Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Σχολές Φενγκ Σούι - Φόρμα & Φόρμουλα



Σχολές Φενγκ Σούι - Η σχολή της φόρμας (Luan Tu) & η σχολή της φόρμουλας (Li Qi)

Στο Φενγκ Σούι υπάρχουν 2 παράγοντες που επηρεάζουν την ενέργεια ενός χώρου. Ο πρώτος παράγοντας λέγεται Luan Tu που σημαίνει στα κινέζικα «πρόσωπα των βουνών». Συχνά αυτό το είδος του Φενγκ Σούι ονομάζεται σχολή της Φόρμας (Form School Feng Shui).

Η σχολή αυτή μελετά την επιρροή που έχουν η θέση, το μέγεθος και το σχήμα βουνών και νερού σε ένα κτίριο, αλλά και την επιρροή που έχουν η θέση, το μέγεθος και το σχήμα δωματίων, τοίχων και επίπλων μέσα σε ένα κτίριο. Δηλαδή ο παράγοντας του Φενγκ Σούι Luan Tu μελετά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ως προς την Φόρμα που έχει η φύση ή αντικείμενα γύρω μας. Μελετά την επίδραση που έχει η φύση αλλά και ανθρώπινες κατασκευές. Μελετά το είδος της φυσικής ενέργειας που παράγει το περιβάλλον και τι είδος κτιρίου ή ανθρώπινη κατασκευή συγκρατεί/λαμβάνει με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια αυτή.

Η σχολή της Φόρμας είναι εύκολο να εφαρμοστεί από κάποιον που δεν είναι σύμβουλος του Φενγκ Σούι. Πρέπει απλώς να παρατηρήσει το περιβάλλον. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει γωνία ή κατανοεί τα σχήματα. Δεν χρειάζονται πολύπλοκοι υπολογισμοί ή ειδικά εργαλεία.





Πολλοί κανόνες της σχολής της Φόρμας είναι ευρύτερα γνωστοί και ιδιαίτερα όσοι κανόνες έχουν να κάνουν με την εσωτερική διαρύθμιση ενός σπιτιού. Πχ κανόνας της Φόρμας είναι ότι πίσω από το προσκεφάλι του κρεβατιού πρέπει να βρίσκεται τοίχος, ή ότι το κρεβάτι μας δεν πρέπει να το χτυπούν γωνίες τοίχων και επίπλων.

Ο δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει το Φενγκ Σούι λέγεται Li Qi που σημαίνει "θεωρεία του Qi (ενέργειας)". Συχνά αυτό το είδος του Φενγκ Σούι είναι γνωστό με το όνομα σχολή της πυξίδας ή σχολή της Φόρμουλας. Η σχολή αυτή εξετάζει τον ενεργειακό χάρτη ενός χώρου με φόρμουλες και υπολογισμούς.

Ενώ η σχολή Luan Tu απαιτεί να επισκευτούμε τον χώρο για να παρατηρήσουμε τις φόρμες στην περιοχή, η σχολή Li Qi μπορεί να υπολογιστεί μετά από μέτρηση του χώρου με πυξίδα πάνω σε ένα χαρτί.

Στο Feng Shui υπάρχει η διάσημη φράση «δεν υπάρχουν ψεύτικες φόρμες και αληθινές φόρμουλες», το οποίο σημαίνει ότι για την εκτίμηση ενός χώρου πρέπει εκτός από τις φόρμουλες του Feng Shui να μην ξεχνάμε ποτέ την σχολή της Φόρμας του Φενγκ Σούι, διότι η σχολή της Φόρμας είναι πολύ σημαντική. Πρέπει δηλαδή να συνδυάζουμε και τις δύο σχολές του Φενγκ Σούι.

Στην φωτογραφία βλέπετε την πυξίδα του Φενγκ Σούι "Λο Παν" (Lo Pan).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit