Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Το πρόσωπο ενός απατεώνα

Μπέρναρντ Μάντοφ - το πρόσωπο ενός απατεώνα
Κινέζικη φυσιογνωμική

Οι περισσότεροι από εμάς κρίνουμε έναν άνθρωπο από διαίσθηση. Λέμε συνήθως ότι "δεν μου αρέσει κάτι στην φάτσα του".
Οι κινέζοι έχουν κάνει την φυσιογνωμική πραγματική τέχνη. Παρατηρώντας τα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πορίσματα.
Ποιόν άνθρωπο δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε και γιατί;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το πρόσωπο του Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας επενδύσεων όλων των εποχών "εξαφανίζοντας" 65 δις δολλάρια. Πώς φαίνεται αυτό στο πρόσωπό του;
Ένα άτομο με στραβή μύτη, η οποία δεν πηγαίνει ευθεία κάτω αλλά γέρνει προς μια πλευρά ή είναι "σπασμένη", δείχνει άτομο χωρίς μπέσα. Η μύτη αντιπροσωπεύει τις αρχές ενός ανθρώπου. Στραβή μύτη, στραβές αρχές. Έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι σε όλες τις ταινίες η μύτη της κακιάς μάγισσας που είναι πάντα σπασμένη και στραβή, η οποία είναι αδίστακτη; Στις ταινίες μπορεί να μην ξέρουν από κινέζικη φυσιογνωμική, αλλά ξέρουν ότι η μύτη της κακιάς μάγισσας πρέπει να είναι στραβή, ενώ της καλής μάγισσας ίσια!
Επίσης όταν ένα άτομο δεν έχει καθόλου χείλη, όπως τα ανύπαρκτα χείλη του Μπέρναρντ Μάντοφ, αυτό σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει στενούς δεσμούς ούτε με φυσικό τρόπο (πχ δεν "δένεται" με τους άλλους σωματικά/αισθησιακά, πχ αγκαλίτσες, φιλάκια κλπ, το οποίο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μεγάλο κάτω χείλος), αλλά ούτε και στενούς δεσμούς με πνευματικό τρόπο (πχ δεν "δένεται με τους άλλους πνευματικά, πχ έχοντας ιδανικά και ρομαντικούς έρωτες το οποίο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μεγάλο πάνω χείλος). Άτομα χωρίς καθόλου χείλη κάνουν οικονομίες στην αλήθεια. Με απλά λόγια, λένε εύκολα ψέματα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό προσώπου που δείχνει έλλειψη ειλικρίνιας, είναι η μη ευθύτητα στο βλέμμα.
Εάν το βλέμμα δεν βλέπει σταθερά προς μια κατεύθυνση αλλά τρεμοπαίζει συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε. Τα μάτια είναι τα παράθυρα της καρδιάς και θα πρέπει να είναι σταθερά, αλλιώς κάτι κρύβουν από την καρδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit