, αλλά και να βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε συγκεκριμένες "πύλες", σε συγκεκριμένη κατεύθυνση του ορίζοντα σε συγκεκριμένo χρόνο οι οποίες βοηθούν στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Το Qi Men Dun Jia το χρησιμοποιούσαν οι αυτοκράτορες και οι στρατηγοί.
Το Liu Ren χρησιμοποιείται για προβλέψεις της καθημερινότητας και καθημερινά γεγονότα. Το Liu Ren επικεντρώνεται σε ανθρώπινες παρατηρήσεις (ren yuan or human aspects). Αποκαλύπτει την εξέλιξη, την αιτία και αποτέλεσμα γεγονότων.
Τα 3 μοντέλα (san shi) δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των πολέμων στην Κίνα (Warring states period, 700 πΧ) αν και πολλοί κινέζοι υποστηρίζουν ότι η δημιουργία τους πάει πίσω μέχρι την εποχή του Κίτρινου αυτοκράτορα (πριν 5000 χρόνια).
Πολλά από τα γραπτά διάσημων κινέζικων κλασσικών βιβλίων σε άλλους τομείς όπως το Feng Shui, η κινέζικη ιατρική κλπ γράφτηκαν πολύ αργότερα από άτομα που είχαν λάβει την γνώση προφορικά από παλαιότερες γενιές (καθότι δεν είχε ανακαλυφτεί ακόμα το χαρτί! στις προγενέστερες γενιές), οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το όνομα του ατόμου από όπου προέρχονταν οι γνώσεις, προς τιμήν του και όχι το όνομα του πραγματικού συγγραφέα.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια, το Liu Ren έχει να κάνει περισσότερο με τα χαρακτηριστικά του ατόμου (π.χ. χρώμα ματιών, σχήμα προσώπου, χέρια κτλ) ή με το τρόπο ζωής του (π.χ. αν ζει σε ένα ευήλιο ή σκοτεινό περιβάλλον, ζει σε ένα σπίτι που δεν εμποδίζεται η ροή θετικής ενέργειας ή γεμάτο αρνητική ενέργεια) ή μήπως με τη ρουτίνα του ατόμου (π.χ. θα ξυπνήσει, θα πάει στη δουλειά, θα γυρίσει κουρασμένος στο άδειο ή γεμάτο σπίτι, θα ασχοληθεί ή όχι με τα hobbies του κτλ);

    Φιλικά...



    @decor.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Liu Ren (6 νερό γιανγκ) είναι μέθοδος πρόβλεψης καθημερινών και προσωπικών θεμάτων, δηλαδή προβλέπει τι θα γίνει στην ζωή ενός ατόμου. Δεν εφαρμόζεται δηλαδή για πρόβλεψη αποτελέσματων πολέμου, τύχης κρατών, φυσικών φαινομένων και γεγονότων που αφορούν χιλιάδες ανθρώπους, το οποίο το κάνει το Tai Yi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

fixodent lawsuit