Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρα - χρυσοί κανόνες



Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρα - Χρυσοί κανόνες

Η σωστή θέση του κρεβατιού
- Πίσω από το κρεβάτι να υπάρχει σταθερός τοίχος
- Το κρεβάτι να έχει προσκέφαλο
- Να αποφεύγετε παράθυρο πίσω από το κρεβάτι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βάλτε δυνατό προσκέφαλο και φράξτε το παράθυρο ώστε να μην σας χτυπάει ρεύμα αέρος
- Να αποφεύγετε κρεβάτι όπου στην ευθεία με τα πόδια υπάρχει πόρτα.
- Να μην βάζετε το κρεβάτι σας ανάμεσα σε δύο πόρτες ή ανοίγματα, διότι βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο ρεύματα αέρα.
- Το κρεβάτι σας να μην βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα
- Να αερίζετε καθημερινά την κρεβατοκάμαρα για να ανανεώνεται ο αέρας
- Να λιάζετε το δωμάτιο συχνά ώστε να μην λιμνάζει η ενέργεια
- Αποφύγετε κρεβατοκάμαρα όπου το κρεβάτι έχει στα πόδια της την πόρτα της τουαλέτας
- Αποφύγετε να βάλετε το κρεβάτι έχοντας κοντά την πόρτα τουαλέτας να κόβει το κρεβάτι, διότι η τουαλέτα έχει βρώμικο chi (ίσως οι κινέζοι εννοούν την βρωμερή μυρωδιά)
- Βάλτε το κρεβάτι σας σε τέτοια θέση ώστε να βλέπετε ανεμπόδιστα την είσοδο της κρεβατοκάμαρας
- Βάλτε το κρεβάτι στο απέναντι διαγώνιο χώρο του δωματίου, δηλαδή μακριά από την πόρτα. Κλείστε την κουρτίνα εάν στο σημείο αυτό υπάρχει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα και βάλτε μπροστά κάποιο διακοσμητικό ώστε να εμποδίζεται η διαρροή ενέργειας
- Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας δεν πρέπει να είναι σε ευθεία με την σκάλα, διότι τότε το chi μπαινοβγαίνει γρήγορα στη κρεβατοκάμαρα. Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε στο ταβάνι έξω από το δωμάτιο ένα δυνατό φως που δείχνει προς τα πάνω, και κρατήστε την πόρτα κλειστή.
- Μετακινήστε το έπιπλο σε άλλη θέση ώστε να μην χτυπάνε γωνίες επίπλων το κρεβάτι σας ή μετακινήστε το κρεβάτι σας
- Καλύψτε την γωνία των επίπλων/τοίχων που χτυπάει το κρεβάτι βάζοντας δίπλα της κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο ή άλλο έπιπλο ώστε να επιμυκυνθεί η γωνία και να μην χτυπάει το κρεβάτι
- Μην κρεμάτε πάνω από το κρεβάτι αιχμηρά αντικείμενα. Έχω δει πολλά παιδιά που τους αρέσει να βάζουν σπαθιά στο προσκέφαλό τους με την αιγχή του σπαθιού προς τα κάτω, το οποίο βέβαια επηρεάζει αρνητικά την σκέψη τους
- Η κρεβατοκάμαρα (γιν) να μην χρησιμοποιείται και ως γραφείο (γιανγκ) ταυτόχρονα
- Η κρεβατοκάμαρα να μην είναι ένα τεράστιο δωμάτιο
- Το κρεβάτι να μην είναι αχανές αλλά ούτε και πολύ μικρό σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα
- Αποφύγετε κρεβατοκάμαρα (γιν) στην πλευρά του δρόμου (γιανγκ)
- Αποφύγετε φυτά και νερό στην κρεβατοκάμαρα γιατί είναι και τα δύο γιανγκ
- Να υπάρχει ισορροπία στον αριθμό υπνοδωματίων και σαλονιών/τραπεζαριών. Τα πολλά υπνοδωμάτια σε ένα σπίτι το κάνουν πολύ γιν ώστε να έχουν το πάνω χέρι η γυναίκες και οι ενέργειες γιν
- Βάλτε το κρεβάτι σε τέτοια θέση ώστε να μην υπάρχουν από πάνω του δοκάρια ή ράφια, λάμπες κλπ
- Αποφύγετε στεφάνι με αντικουνουπικό δίχτυ που κρέμεται πάνω από το κρεβάτι διότι μοιάζει το στεφάνι με κρεμάλα και η πίεση που δημιουργεί επηρεάζει την ζωτικότητά σας και την υγεία σας
- Φροντίστε το δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας και είναι τακτοποιημένο και λιτό, ιδιαίτερα όταν έχετε αρνητικά Ιπτάμενα Άστρα που επισκέπτονται το δωμάτιο
- Εάν έχετε μωράκι, μην βάζετε πάνω από το κρεβάτι του παιχνίδια που κρεμιούνται ή κουνιούνται
- Αποφύγετε στρογγυλά κρεβάτια και αποφύγετε να κοιμάστε σε στρογγυλά δωμάτια. ‘Ενα στρογυλλό κρεβάτι δεν έχει προστασία στο προσκέφαλο διότι εκεί υπάρχει ανοιχτός χώρος αλλά είναι και πολύ γιανγκ.
- Εάν το δωμάτιο που κοιμάστε έχει τραπέζιο σχήμα, βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι βρίσκεται σε ένα από τους παράλληλους και σταθερούς τοίχους.
- Το κρεβάτι σας να μην βρίσκεται διαγώνια στο δωμάτιο, έχοντας το προσκέφαλο στο κενό που δημιουργείται από την γωνία δύο τοίχων διότι δεν έτσι δεν έχετε προστασία.
- Βάλτε τον καθρέπτη σε θέση που δεν βλέπετε το σώμα σας όταν είστε ξαπλωμένοι αν και καλύτερα είναι να μην υπάρχει καθόλου καθρέπτης στην κρεβατοκάμαρα
- Βάλτε τον καθρέπτη της κρεβατοκάμαρας στην μέσα μεριά της ντουλάπας ή Καλύψτε τον καθρέπτη με ένα ύφασμα όσο κοιμάστε
- Βεβαιωθείτε ότι ο καθρέπτης δεν είναι απέναντι ακριβώς από την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο
- Αποφύγετε καθρέπτες που ο ένας είναι απέναντι από τον άλλο
- Το κεφάλι του κρεβατιού σας να μην έχει στην πίσω μεριά του τοίχου νεροχύτη ή νιπτήρα ή καζανάκι ή μπανιέρα.
- Αποφύγετε συντριβάνια ή κινούμενο νερό στην κρεβατοκάμαρα, διότι αυτό θα προκαλέσει ανήσυχο ύπνο αλλά και ατυχία σε τομείς ανθρώπινης αρμονίας όπως σταθερότητα, υγεία και σχέσεις
- Μην βάζετε το κρεβάτι σας έχοντας στον πίσω τοίχο τζάκι ή φούρνο.
- Αποφύγετε το σχήμα ζικ-ζακ ή πολλές γωνίες στο προσκέφαλο του κρεβατιού
- Αποφύγετε να βάζετε κεριά πίσω από το κεφάλι σας
- Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το κρεβάτι
- Για καλύτερο ύπνο, αποφύγετε να έχετε λάμπα ακριβώς πάνω από το κρεβάτι, είναι καλύτερα τα φώτα στα πλάγια του κρεβατιού.
- Εάν υπάρχει κεκλιμένος τοίχος πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, κάντε αυτό τον τοίχο ώστε να μοιάζει με ένα ουρανό με άστρα, πχ με την ειδική τεχνική ζωγραφικής “trompe d’ oeil”.
Κρεβατοκάμαρα και εξωτερικό περιβάλλον
- Αποφύγετε να έχετε κρεβατοκάμαρα όπου βρίσκεται πάνω σε Τ (ταφ) δρόμου. Τα φώτα των αυτοκινήτων που κατευθύνονται συνέχεια προς την κρεβατοκάμαρα ενοχλούν τον ύπνο, αλλά προκαλούν και ατυχήματα. Σε αυτή την περίπτωση βάλτε το κρεβάτι στον τοίχο που δεν συνορεύει με το δρόμο.
- Αποφύγετε κρεβατοκάμαρα όπου στην ίδια κατεύθυνση του ορίζοντα υπάρχει πισίνα στο εξωτερικό περιβάλλον ή εξωτερικό συντριβάνι, διότι το κινούμενο νερό είναι πολύ γιανγκ. Σύμφωνα με την σχολή των Ιπτάμενων Άστρων, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και σχέσεων.
- Εάν έχετε ένα τεράστιο δέντρο πολύ κοντά να πνίγει την κρεβατοκάμαρά σας, κόψτε το. Ιδιαίτερα εάν το δέντρο αυτό έχει σχήμα Υ (ύψιλον).
- Τα δέντρα δεν πρέπει να ακουμπούν τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας
Εκτός από τις παραπάνω επιρροές υπάρχουν και πολλές άλλες επιδράσεις στην κρεβατοκάμαρα. Οι παραπάνω επιδράσεις αναφέρονται μόνο στην Σχολή της Φόρμας του Φενγκ Σούι. Υπάρχουν όμως και αόρατες επιδράσεις οι οποίες εντοπίζονται με φόρμουλες, δηλαδή μαθηματικούς υπολογισμούς.
Στους υπολογισμούς αυτούς λαμβάνονται υπόψιν τα εξής:
- η θέση του δωματίου σε σχέση με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα στο σπίτι (πχ ανήκει η κρεβατοκάμαρα στον Βορρά, ή στον Νότο του σπιτιού κλπ).
- η θέση του κρεβατιού σε σχέση με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα στο δωμάτιο (πχ ανήκει το κρεβάτι στον βορρά ή στον Νότο της κρεβατοκάμαρας κλπ)
- η κατεύθυνση του κεφαλιού του κρεβατιού (πχ το κεφάλι δείχνει Βορρά ή Νότο κλπ)
- η θέση της πόρτας της κρεβατοκάμαρας σε σχέση τις κατευθύνσεις του ορίζοντα στο δωμάτιο (πχ ανήκει η περιοχή της πόρτας στον Βορρά ή στον Νότο του δωματίου κλπ)
- τα ετήσια και μηνιαία Ιπτάμενα Άστρα που επισκέπτονται το κρεβάτι
Όλα αυτά γίνονται σε συνδιασμό με την ακριβή μέτρηση του σπιτιού με την ειδική πυξίδα του Φενγκ Σούι (Lo Pan) και την χρονική περίοδο κατασκευής για να φτιαχτεί ο χάρτης Ιπτάμενων Άστρων Φενγκ Σούι (ο προσωπικός ενεργειακός χάρτης του σπιτιού σύμφωνα με τα προσωπικά στοιχεία του σπιτιού).
Επίσης λαμβάνονται υπόψιν ο αριθμός Κούα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την κρεβατοκάμαρα (ο αριθμός Κούα υπολογίζεται με βάση την χρονιά γέννησης και το φύλο των ατόμων). Επίσης λαμβάνεται υπόψιν το κινέζικο ζώδιο των ατόμων (πχ η ίδια κρεβατοκάμαρα έχει διαφορετική επίδραση εάν είναι κάποιος δράκος από έναν άλλο που είναι σκύλος.
Υπάρχουν πάρα πολλές φόρμουλες που βασίζονται στο "αστρολογικό Φενγκ Σούι" οι οποίες δεν είναι γνωστές στην Δύση. Πχ υπάρχει φόρμουλα του Φενγκ Σούι που λέει ότι εάν το τάδε κινέζικο ζώδιο κοιμάται στην τάδε περιοχή του σπιτιού, τότε το άτομο θα κοιμάται μόνο του ή δεν θα μπορεί να έχει πολύ κοντινές σχέσεις.
Άλλη φόρμουλα λέει ότι εάν το τάδε κινέζικο ζώδιο κοιμάται στην τάδε περιοχή του σπιτιού ή το κεφάλι του κρεβατιού τότε το άτομο καταναλώνει πολύ ενέργεια, προσπάθεια ή χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Άλλη φόρμουλα μιλάει για το πότε κάποιος έχει άτομα βοηθούς στην ζωή του, ή πότε αποκτά περισσότερη διαίσθηση και δημιουργηκότητα.
Με απλά λόγια, εάν κάποιος ακολουθήσει τους παραπάνω χρυσούς κανόνες για κρεβατοκάμαρες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρα, αλλά σίγουρα έχει κάνει κάποιο καλό βήμα μπροστά. Όπως μου αρέσει να λέω χαρακτηριστικά, οι ασπιρίνες βοηθούν, αλλά δεν είναι για όλες τις ασθένειες, χρειάζεται και γιατρός σπιτιών που είναι ο σύμβουλος Φενγκ Σούι για να κάνει διάγνωση και να δώσει σωστή θεραπεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit