Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Οι 5 κινέζικες μεταφυσικές τέχνες

Οι 5 μεταφυσικές κινέζικες τέχνες
γιατί το Feng Shui είναι η Φυσιογνωμική της γης &
γιατί η Φυσιογνωμική είναι το Feng Shui του προσώπου

Υπάρχουν συνολικά 5 κινέζικες τέχνες:

1. 山 Shan (βουνό)
Σε αυτή την τέχνη περιλαμβάνονται τονωτικά (补药), διατροφή (饮食), θεραπεία (治疗), διαλογισμός (静坐), σπουδή της φιλοσοφία του Dao (老子思想与哲学), πυγμαχικές ασκήσεις (拳法), φυλακτά και γούρια (符咒)

2. 醫 ή 医 Yi (ιατρική)
Σε αυτή την τέχνη περιλαμβάνονται η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (中医学) και η νοηματική ή πνευματική θεραπεία (心理治疗)

3. 命 Ming (πεπρωμένο)
Σε αυτή την τέχνη περιλαμβάνονται η αστρολογία "4 Πυλώνες του Πεπρωμένου ή BaZi (四柱八字) και η αστρολογία "Άστρο του αυτοκράτρορα" ή Zi Wei Dou Shu (紫微斗数)

4. 卜 Pu (μαντεία)
Σε αυτή την τέχνη περιλαμβάνονται το μαντικό I Ching (易经占卜), Liu Yao (六爻断法 ), μαντικό Qi Men Dun Jia (奇门遁甲占卜) και το Mei Hua Yi Shu (梅花易数).

5. 相 Xiang (εμφάνιση ή φόρμα)
Σε αυτή την τέχνη περιλαμβάνονται το Feng Shui (风水), η κινέζικη φυσιογνωμική (面相) και η χειρομαντεία(手相).

Διαβάζοντας αυτές τις 5 κατηγορίες σίγουρα θα παρατηρήσατε τα εξής:

1. Η Κινέζικη Ιατρική δεν αποκαλείται "επιστήμη" όπως στην Δύση, αλλά είναι μία από τις τέχνες και εξίσου σημαντική με το Feng Shui και το I Ching. Ο όρος "επιστημονικά αποδεδειγμένο" στην Δύση σημαίνει ότι παρέχονται τα ίδια αποτελέσματα μετά από όποιες επαναλήψεις. Η κινέζικη ιατρική παρέχει όπως και η δυτική ιατρική σταθερά αποτελέσματα μετά από όσες επαναλήψεις, απλώς η κατηγοριοποίηση είναι διαφορετική.

2. To Feng Shui και η Κινέζικη Φυσιογνωμική ανήκουν στην ίδια κατηγορία Xiang. Το Feng Shui εξετάζει την εμφάνιση των βουνών, ποταμών, σπιτιών κλπ, ενώ η φυσιογνωμική εξετάζει την εμφάνιση του προσώπου και των χαρακτηριστικών του.
Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι πέτρες των βουνών παρομοιάζονται με τα κόκκαλα ενός ανθρώπου, τα ποτάμια με το αίμα που κυλά στις φλέβες, τα δέντρα με τα μαλλιά, το γρασίδι με το τρίχωμα στο σώμα; Η γη μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως και εμείς. Όταν την σκάβουμε κάνοντας λατομεία είναι σαν να κάνουμε τρύπες στο δέρμα μας...

Επίσης, όταν βλέπουμε ένα πρόσωπο, η μύτη είναι το ψηλότερο βουνό, οι ελιές είναι τα δέντρα, το στόμα η θάλασσα, ενώ οι γραμμές του γέλιου και το κεντρικό ρυάκι μεταξύ μύτης και στόματος είναι το ποτάμι που οδηγεί από το βουνό (μύτη) στην θάλασσα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit