Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

2012 - τι προβλέπει η Κινέζικη Μεταφυσική


2012 - τι προβλέπουν οι Κινέζοι για "το τέλος του κόσμου"


Τον τελευταίο καιρό γίνεται ιδιαίτερα λόγος στα ΜΜΕ για το εάν στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 13.13μμ θα επέλθει το τέλος του κόσμου ή όχι, καθότι αυτή η ημερομηνία συμπύπτει με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια. Έχουν δίκιο οι Μάγιας, ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι ήθελαν να πουν οι Μάγιας;

Δεν είμαι ειδική στους Μάγιας αλλά στους Κινέζους και συγκεκριμένα σε μεγάλο μέρος της Κινέζικης Μεταφυσικής όπως την Κινέζικη Αστρολογία 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου (4 pillars ή Ba Zi), Φενγκ Σούι, Ι Τσιγνκ κλπ. για την ανάλυση του μέλλοντος. Ας δούμε μαζί κάθε μία από τις κινέζικες μεθόδους.


Το Φενγκ Σούι το 2012


Στο Φενγκ Σούι ο χρόνος χωρίζεται σε κύκλους, καθότι για τους Κινέζους τα πάντα στο Σύμπαν επαναλαμβάνονται σε κύκλους, με συγκεκριμένο τρόπο και χρόνο. Στο Φενγκ Σούι η σχολή που ασχολείται με την διάσταση του χρόνου λέγεται Ιπτάμενα Άστρα. Σύμφωνα με την σχολή Ιπτάμενα Άστρα ο χρόνος χωρίζεται σε κύκλους 180 ετών, όπου κάθε κύκλος χωρίζεται σε μικρότερους κύκλους 20 ετών που ονομάζουμε με αριθμούς από το 1 έως 9. Η μέτρηση του χρόνου σε αυτούς του κύκλους ξεκίνησε το 2637 πΧ, όταν βασίλευε ο Κίτρινος Αυτοκράτορας και οι 5 κύριοι πλανήτες του ηλιακού συστήματος ήταν σε ευθεία.


Το 2012 ανήκει στην περίοδο του 8, όπου η περίοδος του 8 ανήκει στο χρονικό διάστημα 2004-2024. Πριν 180 χρόνια είχαμε πάλι την επίδραση του αριθμού 8 και δεν έγινε το τέλος του κόσμου. Το Ιπτάμενο Άστρο της χρονιάς 2012 είναι το 6, το οποίο έχει σχέση με τον ουρανό (heaven) αλλά αυτό επαναλαμβάνεται κάθε 9 χρόνια, όπου πάλι δεν είχαμε το τέλος του κόσμου.


Η Κινέζικη Αστρολογία του 2012


Σύμφωνα με το Κινέζικο Ημερολόγιο (το οποίο έχω εκδόσει σε βιβλίο με οδηγίες χρήσης για κατάρτηση κινέζικων "χαρτών" γέννησης), η κάθε χρονιά, μήνας, ημέρα και ώρα μετατρέπεται σε ζευγάρια χαρακτήρων. Όταν μετατρέπουμε την ημερομηνία 21.12.2012 και την ώρα 13.13 ώρα Greenwich Αγγλίας, πέρνουμε το εξής:


Ώρα______Ημέρα_______Μήνας________Χρονιά

乙________丙___________壬___________

ξύλο______φωτιά________νερό_________νερό

未________辰___________子___________

γη________γη___________νερό_________γη

κατσίκα___δράκος_______ποντίκι_______δράκος


Η χρονιά 2012 είναι η χρονιά του υδάτινου δράκου, η οποία μας δείχνει ότι το 2012 θα υπάρξουν πολλές πλυμμήρες, διότι ο δράκος στην κινέζικη αστρολογία είναι "αποθήκη νερού" και το 2012 βλέπουμε το νερό αυτό να μην κρατιέται πλέον στην αποθήκη αλλά να απελευθερώνεται και να εμφανίζεται στον ουράνιο κλάδο.

Επίσης το 2012 θα υπάρξουν και κάποιοι σεισμοί και ίσως προβλήματα με ουράνια σώματα καθότι ο δράκος είναι φύλακας των ουρανών και ανήκει στο στοιχείο γη.

Στον συγκεκριμένο μήνα Δεκέμβριο βλέπουμε έντονο το στοιχείο νερό, καθότι είναι ο μήνας του υδάτινου ποντικού, το οποίο ενισχύει την θεωρεία των πλυμμήρων, ίσως γίνει κάποιο τσουνάμι τότε ή απλά ανοίξουν οι ουρανοί και βρέχει πάρα πολύ. Στην συγκεκριμένη ημέρα εμφανίζεται πάλι ο δράκος, το οποίο ενισχύει αυτά που εξήγησα για την χρονιά του δράκου, δηλαδή ενισχύει την θεωρεία περί νερών, σεισμών και κάτι στον ουρανό.

Όμως αυτό δεν φέρνει και το τέλος του κόσμου, διότι ακριβώς το ίδιο σετ κινέζικων χαρακτήρων στην χρονιά, μήνα, ημέρα και ώρα υπήρξε πριν 240 χρόνια και κάθε 240 χρόνια, όπου πάλι δεν είδαμε το τέλος του κόσμου.


Το Ι Τσινγκ του 2012

Εάν διαβάσετε στο ίντερνετ, θα δείτε ότι λένε ότι το Ι Τσινγκ, το πιό αρχαίο βιβλίο στην Κίνα και η βάση της Κινέζικης Μεταφυσικής προβλέπει το τέλος του κόσμου το 2012.

Επειδή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι σε κανένα σεμινάριο του Ι Τσινγκ που έχω κάνει με τόσους κινέζους δεν ανέφερε κανείς το τέλος του κόσμου, έψαξα να βρω ποιός διαδίδει τέτοιες πληροφορίες για το Ι Τσινγκ. Ψάχνοντας πάντα βρίσκεις. Είναι ο Terence Mc Kenna.


Αγόρασα το βιβλίο "Invisible Landscape" του Terence Mc Kenna, το διάβασα και αναπτύσει την θεωρεία "Time Wave Zero" όπου μετατρέπει τα εξάγραμμα του Ι Τσιγγκ και την τοποθέτηση των εξαγράμμων σύμφωνα με τον κινέζο αυτοκράτορα King Wen σε αριθμούς, πολλαπλασιάζοντας και κάνοντας στατιστικές και μαθηματικές αναλύσεις των 64 εξαγράμμων, καταλήγει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η μαθηματική αξία του Ι Τσινγκ είναι μηδέν, για αυτό ονόμασε την θεωρεία του "time wave zero". Οι υπολογισμοί του φαίνονται πολύ σοβαροί και δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση ότι η μαθηματική αξία Ι Τσινγκ της ημερομηνίας είναι μηδέν. Όμως η σκέψη ότι αυτό σημαίνει και το τέλος του κόσμου είναι απλά δική του εξήγηση και όχι του Ι Τσινγκ.


Αν θα είχαμε μπροστά μας τον ειδικό του Ι Τσινγκ και θα έπρεπε να του πάρουμε interview για το αν πιστεύει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου, δεν θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον κο Terence Mc Kenna. Θα έπρεπε να βρούμε τις αυθεντίες όλων των αιώνων στο Ι Τσινγκ δηλαδή τους εξής:

- τον Fu Xi που ανακάλυψε τα τρίγραμμα του Ι Τσινγκ, για να περιγράψει φυσικά φαινόμενα, ο οποίος όμως είναι περισσότερο θρύλος και δεν υπάρχουν γραπτά.

- τον King Wen, ο οποίος έζησε στην Δυναστεία Shang γύρω στο 1122 πΧ, ο οποίος έβαλε 2 τρίγραμμα μαζί και δημιούργησε πρώτος τα εξάγραμμα, όπως και έφτιαξε την δικιά του τοποθέτηση-σειρά των εξαγράμμων (King Wen order of the I Ching). Ο King Wen έγραψε την έννοια του κάθε εξάγραμμου από τα συνολικά 64 εξάγραμμα. Όμως ο King Wen δεν χώρισε τον χρόνο σε εξάγραμμα του Ι Τσινγκ, άρα ίσως να μην μπορούσε να μας απαντήσει στο θέμα.

- τον Shao Yung, ο οποίος έζησε την περίοδο 1011-1077μΧ, ο οποίος ήταν καταπληκτικός "μαθηματικός" του Ι Τσινγκ της εποχής του, κινέζος φιλόσοφος και ακαδημαϊκός του Ι Τσινγκ. Πρόσθεσε στην πυξίδα του Φενγκ Σούι τα εξάγραμμα του Ι Τσινγκ. Χώρισε τον χρόνο και χώρο σύμφωνα με τα εξάγραμμα του Ι Τσινγκ, οπότε από τους τρεις "καλεσμένους" στο virtual interview ίσως ήταν και ο πιό κατατοπιστικός. Ο Shao Yung έγραψε το έργο Huang Zhi Qing Shi.


Το Huang Zhu Qing Shi και ο χρόνος του Σύμπαντος

To Huang Zhi Qing Shi του Shao Yung γράφει τις παρατηρήσεις του στα πάνω και κάτω των δυναστειών και τις κοινωνικές τάσεις των εποχών. Εκτός των άλλων πληροφοριών που έμαθα στο σεμινάριο, κατάλαβα το εξής. Ότι το 2012 δεν είναι το τέλος του κόσμου, ο κόσμος θα υπάρχει για πολλά εκατομμύρια χρόνια ακόμα!


Σύμφωνα με τον Shao Yung, ο χρόνος στο Σύμπαν χωρίζεται σε τεράστιους χρονικούς κύκλους, όπου κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει ένα εξάγραμμο του Ι Τσινγκ. Φανταστείτε ότι υπάρχουν συνολικά 64 εξάγραμμα και τώρα βρισκόμαστε ακόμα στο εξάγραμμο 9 στο οποίο θα παραμείνουμε για 129.600 χρόνια (1 κινέζικο yuan = 129.600 χρόνια). Το εξάγραμμο 1 είναι όταν ξεκίνησε ο κόσμος και διέρκεσε 60000 yuan.


Φανταστείτε ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός διαρκεί 50 yuan (ανθρώπινο πολιτισμό εννοούμε την περίοδο από την λίθινη εποχή και μετά) , 1 εξάγραμμο του Ι Τσινγκ καλύπτει 1 yuan, οπότε ο ανθρώπινος πολιτισμός καλύπτει την χρονική περίοδο που επηρεάζεται από τα εξάγραμμα του Ι Τσινγκ 8 - 57. Κατά την διάρκεια αυτών των εξαγράμμων ο ανθρώπινος πολιτισμός εξελίσεται συνεχώς.


Μετά θα αρχίσει με το εξάγραμμο 58 η πτώση της ανθρωπότητας, στο εξάγραμμο 59 θα γίνουν μεγάλες πλυμμήρες, στο εξάγραμμο 60 θα μειωθούν τα ζώα και τα φυτά, στο εξάγραμμο 63 θα μετακινηθεί η κρούστα της γης και σπάσει, ενώ το τέλος της γης θα έρθει μαζί με το τέλος του ηλιακού συστήματος και του κόσμου ολόκληρου όταν θα επικρατεί το τελευταίο εξάγραμμο 64. Όταν τελειώσει αυτός ο κύκλος των 64 εξαγράμμων, όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit