Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Πόσο τυχερό είναι το κόκκινο χρώμα

Πόσο τυχερό είναι το κόκκινο χρώμα;

Έχει διαδοθεί ευρέως ότι το κόκκινο χρώμα είναι τυχερό. Πχ, λένε ότι είναι καλό Φενγκ Σούι να έχεις κόκκινο πορτοφόλι, μέσα στο πορτοφόλι να έχεις 3 κινέζικα νομίσματα δεμένα με κόκκινη κλωστή κλπ.
Το κόκκινο χρώμα είναι πράγματι το πιό γιανγκ (ζωντανό) χρώμα από όλα, για αυτό το βάζουν σε πολλά κινέζικα αντικείμενα για να ενεργοποιήσουν την δράση του αντικειμένου. Πχ στα 3 νομίσματα για το πορτοφόλι έχουν δεθεί με κόκκινη κλωστή για να ενεργοποιηθεί η τύχη που θα φέρουν τα 3 νομίσματα, ενώ το σετ 6 νομισμάτων που χρησιμοποιείται για το ιπτάμενο άστρο 2 που φέρνει ασθένεια έχουν επίσης κόκκινη κλωστή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και σωστό. Γιατί στο Φενγκ Σούι τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Στο Φενγκ Σούι το χρώμα κόκκινο ανήκει στο στοιχείο φωτιά. Οπότε η χρήση της κόκκινης κλωστής σε αντικείμενα που προσπαθούν να μειώσουν την δράση του αρνητικού στοιχείου γης είναι λάθος.
Πχ στην ιδανική περίπτωση το σετ 6 νομισμάτων που προσπαθεί να μειώσει το αρνητικό στοιχείο γη, δεν θα έπρεπε να έχει κόκκινη κλωστή γιατί η φωτιά δυναμώνει την γη σύμφωνα με τους νόμους των 5 στοιχείων, οπότε δυναμώνει το άστρο 2 και την ασθένεια.
Επιπλέον το κόκκινο καταστρέφει το στοιχείο μέταλλο των 6 νομισμάτων την στιγμή που εμείς θέλουμε το μέταλλο να είναι δυνατό για να μειώσει την ασθένεια. Το σετ 6 νομισμάτων θα έπρεπε να έχει χρυσή κλωστή. Μακάρι μια μέρα ένας άνθρωπος να φτιάξει τέτοια σετ με χρυσή κλωστή. Ευτυχώς που το κοκκινάκι που έχουν πάνω τους τα 6 νομίσματα είναι τόσο λίγο και δεν κάνει πραγματική ζημιά!
Επίσης, εάν βάλουμε τυχαία κόκκινο στο χώρο μας, ίσως ενεργοποιούμε αρνητικά άστρα, όπως πχ το 6 προκαλώντας νομικά προβλήματα, ή πχ το 5 ενεργοποιώντας κακοτυχίες. Προσοχή λοιπόν με το κόκκινο και το στοιχείο φωτιά στο Φενγκ Σούι, ίσως κάνει "τζιζ"!
Από την πλευρά της κινέζικης αστρολογίας, ο κάθε άνθρωπος έχει τα προσωπικά του τυχερά χρώματα ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής του. Δηλαδή ο καθένας από εμάς έχει γεννηθεί κάποια συγκεκριμένη στιγμή που στο Σύμπαν υπήρχαν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο). Επειδή το μείγμα των στοιχείων δεν είναι πάντα ισορροπημένο αλλά λείπει κάποιο στοιχείο, τυχερά χρώματα για το κάθε άτομο είναι αυτά που του λείπουν στα 4 Pillars του.
Με άλλα λόγια, εάν κάποιο άτομο χρειάζεται το στοιχείο φωτιά στα 4 Pillars του, τότε το κόκκινο είναι το τυχερό του χρώμα και είναι καλό να το έχει πάνω του (στο πορτοφόλι, στα ρούχα του κλπ). Εάν όμως κάποιος έχει ήδη πολύ φωτιά στα 4 Pillars του, τότε το κόκκινο χρώμα δεν είναι τυχερό αλλά άτυχο και θα πρέπει να αποφεύγει το κόκκινο, οπότε δεν θα πρέπει να έχει και κόκκινο πορτοφόλι! Οπότε το κόκκινο χρώμα δεν είναι τυχερό για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit