Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κινέζικη Αστρολογία & Κινέζικο Ημερολόγιο - ποιά είδη υπάρχουν

Κινέζικη Αστρολογία & Κινέζικο Ημερολόγιο -
πότε χρησιμοποιούμε ηλιακό και πότε σεληνιακό ημερολόγιο;

Υπάρχουν συνολικά 2 διαφορετικά είδη κινέζικης αστρολογίας, είναι η μέθοδος ¨4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" και η μέθοδος Zi Wei. Επίσης υπάρχουν 2 διαφορετικά κινέζικα ημερολόγια, το ηλιακό και το σεληνιακό. Πότε χρησιμοποιούμε ποιό και γιατί; Ας δούμε μαζί τα δύο είδη κινέζικης αστολογίας και τα δύο ημερολόγια.
Η κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" είναι γνωστή και με τα ονόματα "4 pillars of destiny", ή "Ba Zi" (8 χαρακτήρες).
Σύμφωνα με κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", τα στοιχεία γέννησης ενός ανθρώπου (χρονιά, μήνας, ημέρα, ώρα) μετατρέπονται σε κινέζικα ζώδια (τίγρης, δράκος κλπ) και στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ). Η αστρολογία αυτή δεν βασίζεται καθόλου σε πλανήτες αλλά ούτε και σε άστρα. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος επιρεάζεται από πάμπολα άστρα και πλανήτες που δεν χωρούν σε μιά κόλλα χαρτί. Οπότε, αντί να ασχολείται με πλανήτες και άστρα, ασχολείται με τους νόμους του Σύμπαντος. Ολόκληρο το Σύμπαν ακολουθεί κάποιους νόμους, ο άνθρωπος ως μέρος του Σύμπαντος ακολουθεί επίσης τους ίδιους νόμους του Σύμπαντος. Υπάρχει ένα Κινέζικο Ημερολόγιο το οποίο καταγράφει ποιά στοιχεία και ποιά κινέζικα ζώδια επικρατούν κάθε χρονιά, μήνα, ημέρα και ώρα.
Εάν θέλετε να βρείτε τα προσωπικά σας στοιχεία και ζώδια αλλά και να καταρτήσετε τον προσωπικό σας χάρτη "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", προμηθευτείτε το βιβλίο μου "Κινέζικο Ημερολόγιο" από εμένα ταχυδρομικά, ή από τον Πύρινο Κόσμο και το Feng Shui House στο κέντρο της Αθήνας (λιανική τιμή 27 ευρώ).
Στην αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" χρησιμοποιείται το ηλιακό ημερολόγιο, οπότε η κάθε καινούργια χρονιά ξεκινά γύρω στις 4 Φεβρουαρίου. Πολύ συχνά θα δείτε σε περιοδικά να χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο, το οποίο είναι λάθος.
Το σεληνιακό ημερολόγιο έχει ως αρχή του μήνα την νέα σελήνη. Η νέα σεληνιακή χρονιά (η γνωστή Κινέζικη Πρψτοχρονιά) είναι πάντα η νέα σελήνη που συνήθως πέφτει ανάμεσα σε Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Αυτό που είναι πιό απίστευτο είναι ότι το ίδιο λάθος κάνουν συχνά και στην Ασία μέχρι και σήμερα, όχι βέβαια οι επαγγελματίες αστρολόγοι, αλλά οι "ειδήσεις". Επειδή οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τίποτα από κινέζικη μεταφυσική, μπερδεύουν την κινέζικη πρωτοχρονιά (η οποία βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο) με την κινέζικη αστρολογία των 12 ζωδίων (τίγρης, ποντίκι κλπ), λέγοντας πχ ότι το πρώτο παιδί Τίγρης της χρονιάς γεννήθηκε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, ενώ στην πραγματικότητα ένα παιδί τίγρης γεννιέται μόνο μετά τις 4 Φεβρουαρίου, την ώρα που δείχνει το κινέζικη ηλιακό ημερολόγιο. Το ίδιο λάθος θα δείτε και σε μερικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, τις οποίες θα αναγνωρίσετε αμέσως από τον εμπορικό χαρακτήρα που έχουν. Σοβαροί σύμβουλοι κινέζικης αστρολογίας με εμπειρία χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ηλιακό ημερολόγιο για την αστρολογία Ba Zi.
Το μπέρδεμα αυτό ξεκίνησε γύρω στο 1950 στην Ταιβάν όταν κάποιοι κινέζοι αστρολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο. Σήμερα η εμπειρία έχει δείξει ότι η χρήση του σεληνιακού ημερολογίου στην αστρολογία των 12 κινέζικων ζωδίων είναι λάθος.
Όποτε βλέπετε περιοδικό που αναφέρεται στο σεληνιακό ημερολόγιο σε συνδιασμό με τα κινέζικα ζώδια (τίγρης, κουνέλι κλπ), σημαίνει ότι κάνουν λάθος. Σημαίνει ότι 1 στα 12 άτομα διαβάζουν λάθος το κινέζικο ωροσκόπιό τους, καθότι αυτοί που γεννήθηκαν από τέλος Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο νομίζουν ότι ανήκουν στο επόμενο κινέζικο έτος ενώ στην πραγματικότητα ανήκουν στο προηγούμενο. Οπότε όλες οι προβλέψεις είναι λάθος.
Μεταξύ μας, δεν είναι σωστό να λαμβάνουμε υπόψιν μας αυτού του είδους τα ωροσκόπια που βασίζουν την προβλέψεις τους μόνο στην χρονιά γέννησης, διότι είναι πολύ γενικά, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι όλα τα άτομα που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά δεν έχουν την ίδια ζωή και τύχη.
Γιατί είναι λάθος να χρησιμοποιούμε το σεληνιακό ημερολόγιο για την αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου";
Διότι η αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου" βασίζεται στα 5 στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ) των οποίων η ισχύ εξαρτάται από τις 4 εποχές του χρόνου, όπου οι 4 εποχές του χρόνου εξαρτώνται από τον ήλιο και όχι από την σελήνη. Πχ το καλοκαίρι το κυρίαρχο στοιχείο είναι η φωτιά, ενώ την άνοιξη το κυρίαρχο στοιχέιο είναι το ξύλο. Το καλοκαίρι έχουμε ζέστη ενώ τον χειμώνα κρύο. Η ερμηνεία αυτού του είδους αστρολογίας βασίζεται εντελώς στην ισχύ των στοιχείων στις 4 εποχές του χρόνου, ενώ η ερμηνεία δεν εξαρτάται ποτέ από την φάση της σελήνης.
Το δεύτερο είδος κινέζικης αστρολογίας ονομάζεται Zi Wei Dou Shu (紫微斗数) ή "Purple Star Astrology" το οποίο υπολογίζει το πεπρωμένο ενός ατόμου ανάλογα με την κίνηση και θέση του άστρου Zi Wei (Purple Star) και τουλάχιστον 100 άλλων άστρων την στιγμή γέννησης.
Η αστρολογία Zi Wei μοιάζει αρκετά με την γνωστή στην Δύση αστρολογία. Υπάρχουν 12 Οίκοι
Όπως και στην αστρολογία που είναι ευρύτερα γνωστή στην Δύση (με τα 12 ζώδια -κριός,ταύρος κλπ-, τους 12 οίκους και τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος) έτσι και στην Αστρολογία Zi Wei υπάρχουν 12 οίκοι (ζωή, αδέρφια, γάμος, παιδιά, πλούτος, υγεία, ταξίδια, φίλοι, τύχη, γονείς) μέσα στους οποίους "τοποθετούνται" τα πολυάριθμα άστρα. Η αστρολογία Zi Wei βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο.
Συμπέρασμα
  • Για την κινέζικη αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου", το Φενγκ Σούι, Ι Τσινγκ, Κι Μεν, χρησιμοποιούμε το ηλιακό κινέζικο ημερολόγιο.
  • Για την κινέζικη αστρολογία "Zi Wei" χρησιμοποιούμε το σεληνιακό κινέζικο ημερολόγιο.
  • Για τον εορτασμό των κινέζικων φεστιβάλ (πχ Κινέζικη Πρωτοχρονιά, Hunrgy Ghost, Dragon Boat κλπ) χρησιμοποιούμε το σεληνιακό ημερολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit