Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δράκοι νερού - οι ουράνιες και γήινες πύλες


Δράκοι νερού - οι Oυράνιες και Γήινες Πύλες
Η σημασία του νερού στο Φενγκ Σούι - πληροφορίες από το αρχαίο βιβλίο Water Dragon classics

Η κατεύθυνση και ροή του νερού έχει τεράστια σημασία στο Φενγκ Σούι. Όταν το νερό έρχεται από ψηλότερο έδαφος σε μια οποιαδήποτε περιοχή, ονομάζεται "Ουράνια Πύλη", ενώ όταν το νερό ρέει προς τα κάτω, ονομάζεται "Γήινη Πύλη".
Αυτό συμβαίνει διότι το νερό πάντα ρέει από ψηλότερο έδαφος προς χαμηλότερο έδαφος, συμβολικά εκπροσωπώντας την κάθοδο του ουράνιου ελιξίριου που ρέει από τον ουρανό προς την γη. Παραδοσιακά, θεωρείται πολύ ευοίωνο εάν η Ουράνια Πύλη είναι πλατιά ανοιχτή (επιτρέποντας πολύ ενέργεια - chi να ρέει) και η Γήινη Πύλη ήταν στενή και κάπως κλειστή (ώστε να μπορεί να συγκρατεί την ενέργεια - chi).

Θα μου πείτε τώρα ότι σας λέω θεωρίες κινέζικες, και τι σχέση έχει αυτό με το σήμερα. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα, διότι αυτή η πληροφορία αξίζει χρυσάφι.

Ας πούμε ότι θέλετε να βρείτε ένα σούπερ χωράφι και να ξέρετε ότι το χωράφι αυτό θα αποκτήσει μεγάλη αξία η οποία δεν πρόκειται να πέσει (εκτός εάν τα Ιπτάμενα Άστρα του Φενγκ Σούι το σαμποτάρουν κάπως, τα ιπτάμενα άστρα μιλούν για το χρονικό διάστημα που ευνοείται ένα χωράφι ανάλογα με την κατεύθυνση όπου βρίσκεται το νερό σε σχέση με το χωράφι για συγκεκριμένη 20ετία).

Θα δώσω σαν παράδειγμα την Ελβετία, όπου έμενα πολλά χρόνια και την έχω εξετάσει λεπτομερώς.
Η Ζυρίχη βρίσκεται πάνω στην λίμνη. Μια πολύ ακριβή περιοχή είναι στο κέντρο της πόλης, όπου έχει τα καλύτερα και ακριβότερα καταστήματα και την γνωστή Bahnhofstrasse η οποία είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Που βρίσκεται αυτή η περιοχή;

Η περιοχή αυτή βλέπει το νερό να ρέει από μια μεγάλη Ουράνια Πύλη (όπου εδώ η Ουράνια Πύλη είναι η λίμνη όπου το νερό είναι πλατύ και πολύ) και το νερό ρέει προς την Γήινη Πύλη (όπου εδώ το νερό στενεύει πολύ, γίνεται ποτάμι και κατευθύνεται παρακάτω σε άλλο σημείο της χώρας).
Το σημείο που είναι σούπερ ακριβό είναι πάντα ακριβώς εκεί που στενεύει το νερό και όπου το μεγάλο νερό (πχ εδώ είναι το νερό της λίμνης) ρέει προς το στενό νερό (πχ εδώ είναι το νερό του ποταμού).
Παρατηρήστε την φωτό του άρθρου, γιατί θα δείτε ακριβώς αυτό το κομμάτι γης με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι το φιλέτο της Ζυρίχης.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην Γενεύη και στην Λουκέρνη και σε άλλες πόλης της Ελβετίας (και βέβαια σε οποιοδήποτε μέρος της γης).
Όταν θέλω να αποδείξω σε σκεφτικούς πελάτες την αποτελεσματικότητα του Φενγκ Σούι, τους λέω να μου δείξουν ένα γεωφυσικό χάρτη της περιοχής και χωρίς να ξέρω καθόλου την περιοχή βρίσκω τα ακριβά φιλέτα-οικόπεδα, εφαρμόζοντας τους κανόνες από το κλασσικό βιβλίο Water Dragon Classics, καθότι η Ελβετία είναι ένα εύκολο παράδειγμα με πολλά βουνά λίμνες και ποτάμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit