Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τι σχέση έχει το Φενγκ Σούι με την γεωμαντεία;

Τι σχέση έχει το Φενγκ Σούι με την γεωμαντεία;


Καμιά! Αυτή είναι η σωστή απάντηση.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά ορισμός του Φενγκ Σούι ως γεωμαντική τέχνη. Αυτό το μπέρδεμα προέκυψε επειδή ο ένας παπαγαλίζει τον άλλον, και η ιστορία ξεκίνησε γύρω στο 1870, όταν κάποιος άσχετος προφανώς στο Φενγκ Σούι ήθελε να μεταφράσει την λέξη Φενγκ Σούι σε κάτι πιό δυτικό, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς ούτε τι είναι γεωμαντεία αλλά ούτε και Φενγκ Σούι!


Τι είναι γεωμαντεία; Είναι τεχνική που ξεκίνησε στην Βόρεια Αφρική από τους Άραβες, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε πρωτοεφαρμόστηκε. Επεκτάθηκε στην Ευρώπη και την νότια Αφρική γύρω στην πρώτη χιλιετία μ.Χ.


Σκοπός της γεωμαντείας είναι να προβλέψει τα μελλούμενα. Κάνει κάποιος μια ερώτηση για κάποιο προσωπικό θέμα, ρίχνει κάποιες πέτρες στο έδαφος και παρατηρώντας την θέση τους κάνει αντίστοιχα την ερμηνεία. Εκτός από το "ρίξιμο" της πέτρας υπάρχουν και παραλλαγές με σημάδια με στυλό ή με τρύπες που γίνονται στο έδαφος. Για την ερμηνεία της γεωμαντείας χρησιμοποιείται το σύστημα των 12 αστρολογικών οίκων (της αράβικης αστρολογίας και όχι της κινέζικης) και τα 4 στοιχεία (όχι τα 5 κινέζικα στοιχεία ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο και νερό).


Δηλαδή, καμία σχέση!!!! Το Φενγκ Σούι έχει περισσότερη σχέση με την γεωγραφία, μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως αστροβιολογικός τρόπος σκέψης, ή έστω αστρο-οικολογία, παρά γεωμαντεία!!

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Γεωργια
    Εγινε αναφορα στο blog σου απο την εφημεριδα Real News.Δες εδω:
    http://blogo-gr.blogspot.com/2009/10/real-bloggers.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

fixodent lawsuit