Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πόσα χρόνια μπορείς να ζήσει ο άνθρωπος


Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

Ο άνθρωπος με την βοήθεια της ιατρικής και της τεχνολογίας ζει περισσότερα χρόνια από το παρελθόν. Πόσα χρόνια θα μπορούσε να γίνει ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου σε ιδανικές συνθήκες; Οι γνώμες των επιστημόνων διαφέρουν (μια από τις απόψεις ενός γνωστού επιστήμονα ισχυρίζεται μετά από έρευνες ετών ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει 120 χρόνια).

Οι κινέζοι εφαρμόζουν τις 5 τέχνες από την αρχαιότητα (διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο μου "οι 5 κινέζικες τέχνες" με ετικέττα Feng Shui) και είχαν κυριολεκτικά εμμονή με την μακροβιότητα αλλά και την αθανασία
. Έψαχναν το ελιξίριο της αθανασίας σε υγρά που περιείχαν μίγμα μετάλλων τα οποία έπιναν (μέχρι και υδράργυρο), μάλιστα μερικοί κινέζοι δηλητηριάστηκαν από υπερβολικές δόσεις μετάλλων. Χρησιμοποιούσαν κατά κόρον την αναπνοή, την διατροφή, το σεξ α λα τάο και την άσκηση ώστε να ζουν περισσότερο.

Αν δούμε τα πράγματα σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία "4 πυλώνες του πεπρωμένου" (4 pillars of destiny ή Ba Zi), ο άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει 120 χρόνια περίπου. Γιατί;

Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία, ο άνθρωπος κάθε δέκα χρόνια μπαίνει σε καινούργιο πυλώνα ζωής (luck pillar), όπου ο κάθε πυλώνας περιέχει έναν ουράνιο κλάδο και ένα γήινο κλάδο.
Ο ουράνιος κλάδος είναι ενέργεια από τον ουρανό και αντιπροσωπεύει ενέργεια που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγχει με την θέλησή του και τις προσπάθειές του. Ο ουράνιος κλάδος είναι στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ) σε μορφή γιν ή γιανγκ.
Ο γήινος κλάδος είναι ενέργεια από την γη και αντιπροσωπεύει ενέργεια που εξαρτάται από την γη. Μέσα στον γήινο κλάδο βρίσκονται στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ) τα οποία ελέγχει ο άνθρωπος. Οπότε ο γήινος κλάδος έχει να κάνει με ενέργεια της γης και του ανθρώπου ταυτόχρονα, δηλαδή με ότι είναι πάνω στην γη. Ο γήινος κλάδος είναι τα γνωστά κινέζικα ζώδια (δράκος, τίγρης, άλογο κλπ) και είναι συνολικά δώδεκα.
Οπότε ο κάθε άνθρωπος, κάθε 10 χρόνια περνάει από την επίδραση κάποιου κινέζικου ζωδίου. Πχ την δεκαετία του ποντικού, του βοδιού, του τίγρη και λοιπά. Για να ολοκληρώσει τον κύκλο και να βιώσει και τα 12 κινέζικα ζώδια του χρειάζονται περίπου 120 χρόνια.

Η κάθε δεκαετία luck pillar ξεκινάει σε διαφορετική ηλικία σε κάθε άνθρωπο, οπότε τα luck pillar (οπότε και η επίδραση από κάποιο κινέζικο ζώδιο) για άλλους ξεκινούν όταν είναι 3 χρονών, για άλλους όταν είναι 4 χρονών κλπ. Οπότε η θεωρεία ότι ο άνθρωπος ζει 120 χρόνια θα ήταν σωστότερη εάν προσθέταμε την πληροφορία ότι η μακροβιότητα του ανθρώπου στην πραγματικότητα μπορεί να είναι λίγο περισσότερη ή λιγότερη για κάθε άνθρωπο και αυτό εξαρτάται από την θέση της ημερομηνίας γέννησης στο κινέζικο ημερολόγιο σε σχέση με την έναρξη του ηλιακού κινέζικου μήνα.

Γιατί ένας πυλώνας τύχης ενός ανθρώπου διαρκεί 10 χρόνια και όχι λιγότερο ή περισσότερο; Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως διάφορες θεωρείες για το θέμα των 10 ετών.
Η επικρατέστερη αναφέρει ότι τα 10 χρόνια έχουν να κάνουν με την περίοδο ανθρώπινης εγκυμοσύνης (9 μήνες εγκυμοσύνης και 1 μήνας παραγωγής ωαρίου ίσον 10). Ένα ζώο επειδή έχει διαφορετική χρονική περίοδο εγκυμοσύνης, θα έχει πυλώνα με διαφορετική διάρκεια.

Εάν λοιπόν θέλουμε να δούμε πόσο θα μπορούσε να ζήσει ένας άνθρωπος, μην λαμβάνοντας υπόψιν την θέληση του ουρανού (ουράνιος κλάδος) αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τις επιρροές που δέχεται από τον πλανήτη αλλά και την ανθρώπινη προσπάθεια, αρκεί να πολλαπλασιάσουμε το 12 που είναι τα 12 κινέζικα ζώδια με τα 10 χρόνια που διαρκεί ένα luck pillar (πυλώνας τύχης). Αυτό κάνει 12ο χρόνια ζωής.

Επίσης, αν το σκεφτούμε φιλοσοφικά, κάθε δεκατία που περνάμε στην ζωή μας (luck pillar ή πυλώνας τύχης) δεν είναι παρά το ταξίδι ενός ανθρώπου στην ζωή. Πρέπει να γεννηθεί, να σπουδάσει, να αποφοιτήσεις, να ευημερήσει, να αρρωστήσει, να πεθάνει κλπ.

Η λογική λέει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει κάθε ένα από αυτά τα στάδια. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει την επίδραση από κάθε ένα από τα κινέζικα ζώδια ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ζωή. Ζώντας την επίδραση από κάθε ένα κινέζικο ζώδιο και από τα 12 κινέζικα ζώδια συνολικά θα "τα έχει δει όλα στην ζωή του" όπως θα λέγαμε με απλά λόγια.
Ο σημερινός άνθρωπος με τα 80 περίπου χρόνια ζωής δεν έχει ζήσει παρά μόνο τα 8 από τα 12 στάδια (κινέζικα ζώδια), πολύ λιγότερο από τις δυνατότητές του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit