Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Το Φενγκ Σούι της Βουλής

Το Φενγκ Σούι της Βουλής
Διάσημα κτίρια και το Φενγκ Σούι τους

Το Φενγκ Σούι ενός κτιρίου όπως η Βουλή ενός κράτους παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη και τα γεγονότα του κράτους, διότι η Βουλή είναι ο χώρος που ψηφίζονται οι νόμοι και πέρνονται αποφάσεις για το πώς θα διοικείται μια χώρα.

Συγκεκριμένα, εάν θέλουμε να δούμε πώς θα είναι η τύχη για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή για μια συγκεκριμένη χρονιά, δεν έχουμε παρά να εξετάσουμε το Φενγκ Σούι των σημαντικών κτιρίων-συμβόλων για το κράτος που μας ενδιαφέρει.
Από εμπειρία μου που βασίζεται σε μελέτες γεγονότων, η τύχη της Αμερικής φαίνεται από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο, η τύχη της Κίνας φαίνεται από την Απαγορευμένη Πόλη. Από τότε που έγιναν πέρυσι τον Δεκέμβριο οι διαδηλώσεις στην Αθήνα για τον μαθητή Αλέξη, μπορώ να πω ότι γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα φαίνονται από το Φενγκ Σούι της Βουλής της.

Βέβαια, η Βουλή ή το κτίριο-σύμβολο ενός κράτους δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν την τύχη του κράτους. Παίζει ρόλο η θέση βουνού/νερού στον γεωφυσικό χάρτη του κράτους αλλά και η θέση βουνού/νερού σε σχέση με την πρωτεύουσα, επειδή η πρωτεύουσα είναι η πόλη όπου βρίσκονται τα κέντρα αποφάσεων του κράτους. Επίσης παίζει ρόλο το ωροσκόπιο του αρχηγού του κράτους, καθότι όταν έχει πρόβλημα ο προθυπουργός, το ίδιο θα έχει και το κράτος που διοικεί.

Ας δούμε τώρα το Φενγκ Σούι της Βουλής, εξετάζοντας και τους δύο παράγοντες του Φενγκ Σούι, την Φόρμα (Luan Tu ή Xing Fa) και την Φόρμουλα (Li Qi).

Το Luan Tu της Βουλής

Η Βουλή είναι τοποθετημένη στον χάρτη έτσι ώστε να μην έχει ακριβώς πίσω της και κοντά κάποιο λόφο ή βουνό (ο Λυκαβυτός βρίσκεται πίσω δεξιά της), οπότε δεν έχει ιδιαίτερη υποστήριξη από άποψη της σχολής της Φόρμας. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή «δεν έχει καλυμένη την πλάτη της» με όλες τις συνέπειες στο κράτος.
Μπροστά από την Βουλή υπάρχει μεγάλος ανοιχτός χώρος (Ming Tang), το οποίο είναι καλό διότι δείχνει ότι υπάρχουν προοπτικές και μέλλον για το κράτος. Από την άλλη όμως πλευρά επειδή ο ανοιχτός αυτός χώρος συνοδεύεται από την κατηφόρα του εδάφους, η ενέργεια (chi) δεν συγκρατείται και χάνεται. Στο Feng Shui είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε την ενέργεια και να μην την χάνουμε. Εάν σταθείτε στον Άγνωστο Στρατιώτη και κοιτάξετε προς τα έξω, θα δείτε πώς κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια για να βγείτε στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά θα δείτε την κατηφόρα αυτή να συνεχίζεται και στην Ερμού.
Κοιτάζοντας απέναντι και δεξιά από την Βουλή θα δείτε ένα δηλητηριώδες βέλος που χτυπά την Βουλή, είναι η γωνία από τους τοίχους του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Το βέλος αυτό επηρεάζει την Βουλή αρνητικά, γιατί έτσι και αλλιώς δεν είναι καλό να μας «τρυπάει» ένα βέλος. Ευτυχώς το βέλος αυτό είναι κάπως μακριά, οπότε η επίδρασή του δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Το βέλος αυτό δρα αρνητικά όταν βρίσκονται στην περιοχή αυτή αρνητικά ιπτάμενα άστρα του μήνα ή της χρονιάς.

Εάν κάναμε Feng Shui στην Βουλή για να βελιώσουμε τον παράγοντα της Φόρμας (Luan Tu), θα προτείναμε να μπει ένα κατασκευαστικό εμπόδιο (δένδρα ή άλλο) μπροστά από την Βουλή με λίγο ύψος (θα λειτουργούσε ως Mountain Table), το οποίο θα λειτουργούσε ως εμπόδιο ώστε να μην χάνετε η ενέργεια (chi).
Επίσης για να αντιμετωπίσουμε το δηλητηριώδες βέλος της Μεγάλης Βρετανίας, επειδή η γωνία του τοίχου ανήκει στο στοιχείο φωτιά, θα βάζαμε ανάμεσα στην Βουλή και την γωνία του τοίχου του ξενοδοχείου κάτι που να ανήκει στο στοιχείο γη σε σχήμα, υλικό και χρώμα (διότι η γη εξαντλεί την φωτιά).

Το Li Qi της Βουλής

To Li Qi είναι παράγοντας του Feng Shui ο οποίος λαμβάνει υπόψιν του φόρμουλες όπου χρησιμοποιούνται οι κατευθύνσεις του ορίζοντα και η διάσταση του χρόνου. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε μόνο την επίδραση των Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui.

Το κτίριο κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1824-1844. Αν και στο κτίριο έγιναν ανακαινίσεις και προσθήκες, αυτές οι αλλαγές ήταν μικρότερες σε επιφάνεια σε σχέση με ολόκληρο το κτίριο ή ήταν ασήμαντες, οπότε ο προσωπικός χάρτης Ιπτάμενων Άστρων της Βουλής παραμένει ο αρχικός. Το κτίριο ανήκει στην περίοδο του 8. Το κτίριο βλέπει στην Δύση (West 2).

Σύμφωνα με την σχολή «Ιπτάμενα Άστρα» του Φενγκ Σούι, υπάρχουν συνολικά 9 είδη ενέργειας. Η κάθε μια από τις 9 διαφορετικές ενέργειες εκφράζεται με αριθμούς από το 1 μέχρι το 9. Ο κάθε αριθμός έχει συγκεκριμένη σημασία.
Άλλοι αριθμοί είναι θετικοί, ενώ άλλοι είναι αρνητικοί. Για παράδειγμα, για την περίοδο 2004-2024 οι καλύτεροι αριθμοί είναι το 8, 9 και 1, ενώ οι χειρότεροι αριθμοί είναι το 5, 2, 3 και 7.

Για να αξιοποιήσουμε με μια ματιά το Feng Shui της Βουλής, λαμβάνουμε υπόψιν μας το σημαντικότερο Ιπτάμενο Άστρο για την χρονική περίοδο που ζούμε. Επίσης λαμβάνουμε υπόψιν μας τις ενέργειες της εισόδου της Βουλής για να δούμε τι ενέργεια μπαίνει στο κτίριο.

Για το χρονικό διάστημα 2004-2024 το σημαντικότερο άστρο είναι το άστρο 8. Οπότε εξετάζουμε το άστρο βουνού 8, εάν είναι σωστά τοποθετημένο η Βουλή θα χαίρεται αρμονία, ειρήνη και σταθερότητα. Ένα καλό άστρο βουνού είναι αυτό που έχει ένα πραγματικό βουνό στον εξωτερικό χώρο, είναι αυτό που είναι βαρύ, κλειστό, ήσυχο και ψηλό. Η εσωτερική διαρύθμιση επίσης παίζει ρόλο για το άν ένα καλό άστρο βουνού είναι «ζωντανό ή πεθαμένο».
Επίσης εξετάζουμε το άστρο νερού 8, εάν είναι σωστά τοποθετημένο η Βουλή θα χαίρεται οικονομική ευμάρεια και ανάπτυξη. Ένα καλό άστρο βουνού είναι αυτό που έχει ανοιχτό χώρο μπροστά του, πολύ κίνηση, είναι αυτό που είναι ενεργό, ελαφρύ, ανοιχτό και που χρησιμοποιείται συχνά.

Το άστρο βουνού 8 βρίσκεται στην Δύση. Η Δύση βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου όπου έχουμε χαμηλό έδαφος και κίνηση από αυτοκίνητα. Επίσης στην Δύση βρίσκεται και το στόμα του Μετρό του Συντάγματος. Οπότε το άστρο βουνού δεν μπορεί να ζήσει με αυτές τις συνθήκες, προκαλώντας στην Βουλή και τους Έλληνες το αντίθετο της σταθερότητας και της ηρεμίας, κάνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις των πολιτικών αλλά και των Ελλήνων προβληματικές για το χρονικό διάστημα 2004-2024 (λέτε για αυτό να είμαστε γκρινιάρηδες;).

Το άστρο νερού 8 βρίσκεται επίσης στην Δύση. Ώς άστρο νερού, θέλει βαβούρα και κίνηση, το οποίο πράγματι συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι καλή. Γιατί όμως δεν συμβαίνει αυτό ή μήπως συμβαίνει και απλώς κλαιγόμαστε;

Πρώτον μας έχει μείνει το γκρινιάρικο από την εποχή της τουρκοκρατίας. Επίσης όλα τα βουνά της Ελλάδος έχουν τα κόκκαλα να βγαίνουν στην επιφάνεια της σάρκας.
Ακούγεται μακάβριο, αλλά εάν σκεφτείτε ότι στο Φενγκ Σούι ένα τοπίο μοιάζει με ένα άνθρωπο, όπου τα δέντρα είναι τα μαλλιά του, το γρασίδι το τρίχωμα, το αίμα τα ρυάκια, τα κόκκαλα οι πέτρες, Οι δικές μας πέτρες των βουνών σε ολόκληρη την Ελλάδα αντί να μείνουν μέσα στην σάρκα έχουν βγει έξω, το οποίο μας δίνει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα "τραυματισμένου", μας κάνει τραχείς, δύσκολους και διασπαστικούς. Τώρα ξέρετε γιατί η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.
Δεύτερον, φταίει η είσοδος που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας. Συνήθως οι πολιτικοί μπαίνουν από τον Βορρά (η είσοδος στην Βασ. Σοφίας), όπου στον Βορρά υπάρχει το άστρο νερού 5. Το άστρο 5 είναι το χειρότερο από τα 9 συνολικά Ιπτάμενα Άστρα, προκαλώντας εμπόδια και κακοτυχία. Δηλαδή κάθε φορά που πατάει το πόδι του άνθρωπος στην Βουλή από αυτή την είσοδο προκαλεί γκαντεμιά και εμπόδια που επηρεάζουν τα οικονομικά του κράτους, καθότι το άστρο νερού έχει να κάνει με τα χρήματα.
Τρίτον, η Ελλάδα επηρεάζεται και αυτή από την παγκοσμιοποίηση. Εάν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ελλάδα ακολουθεί.

Η Βουλή και οι διαδηλώσεις τον Δεκέμβριο 2008

Οι διαδηλώσεις που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο αντικαθρεπτίζονται τέλεια στο κτίριο της Βουλής, λαμβάνοντας υπόψιν τα Ιπτάμενα Άστρα της χρονιάς 2008 και του μήνα Δεκεμβρίου. Στο διάγραμμα παρακάτω βλέπουμε τα άστρα της χρονιάς και του μήνα μαζί σε κάθε κατεύθυνση. Το άστρο δεξιά είναι το άστρο της χρονιάς, το άστρο αριστερά είναι το άστρο του μήνα. Εξετάζοντας τα στοιχεία των Ιπτάμενων Άστρων (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ), αλλά και τον συνδιασμό των Ιπτάμενων Άστρων μεταξύ τους, βλέπουμε καθαρά πώς φαίνεται ότι τον Δεκέμβριο 2008 η Ελλάδα είχε εξεγέρσεις και διαδηλώσεις.

Στον Βορρά, την είσοδο που χρησιμοποιούν συνεχώς οι πολιτικοί μας, υπήρχαν εκτός από το μόνιμο κακό άστρο 5 (κακοτυχία) και το μηνιαίο άστρο 6 (σημαίνει πατέρας, κυβέρνηση, εξουσία) και το άστρο 3 (1ος γιος, νιάτα). Το 6 ανήκει στο στοιχείο μέταλλο, το 3 ανήκει στο στοιχείο ξύλο. Το μέταλλο και το ξύλο είναι εχθρικά στοιχεία μεταξύ τους, οπότε έχουμε το φαινόμενο όπου τα νιάτα επαναστατούν ενάντια στην εξουσία. Η εξουσία (αστυνομία) σκοτώνει ένα παιδί.

Επίσης, γιατί συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και πώς φαίνεται από τα Ιπτάμενα Άστρα; Πού είναι η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη; Νοτιοανατολικά. Τι Ιπτάμενα Άστρα έχουμε τον Δεκέμβριο 2008 στα Νοτιοανατολικά; Το 9 και το 6. Το 9 ανήκει στο στοιχείο φωτιά, το 6 είναι μέταλλο και είναι πάλι ο πατέρας, η κυβέρνηση και η εξουσία. Επειδή η φωτιά καταστρέφει το μέταλλο, φαίνεται ότι υπάρχει επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση στα Νοτιοανατολικά της Ευρώπης που είναι η Ελλάδα.

Οι έννοιες των Ιπτάμενων Άστρων
6 Ο αυτοκράτορας, οι αρχές, η κυβέρνηση, πνεύμονες, μέταλλο
9 Φωτιά
6 & 9 μαζί Επανάσταση ενάντια στις αρχές, πρόκληση στην κυβέρνηση, τα
παιδιά επαναστατούν ενάντια στον πατέρα

Η Βουλή το 2009

Το 2009 στον Βορρά βρίσκεται το χειρότερο Ιπτάμενο Άστρο 5. Δηλαδή η πόρτα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας καθημερινά, εκτός από το μόνιμο άστρο νερού 5, έχει επιπλέον και το άστρο της χρονιάς 5, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα με δύο άστρα κακοτυχίας και εμποδίων ταυτόχρονα. Οπότε η χρονιά 2009 δεν είναι εύκολη για την Βουλή και την Ελλάδα μας.

Σημείωση
Στο άρθρο αυτό έχω λάβει υπόψιν μόνο το εξωτερικό περιβάλλον και την είσοδο. Δεν κατάφερα ακόμα να βρω τον τρόπο να σας στέλνω πίνακες με Ιπτάμενα Άστρα κτιρίων, το blogspot δεν δέχεται πίνακες.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η πρεμιέρα της Ελένη Μενεγάκη σήμερα

Η πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη σήμερα
Επιλογή Ημερομηνιών - πόσο καλή είναι η ημέρα έναρξης της εκπομπής της



Σήμερα ξεκινά η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και πολλοί αναρωτιούνται εάν είναι καλή ημερομηνία, καθότι όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε ακόμα ανάδρομο Ερμή στην αράβικη αστρολογία και η κα Μενεγάκη έχει βαδύ ενδιαφέρον για την αστρολογία.
Γνωρίζω πολύ ελάχιστα για την αραβική αστρολογία, αλλά νομίζω ότι ο ανάδρομος Ερμής δεν είναι το μόνο κριτήριο επιλογής ημερομηνιών και ότι σίγουρα η κα Μενεγάκη δεν έχει αφήσει το θέμα στην τύχη.

Ας δούμε τώρα τι λέει η κινέζικη αστρολογία.

Διαβάζοντας το ημερολόγιο από το βιβλίο μου "Feng Shui & Επιλογή Ημερομηνιών 2009", βλέπουμε ότι σήμερα είναι η ημέρα του ποντικού. Στους πίνακες της ημέρας, γράφει "αποφύγετε εάν είστε" τίγρης, άλογο, σκύλος. Άρα αυτή την ημέρα πρέπει να την αποφεύγουν για σημαντικά πράγματα άτομα που γεννήθηκαν την χρονιά της τίγρης, του αλόγου και του σκύλου. Η κα Μενεγάκη είναι γεννημένη την χρονιά του πετεινού, άρα είναι εντάξει μέχρι στιγμής.

Το επόμενο κριτήριο είναι οι "12 Κυρίαρχοι". Σήμερα είναι ημέρα ισορροπίας. Διαβάζοντας στην σελίδα 52 του βιβλίου, είναι "ημέρα που φέρνει ισορροπία και ίσια μοιρασιά. Καλή για γάμο, θεραπεία, ταξίδι, μετακόμιση, σε επαγγελματικές συμφωνίες και οι δύο πλευρές είναι κερδισμένες". Οπότε και εδώ είναι εντάξει αν και δεν είναι η 1η καλύτερη επιλογή για τους 12 κυρίαρχους, καθότι υπάρχουν καλύτεροι κυρίαρχοι.

Το επόμενο κριτήριο είναι η "εκτίμηση ημέρας", το οποίο μας δείχνει αν επηρεάζεται αρνητικά ο κόσμος. Όταν επηρεάζεται αρνητικά ο κόσμος, σε αυτή την ημέρα βάζω βομβίτσες με αριθμούς, ο κάθε αριθμός σημαίνει κάτι και επηρεάζει αρνητικά συγκεκριμένες δραστηριότητες. Σήμερα δεν υπάρχει καμία βομβίτσα!

Το επόμενο κριτήριο είναι το κουτάκι με τις λέξεις "επιλέξτε, αποφύγετε". Σήμερα δεν λέει πουθενά ότι δεν είναι καλή ημέρα για νέα δουλειά.

Το τελευταίο κριτήριο είναι η επιλογή ώρας. Η εκπομπή ξεκινάει στις 10 το πρωί. Επειδή έχουμε ακόμα καλοκαιρινή ώρα και εμείς θέλουμε την πραγματική χειμερινή ώρα αλλά και την πραγματική ώρα στην Αθήνα (όπου γίνεται η έναρξη εκπομπής), αφαιρούμε 1 ώρα (για να έχουμε την χειμερινή ώρα) και 25 λεπτά (για να έχουμε την ώρα στην Αθήνα). Δηλαδή η πραγματική ηλιακή ώρα έναρξης εκπομπής είναι στις 08.35. Στο ημερολόγιό μου αναφέρεται ότι αυτή η ώρα είναι αρνητική.

Πιστεύω ότι η κα Μενεγάκη ήταν αναγκασμένη να διαλέξει αυτή την ώρα εκπομπής, αλλά σίγουρα διάλεξε σωστά την ημέρα έναρξης της εκπομπής της.
Πόσο ρόλο παίζει τώρα η επιλογή ημερομηνιών; Βοηθάει μεν, δεν αλλάζει το πεπρωμένο δε.
Η κα Μενεγάκη ανήκει στο στοιχείο φωτιά γιν, το 2010 αλλά και στην δεκαετία που βρίσκεται επηρεάζεται έντονα από τον τίγρη. Ο τίγρης ανήκει στο στοιχείο ξύλο. Μια παρουσιάστρια χρειάζεται το στοιχείο που παράγει, πρέπει να κάνει show, να εκφράζεται, δηλαδή στην περίπτωσή της χρειάζεται γη.
Το 2009 ήταν η χρονιά της γης, για αυτό ευνοήθηκε αρκετά από το στοιχείο γη. Όμως το 2010 η χρονιά του μεταλλικού τίγρη δεν βοηθά ούτε τα οικονομικά της αλλά ούτε και την καριέρα της. Προβλέπω ότι από το 2010 θα υπάρξουν ανατροπές στην καριέρα και τα οικονομικά της. Είδωμεν!


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Feng Shui & Επιλογή Ημερομηνιών 2010

Feng Shui & Επιλογή Ημερομηνιών 2010

Στις 8 Οκτωβρίου 2009 θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μου βιβλίο με τίτλο "Feng Shui & Επιλογή Ημερομηνιών 2010", εκδόσεις GK Publishing (είμαι η εκδότρια επίσης, GK είναι τα αρχικά μου), σελίδες 168, μέγεθος 17 Χ 24 εκ, λιανική τιμή 19 ευρώ. ISBN 978-960-98033-2-8.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία όπως πχ Ελευθερουδάκης, Παπασωτηρίου, Ιανός, Ευριπίδης, Πύρινος Κόσμος, Ψαράς Θεσ/νίκη, Feng Shui House κλπ αλλά και σε μικρότερα βιβλιοπωλεία και στην επαρχία. Πιστεύω ότι θα έχει φτάσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία προς τα τέλη Οκτωβρίου (γραφειοκρατεία κωδικών βιβλίων βλέπετε).

Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε από μένα κατευθείαν (email: georgiakiafi@hotmail.com, τηλ 210 26 38 818, κινητό 697 85 89 268, φαξ 210 26 38 408).
Εάν το παραγγείλετε σε μένα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα το παραλάβετε αμέσως στο σπίτι σας από τον ταχυδρόμο χωρίς να πληρώσετε έξοδα ταχυδρομικής αντικαταβολής (δηλαδή θα πληρώσετε μόνο 19 ευρώ). Σαν δώρο θα λάβετε ένα τάλισμαν σε χαρτί για τον Μέγα Δούκα 2010 για να το βάλετε σε αντίστοιχο μέρος του σπιτιού σας, ή να το έχετε πάνω σας εάν έχετε γεννηθεί την χρονιά του τίγρη ή του πιθήκου. Στείλτε μου όνομα και διεύθυνση.

Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει για ένα επιτυχημένο και αρμονικό 2010. Θα μάθετε:

  • Πότε και ποιές επιδράσεις του Φενγκ Σούι επισκέπτονται το 2010 το κρεβάτι σας, την είσοδο, το γραφείο ή το ταμείο της επιχείρησής σας.
  • Τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την επίδραση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου το 2010
  • Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και πού για ανακαίνιση & κατασκευή
  • Ημερολόγιο 2010 με 50 διαφορετικές δραστηριότητες
  • Επιλογή Ημερομηνιών σύμφωνα με τα προσωπικά σας στοιχεία και γενέθλια
  • Τεχνικές Επιλογής Ημερομηνιών για έναρξη δίαιτας, γάμο, υπογραφή συμβολαίων, διαζύγιο, χωρισμό, διαπραγματεύσεις, εγχείρηση και ταξίδι.

Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό. Περιέχει πολύτιμες συμβουλές Φενγκ Σούι και Επιλογής Ημερομηνιών που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στην Δύση. Εμπλουτίστηκε με περισσότερες πληροφορίες από οποιοδήποτε κινέζικο αλμανάκ παγκοσμίως (εάν βρείτε καλύτερο υλικό σε ένα και μόνο αντίστοιχο βιβλίο σε οποιαδήποτε γλώσσα θα σας δώσω το δικό μου δωρεάν). Σχεδιάστηκε ειδικά για όσους δεν έχουν καμιά εξοικείωση με την Κινέζικη Αστρολογία και το Φενγκ Σούι.

Εθνικές εκλογές 2009 - ποιός θα κερδίσει;

Ποιός θα κερδίσει τις εκλογές 2009 - προβλέψεις

Σε λίγες ημέρες γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη κυβέρνησης και βέβαια όλοι με ρωτούν για προβλέψεις. Η αγαπημένη μου μέθοδος για τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι το Ι Τσιγνκ, η κινέζικη μέθοδος με τα νομίσματα που απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Έκανα την ερώτηση στις 6 Αυγούστου 2009, σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία είναι η ημέρα της υδάτινης κατσίκας και ο μήνας της μεταλλικής κατσίκας (σωστά σκεφτήκατε, δεν υπάρχουν μόνο χρονιές με κινέζικα ζώδια, αλλά και μήνες, ημέρες και ώρες). Η ημέρα που έριξα τα 3 νομίσματα του Ι Τσινγκ παίζει σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία, διότι κάθε φορά που κάνω μια ερώτηση συγκρίνω το στοιχείο του υποκειμένου (δηλαδή το άτομο για το οποίο ρωτάω) αλλά και το στοιχείο του θέματος που με ενδιαφέρει (πχ εδώ ρωτάω για θέμα καριέρας) με το στοιχείο της ημέρας και του μήνα. Η κατσίκα (της ημέρας και του μήνα) ανήκει στο στοιχείο γη, οπότε θα δω κάνοντας το Ι Τσινγκ πόσο βοηθιέται το άτομο και η καριέρα του από το στοιχείο γη της ημέρας και του μήνα που έκανα την ερώτηση.
Ερώτηση πρόβλεψης: Κώστας Καραμανλής, θα κρατήσει την δουλειά του μέχρι το τέλος του 2009;
Έριξα στο τραπέζι τα 3 νομίσματα του Ι Τσιγνκ 6 φορές. Κάθε φορά, ανάλογα με το αν έβγαζα κορώνα ή γράμματα, έγραφα σε ένα χαρτί μιά γραμμή συνεχή (γιανγκ) ή μια γραμμή διακεκομμένη (γιν). Μετά χρησιμοποιώντας πίνακες με αριθμούς, μετέτρεψα την κάθε μια από τις 6 γραμμές (εξάγραμμο) σε κινέζικα ζώδια (τίγρη, δράκο κλπ). Στο τέλος, όπως εξήγησα πριν, εξέταζα την δύναμη των γραμμών που με ενδιαφέρουν σε σχέση με το στοιχείο της ημέρας και του μήνα που έκανα την ερώτηση. Ορίστε τι βγήκε, παρακάτω θα διαβάσετε και την ερμηνεία μου.
Δ寅/
Χ/
Ν酉/Σ戌Χ Αντιμείμενο
Χ/
Σ/
Δ卯Ο Υποκείμενο (Καραμανλής)
Επεξήγηση των 5 κωδικών (Ν, Δ, Π, Σ, Χ)
Ν=νοημοσύνη, εξυπνάδα, ρεμπελοσύνη
Δ=δύναμη, εξουσία, καριέρα, δουλειά
Π=πόροι, μήνυμα, γράμμα, τηλέφωνο
Σ=συνεργάτες, αδέρφια, ανταγωνιστές, άλλα άτομα
Χ=χρήματα
Το παραπάνω εξάγραμμο είναι το βουνό πάνω στην φωτιά, με την πρώτη και τέταρτη γραμμή να αλλάζει, οπότε το νέο εξάγραμμο είναι η φωτιά πάνω στο βουνό.
Ερμηνεία
Επικεντρωνόμαστε σε ένα κυρίως θέμα, πόσο δυνατός είναι ο κος Καραμανλής να κρατήσει την δουλειά του. Εάν μπορεί να κρατήσει την δουλειά του θα είναι και ο κερδισμένος των εκλογών. Επίσης τσεκάρουμε πόσο δυνατή θα είναι η καριέρα του.
Στο εξάγραμμο ο κος Καραμανλής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, το οποίο δείχνει ότι νιώθει down. Η γραμμή του είναι κωδικοποιημένη με την λέξη Δ, το οποίο σημαίνει ότι τον απασχολεί η δουλειά του/εξουσία (Δ). Στην ίδια γραμμή βρίσκεται το κουνέλι 卯, το οποίο είναι αδύναμο την ημέρα και μήνα της κατσίκας που έκανα την πρόβλεψη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα εξουσίας.
Η γραμμή αυτή κάνει κάτι, αλλάζει σέ γραμμή του δράκου 辰, ο οποίος δράκος ανήκει στο στοιχείο γη, το οποίο είναι δυνατό στην ημέρα και μήνα της κατσίκας, η οποία είναι επίσης στοιχείο γη.
Σημαίνει ότι η δράση του αυτή είναι δυνατή. Τι δράση είναι αυτή; Παράγει Σ, το οποίο σημαίνει άλλα άτομα, στο συγκεκριμένο θέμα μας είναι οι οπαδοί του.
Οι οπαδοί του όμως δεν βοηθούν τον κο Καραμανλή, διότι αυτός ανήκει στο στοιχείο ξύλο, και το στοιχείο γη δράκος δεν βοηθά το ξύλο. Τι κάνουν λοιπόν οι οπαδοί; Ενεργοποιούν (μέσω σύγκρουσης) την 4η γραμμή που ανήκει στο ζώδιο του σκύλου 戌, η οποίος παράγει τον πετεινό 酉.
Ο πετεινός ανήκει στο στοιχείο μέταλλο και έχει τον κωδικό Ν, πάντα ο κωδικός Ν είναι αντίθετος με τον κωδικό Δ, το στοιχείο του κωδικού Ν καταστρέφει το στοιχείο του κωδικού Δ.
Πράγματι, στο δικό μας εξάγραμμο ο πετεινός ανήκει στο στοιχείο μέταλλο, το οποίο μέταλλο καταστρέφει το στοιχείο ξύλο στο οποίο βρίσκεται ο κος Καραμανλής και η καριέρα του. Πόσο δυνατή είναι η επίθεση του μετάλλου ενάντια στο ξύλο; Στο Ι Τσινγκ αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, διότι εάν η επίθεση αυτή δεν είναι δυνατή, αυτό θα σήμαινε ότι οι αντίπαλοι οπαδοί του κου Καραμανλή δεν θα μπορούσαν να τον ρίξουν. Όμως στην δικιά μας περίπτωση, ο πετεινός μέταλλο είναι πολύ δυνατός την ημέρα και μήνα της κατσίκας, διότι η κατσίκα ανήκει στο στοιχείο γη, και η γη βοηθάει το μέταλλο.
Τι κάνουν λοιπόν οι οπαδοί του; Από την πρώτη γραμμή του εξάγραμμου (υποκείμενο) πηγαίνουν στην τέταρτη γραμμή (αντικείμενο), δηλαδή φεύγουν από το κόμμα του κου Καραμανλή και πηγαίνουν στο αντίπαλο κόμμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το εξής: Οι οπαδοί παράγουν Ν, το οποίο Ν καταστρέφει την εξουσία Δ του κου Καραμανλή.
Δηλαδή, σύμφωνα με αυτό το εξάγραμμο, ο κος Καραμανλής δεν θα μπορέσει να κρατήσει την δουλειά του ως πρωθυπουργός το 2009.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το Ι Τσινγκ δείχνει και τον μήνα των εκλογών. Οι εκλογές γίνονται στις 4 Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας του πετεινού. Όπως είδαμε στο εξάγραμμο, η εποχή που θα χάσει ο κος Καραμανλής την δουλειά του είναι ο μήνας του Πετεινού, ο πετεινός θα είναι ο "δολοφόνος" της δουλειάς του.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι καλό να ζει κανείς σε ένα σκάφος;






Είναι καλό να ζει κανείς σε ένα σκάφος;




Μια φίλη μου από το Facebook με ρώτησε εάν είναι ΟΚ όταν οι άνθρωποι μένουν μόνιμα πάνω σε ένα σκάφος.
Κατά σύμπτωση η ίδια ερώτηση ήταν μεγάλο θέμα ταυτόχρονα στις εφημερίδες "Financial Times" και "Franfurter Allgemeiner" πριν 2 εβδομάδες. Έλεγε λοιπόν στο άρθρο ότι η καινούργια τάση στην αρχιτεκτονική είναι τα πλωτά σπίτια. Ο τίτλος ήταν "New wave: Why live by the water when you can live on it?". Είχαν μάλιστα μια φωτό ενός διόρωφου κτιρίου (oh Yes) το οποίο επέπλεε. Στην φωτογραφία που βλέπετε είναι τα εν λόγω πλωτά σπίτια (βρείτε τους στο ιντερνετ για να δείτε ακριβώς την διαρύθμιση).
Οι αρχιτέκτονες που είχαν την ιδέα αυτή κάνουν πλέον χρυσές δουλειές, και η εταιρία τους ονομάζεται Confused Direction (μπερδεμένη κατεύθυνση!!!) και οι αρχιτέκτονες είναι ο Vandeventer και ο Carlander στο Seattle της Αμερικής. Το μικρόβιο των πλωτών σπιτιών τώρα εξαπλώνεται και στην Αγγλία.
Από άποψη Φενγκ Σούι όμως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ αρνητικό και από άποψη χρημάτων και από άποψη υγείας....
Διότι "η ενέργεια του δράκου (βουνού) διασκορπίζεται από τον άνεμο και σταματάει στα σύνορα του νερού". Τάδε έφη ο κινέζος που έδωσε στην τέχνη την ονομασία Φενγκ Σούι (διαβάστε το άρθρο μου για το βιβλίο της ταφής).
Δηλαδή με άλλα λόγια η ενέργεια του βουνού δεν προχωράει πάνω ή μέσα στο νερό, αλλά πάει μέχρι τα σύνορα, όχι μετά τα σύνορα της στεριάς με το βουνό, όχι πάνω στο νερό.
Στα κλασικά κείμενα του Φενγκ Σούι κάνουν λόγο για ένα σωρό κακούς συνδιασμούς σπιτιού σε σχέση με το νερό. Χρησιμοποιούν τις εκφράσεις "water cutting feet, turban shape, piercing arm, soaking chest, arrow pointing at arm pit, washing hair, pointing to the heart, washing face". Όταν μένει κάποιος πάνω στο νερό έχει ΟΛΟΥΣ τους κακούς συνδιασμούς μαζί!!!!
Από άποψη ιπτάμενων άστρων του Φενγκ Σούι, υπάρχουν συνολικά 9 Ιπτάμενα άστρα. 9 για την αρμονία και 9 για τα χρήματα. Από τα 9 άστρα βουνού (που είναι υπεύθυνα για την αρμονία, υγεία, καλές σχέσεις κλπ) συνολικά, μόνο τα 3 είναι καλά όταν δεν υπάρχει στις κατευθύνσεις αυτές νερό (από έξω από το σπίτι ή κάτω ή πάνω), Εάν υπάρχει νερό σε αυτές τις 3 κατευθύνσεις, σε αυτούς που μένουν σε αυτό το πλωτό σπίτι δεν θα υπάρχει καμία εντελώς αρμονία (γιοκ γκόμενες/οι, αγάπες, υγεία και λουλουδάκια).
Όσο αφορά τα χρήματα τώρα. Επίσης υπάρχουν 3 κατευθύνσεις που τους αρέσει το νερό (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά). Έλα όμως που υπάρχουν και οι άλλες υπόλοιπες κατευθύνσεις (όλα τα υπόλοιπα άστρα) που είναι αρνητικές γιατί εκεί υπάρχουν άστρα με αρνητικό χαρακτήρα και ενεργοποιούνται με το νεράκι αυτό!! Οπότε το σπιτάκι αυτό θα έχει 3 καλές κατευθύνσεις για χρήματα, και όλες τις υπόλοιπες κακές για τα χρήματα. Εφόσον υπάρχουν συνολικά 9 άστρα, ποιός είναι πιό δυνατός, το 3 ή το 9?
Μια τρανή απόδειξη ότι τα πλωτά σπίτια δεν είναι καλά για τον άνθρωπο (εκτός αν είστε ψάρι ή γοργόνα - λέτε να υπάρχει φενγκ σούι για γοργόνες), είναι εάν δείτε τι γίνεται στην Ταιλάνδη. Όλα τα φτωχόσπιτα ερείπια είναι φτιαγμένα πάνω στο νερό και στηρίζονται με ξύλινους στήλους. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε χρήματα έχουν ούτε υγεία. Με καμία εξαίρεση. Θα μου πείτε τώρα, τι γίνεται με τα καταπληκτικά σπίτια στο Μπαλί που είναι επίσης πάνω στο νερό με στήλους; Και θα σας πω τώρα, πόσο καιρό μείνατε σε τέτοιο σπίτι, 1 εβδομάδα ή 2; Για πηγαίνεται για πάνω από ένα μήνα και θα δείτε πόσο πιό καλά θα είναι τα πράγματα στην στεριά.
Από λογική άποψη τώρα, όταν μένουμε πάνω στο νερό για πολύ καιρό παθαίνουμε αθριτικά.Σίγουρα όχι καλό Φενγκ Σούι! Αφού δεν είμαστε ψάρια, γιατί να ζούμε στο νερό!

Τι σχέση έχει ο πλούτος με το νερό;

Τι σχέση έχει ο πλούτος με τον νερό;


Σίγουρα έχετε ακούσει ότι στο Φενγκ Σούι το νερό σημαίνει πλούτος. Η πιό γνωστή version είναι ότι στην τουαλέτα το καζανάκι κάνει τον πλούτο να φεύγει από το σπίτι, ενώ κυκλοφορεί και η version ότι ένα συντριβάνι στο σπίτι φέρνει χρήματα διότι το νερό σημαίνει πλούτος.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το καζανάκι της τουαλέτας σας δεν σας κάνει φτωχούς, εκτός αν είστε ατυχείς και έχετε στην τουαλέτα σας το Ιπτάμενο Άστρο νερού 8. Το άστρο νερού 8 (πρόκειται για την σχολή Ιπτάμενα Άστρα του Φενγκ Σούι) είναι μια αόρατη αλλά υπολογίσιμη ενέργεια όπου η θέση της είναι διαφορετική σε κάθε χώρο, ανάλογα με τον προσανατολισμό του κτιρίου και την περίοδο που κατοικήθηκε πρώτη φορά. Το άστρο νερού 8 επηρεάζει άμεσα τον πλούτο ενός σπιτιού και το θέλουμε να βρίσκεται σε σαλόνια και εισόδους.

Όσο για το νερό στην είσοδο, έχουμε δει πολλά κινέζικα εστιατόρια που έχουν ενυδρύα δίπλα στην είσοδο, που όμως είναι άδεια από πελάτες. Άλλα εστιατόρια χωρίς νερό, συντριβάνια, ενυδρύα και τα συναφή (αυτά που πολλοί νομίζουν ότι είναι Φενγκ Σούι) είναι γεμάτα. Άρα καταλαβαίνουμε ότι το νερό στο Φενγκ Σούι δεν είναι το μόνο μέσο για πλούτο σε ένα χώρο!

Υπάρχουν πολλές τεχνικές Φενγκ Σούι με τις οποίες υπολογίζουμε την σωστή θέση του νερού. Τα κινέζικα εστιατόρια με το ενυδρύο στην είσοδο, ίσως ενεργοποιούν κακό Φενγκ Σούι. Μήπως νομίζετε ότι έχουν κάνει Φενγκ Σούι με σωστό επαγγελματία; Επίσης το νερό για να έχει επιροή στο Φενγκ Σούι πρέπει να είναι σε αρκετή ποσότητα, και όχι ένα συντριβανάκι που "κατουράει" σταγόνες!!

Ας μπούμε τώρα στο θέμα μας, τι σχέση έχει το νερό με τον πλούτο;

Στην κινέζικη μεταφυσική το νερό έχει σχέση με την εξυπνάδα. Εάν είσαι έξυπνος, πας μπροστά κα βγάζεις κανά φράγκο. Στο νερό βλέπεις την μεγάλη εικόνα, όπως όταν ατενίζεις το πέλαγος βλέπεις μακριά. Εάν βλέπεις μακριά, βλέπεις και τις σωστές ευκαιρίες, άρα πάλι βγάζεις κανά φράγκο. Επίσης, το νερό είναι ευέλικτο, εάν βρει εμπόδιο, δεν σταματάει αλλά παρακάμπτει και συνεχίζει. Αυτό είναι ακόμα ένα κριτήριο για οικονομική επιτυχία. Από λογική άποψη, το νερό βοηθάει στον καλύτερο ιονισμό του αέρα. Εάν ο αέρας είναι ιονισμένος ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα, άρα πάλι βγάζεις κανά φράγκο! Παδιά την Κυριακή πάω θάλασσα να ιονιστώ!!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Το πρόσωπο ενός απατεώνα

Μπέρναρντ Μάντοφ - το πρόσωπο ενός απατεώνα
Κινέζικη φυσιογνωμική

Οι περισσότεροι από εμάς κρίνουμε έναν άνθρωπο από διαίσθηση. Λέμε συνήθως ότι "δεν μου αρέσει κάτι στην φάτσα του".
Οι κινέζοι έχουν κάνει την φυσιογνωμική πραγματική τέχνη. Παρατηρώντας τα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πορίσματα.
Ποιόν άνθρωπο δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε και γιατί;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το πρόσωπο του Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας επενδύσεων όλων των εποχών "εξαφανίζοντας" 65 δις δολλάρια. Πώς φαίνεται αυτό στο πρόσωπό του;
Ένα άτομο με στραβή μύτη, η οποία δεν πηγαίνει ευθεία κάτω αλλά γέρνει προς μια πλευρά ή είναι "σπασμένη", δείχνει άτομο χωρίς μπέσα. Η μύτη αντιπροσωπεύει τις αρχές ενός ανθρώπου. Στραβή μύτη, στραβές αρχές. Έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι σε όλες τις ταινίες η μύτη της κακιάς μάγισσας που είναι πάντα σπασμένη και στραβή, η οποία είναι αδίστακτη; Στις ταινίες μπορεί να μην ξέρουν από κινέζικη φυσιογνωμική, αλλά ξέρουν ότι η μύτη της κακιάς μάγισσας πρέπει να είναι στραβή, ενώ της καλής μάγισσας ίσια!
Επίσης όταν ένα άτομο δεν έχει καθόλου χείλη, όπως τα ανύπαρκτα χείλη του Μπέρναρντ Μάντοφ, αυτό σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει στενούς δεσμούς ούτε με φυσικό τρόπο (πχ δεν "δένεται" με τους άλλους σωματικά/αισθησιακά, πχ αγκαλίτσες, φιλάκια κλπ, το οποίο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μεγάλο κάτω χείλος), αλλά ούτε και στενούς δεσμούς με πνευματικό τρόπο (πχ δεν "δένεται με τους άλλους πνευματικά, πχ έχοντας ιδανικά και ρομαντικούς έρωτες το οποίο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μεγάλο πάνω χείλος). Άτομα χωρίς καθόλου χείλη κάνουν οικονομίες στην αλήθεια. Με απλά λόγια, λένε εύκολα ψέματα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό προσώπου που δείχνει έλλειψη ειλικρίνιας, είναι η μη ευθύτητα στο βλέμμα.
Εάν το βλέμμα δεν βλέπει σταθερά προς μια κατεύθυνση αλλά τρεμοπαίζει συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε. Τα μάτια είναι τα παράθυρα της καρδιάς και θα πρέπει να είναι σταθερά, αλλιώς κάτι κρύβουν από την καρδιά τους.

Κινέζικη Αστρολογία & Κινέζικο Ημερολόγιο - ποιά είδη υπάρχουν

Κινέζικη Αστρολογία & Κινέζικο Ημερολόγιο -
πότε χρησιμοποιούμε ηλιακό και πότε σεληνιακό ημερολόγιο;

Υπάρχουν συνολικά 2 διαφορετικά είδη κινέζικης αστρολογίας, είναι η μέθοδος ¨4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" και η μέθοδος Zi Wei. Επίσης υπάρχουν 2 διαφορετικά κινέζικα ημερολόγια, το ηλιακό και το σεληνιακό. Πότε χρησιμοποιούμε ποιό και γιατί; Ας δούμε μαζί τα δύο είδη κινέζικης αστολογίας και τα δύο ημερολόγια.
Η κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" είναι γνωστή και με τα ονόματα "4 pillars of destiny", ή "Ba Zi" (8 χαρακτήρες).
Σύμφωνα με κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", τα στοιχεία γέννησης ενός ανθρώπου (χρονιά, μήνας, ημέρα, ώρα) μετατρέπονται σε κινέζικα ζώδια (τίγρης, δράκος κλπ) και στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ). Η αστρολογία αυτή δεν βασίζεται καθόλου σε πλανήτες αλλά ούτε και σε άστρα. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος επιρεάζεται από πάμπολα άστρα και πλανήτες που δεν χωρούν σε μιά κόλλα χαρτί. Οπότε, αντί να ασχολείται με πλανήτες και άστρα, ασχολείται με τους νόμους του Σύμπαντος. Ολόκληρο το Σύμπαν ακολουθεί κάποιους νόμους, ο άνθρωπος ως μέρος του Σύμπαντος ακολουθεί επίσης τους ίδιους νόμους του Σύμπαντος. Υπάρχει ένα Κινέζικο Ημερολόγιο το οποίο καταγράφει ποιά στοιχεία και ποιά κινέζικα ζώδια επικρατούν κάθε χρονιά, μήνα, ημέρα και ώρα.
Εάν θέλετε να βρείτε τα προσωπικά σας στοιχεία και ζώδια αλλά και να καταρτήσετε τον προσωπικό σας χάρτη "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", προμηθευτείτε το βιβλίο μου "Κινέζικο Ημερολόγιο" από εμένα ταχυδρομικά, ή από τον Πύρινο Κόσμο και το Feng Shui House στο κέντρο της Αθήνας (λιανική τιμή 27 ευρώ).
Στην αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" χρησιμοποιείται το ηλιακό ημερολόγιο, οπότε η κάθε καινούργια χρονιά ξεκινά γύρω στις 4 Φεβρουαρίου. Πολύ συχνά θα δείτε σε περιοδικά να χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο, το οποίο είναι λάθος.
Το σεληνιακό ημερολόγιο έχει ως αρχή του μήνα την νέα σελήνη. Η νέα σεληνιακή χρονιά (η γνωστή Κινέζικη Πρψτοχρονιά) είναι πάντα η νέα σελήνη που συνήθως πέφτει ανάμεσα σε Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Αυτό που είναι πιό απίστευτο είναι ότι το ίδιο λάθος κάνουν συχνά και στην Ασία μέχρι και σήμερα, όχι βέβαια οι επαγγελματίες αστρολόγοι, αλλά οι "ειδήσεις". Επειδή οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τίποτα από κινέζικη μεταφυσική, μπερδεύουν την κινέζικη πρωτοχρονιά (η οποία βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο) με την κινέζικη αστρολογία των 12 ζωδίων (τίγρης, ποντίκι κλπ), λέγοντας πχ ότι το πρώτο παιδί Τίγρης της χρονιάς γεννήθηκε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, ενώ στην πραγματικότητα ένα παιδί τίγρης γεννιέται μόνο μετά τις 4 Φεβρουαρίου, την ώρα που δείχνει το κινέζικη ηλιακό ημερολόγιο. Το ίδιο λάθος θα δείτε και σε μερικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, τις οποίες θα αναγνωρίσετε αμέσως από τον εμπορικό χαρακτήρα που έχουν. Σοβαροί σύμβουλοι κινέζικης αστρολογίας με εμπειρία χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ηλιακό ημερολόγιο για την αστρολογία Ba Zi.
Το μπέρδεμα αυτό ξεκίνησε γύρω στο 1950 στην Ταιβάν όταν κάποιοι κινέζοι αστρολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο. Σήμερα η εμπειρία έχει δείξει ότι η χρήση του σεληνιακού ημερολογίου στην αστρολογία των 12 κινέζικων ζωδίων είναι λάθος.
Όποτε βλέπετε περιοδικό που αναφέρεται στο σεληνιακό ημερολόγιο σε συνδιασμό με τα κινέζικα ζώδια (τίγρης, κουνέλι κλπ), σημαίνει ότι κάνουν λάθος. Σημαίνει ότι 1 στα 12 άτομα διαβάζουν λάθος το κινέζικο ωροσκόπιό τους, καθότι αυτοί που γεννήθηκαν από τέλος Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο νομίζουν ότι ανήκουν στο επόμενο κινέζικο έτος ενώ στην πραγματικότητα ανήκουν στο προηγούμενο. Οπότε όλες οι προβλέψεις είναι λάθος.
Μεταξύ μας, δεν είναι σωστό να λαμβάνουμε υπόψιν μας αυτού του είδους τα ωροσκόπια που βασίζουν την προβλέψεις τους μόνο στην χρονιά γέννησης, διότι είναι πολύ γενικά, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι όλα τα άτομα που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά δεν έχουν την ίδια ζωή και τύχη.
Γιατί είναι λάθος να χρησιμοποιούμε το σεληνιακό ημερολόγιο για την αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου";
Διότι η αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" βασίζεται στα 5 στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ) των οποίων η ισχύ εξαρτάται από τις 4 εποχές του χρόνου, όπου οι 4 εποχές του χρόνου εξαρτώνται από τον ήλιο και όχι από την σελήνη. Πχ το καλοκαίρι το κυρίαρχο στοιχείο είναι η φωτιά, ενώ την άνοιξη το κυρίαρχο στοιχέιο είναι το ξύλο. Το καλοκαίρι έχουμε ζέστη ενώ τον χειμώνα κρύο. Η ερμηνεία αυτού του είδους αστρολογίας βασίζεται εντελώς στην ισχύ των στοιχείων στις 4 εποχές του χρόνου, ενώ η ερμηνεία δεν εξαρτάται ποτέ από την φάση της σελήνης.
Το δεύτερο είδος κινέζικης αστρολογίας ονομάζεται Zi Wei Dou Shu (紫微斗数) ή "Purple Star Astrology" το οποίο υπολογίζει το πεπρωμένο ενός ατόμου ανάλογα με την κίνηση και θέση του άστρου Zi Wei (Purple Star) και τουλάχιστον 100 άλλων άστρων την στιγμή γέννησης.
Η αστρολογία Zi Wei μοιάζει αρκετά με την γνωστή στην Δύση αστρολογία. Υπάρχουν 12 Οίκοι
Όπως και στην αστρολογία που είναι ευρύτερα γνωστή στην Δύση (με τα 12 ζώδια -κριός,ταύρος κλπ-, τους 12 οίκους και τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος) έτσι και στην Αστρολογία Zi Wei υπάρχουν 12 οίκοι (ζωή, αδέρφια, γάμος, παιδιά, πλούτος, υγεία, ταξίδια, φίλοι, τύχη, γονείς) μέσα στους οποίους "τοποθετούνται" τα πολυάριθμα άστρα. Η αστρολογία Zi Wei βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο.
Συμπέρασμα
  • Για την κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", το Φενγκ Σούι, Ι Τσινγκ, Κι Μεν, χρησιμοποιούμε το ηλιακό κινέζικο ημερολόγιο.
  • Για την κινέζικη αστρολογία "Zi Wei" χρησιμοποιούμε το σεληνιακό κινέζικο ημερολόγιο.
  • Για τον εορτασμό των κινέζικων φεστιβάλ (πχ Κινέζικη Πρωτοχρονιά, Hunrgy Ghost, Dragon Boat κλπ) χρησιμοποιούμε το σεληνιακό ημερολόγιο.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Το βιβλίο ταφής


Το Βιβλίο Ταφής του Κούο Πο (郭璞, 276–324)


Στo «Βιβλίο Ταφής» του Κούο Πο συναντάμε για πρώτη φορά στην Ιστορία της λέξη Φενγκ Σούι. Το Φενγκ Σούι υπήρχε πριν γραφεί αυτό το βιβλίο ταφής αλλά είχε άλλο όνομα. Επίσης το βιβλίο αυτό δεν γράφτηκε στην πραγματικότητα από τον ίδιο τον Κούο Πο, Παλιά στην Κίνα, στο βιβλίο δεν έδιναν το όνομα του πραγματικού συγγραφέα αλλά το όνομα του μεγάλου δασκάλου από όπου προέρχονταν οι πληροφορίες (το έκαναν προς τιμή του).


Το βιβλίο ταφής είναι δύσκολο να κατανοηθεί από κάποιον αρχάριο. Πριν λίγα χρόνια μεταφράστηκε και στα αγγλικά.

Το βιβλιο περιγράφει τα κριτήρια που διαλέγουμε ένα καλό κομματι γης:

«Το qi του δράκου διασκορπίζεται από τον άνεμο και σταματά στα σύνορα του νερού».

Η φράση αυτή μας λέει τι πρέπει να προσέχουμε όταν διαλέγουμε ένα κομμάτι γης για να χτίσουμε:

- Ο χώρος πρέπει να προστεύεται από τον άνεμο
- Ο χώρος πρέπει να μαζεύει/συγκεντρώνει qi

Εάν διαλέξουμε ένα κομμάτι γης που δεν προστατεύεται από τον άνεμο, πχ στην κορυφή του βουνού όπου το σπίτι μας θα δέρνεται από τον άνεμο, το κομμάτι αυτό δεν έχει καλό Feng Shui.
Εάν διαλέξουμε ένα κομμάτι γης που βρίσκεται σε ένα πολύ ανοιχτό χώρο τότε το qi δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.
Εάν διαλέξουμε ένα κομμάτι γης που ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ένα τεράστιο εμπόδιο, τότε επίσης το qi δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

 

fixodent lawsuit