Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Προβλέψεις 2010 - η χρονιά του τίγρη

Προβλέψεις 2010 - η χρονιά του μεταλλικού τίγρη
από την Γεωργία Κιάφη

Η Κινέζικη Αστρολογία «4 Πυλώνες του Πεπρωμένου» (Ba Zi) είναι ένα καταπληκτικό κινέζικο σύστημα που επιτρέπει την πρόβλεψη γεγονότων στην ζωή ενός ατόμου αλλά και ιστορικών γεγονότων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρόβλεψη αυτή γίνεται με την βοήθεια του δεκα-χιλιετούς Κινέζικου Ημερολογίου, το οποίο μετατρέπει οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή (χρονιά, μήνα, ημέρα ή ώρα) σε ζευγάρια στοιχείων (ξύλο, φωτιά, γη, νερό, μέταλλο) και σε κινέζικα ζώδια (τίγρης, κουνέλι, δράκος κλπ).

Για να προβλέψουμε τι θα γίνει στον κόσμο σε μια συγκεκριμένη χρονιά, ανατρέχουμε στο Κινέζικο Ημερολόγιο και αντιγράφουμε τους 2 κινέζικους χαρακτήρες που αντιστοιχούν στην χρονιά που μας ενδιαφέρει.

Ο κάθε κινέζικος χαρακτήρας ανήκει σε κάποιο στοιχείο (φωτιά, γη, μέταλλο, νερό ή ξύλο). Οι χαρακτήρες γράφονται ο ένας κάτω από τον άλλο. Ο κάτω χαρακτήρας λέγεται ουράνιος κλάδος (heavenly stem) ενώ ο κάτω κινέζικος χαρακτήρας λέγεται γήινος κλάδος (earthly stem).
Ο πάνω χαρακτήρας ανήκει σε ένα από τα 5 στοιχεία. Ο κάτω κινέζικος χαρακτήρας ανήκει σε κάποιο στοιχείο αλλά ανήκει και σε κάποιο από τα 12 γνωστά κινέζικα ζώδια.

Για παράδειγμα, το 2010 χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία 庚 (είναι το στοιχείο μέταλλο γιανγκ) και 寅 (είναι το στοιχείο ξύλο γιανγκ και ο τίγρης). Για ευκολία λέμε ότι ο χρονιά 2010 είναι η χρονιά του μεταλλικού τίγρη.

Για να κάνουμε τις προβλέψεις μας για την χρονιά του μεταλλικού τίγρη, κοιτάζουμε την σχέση των στοιχείων μέταλλο και ξύλο, αλλά και τις ιδιότητες του τίγρη. Επίσης προσπαθούμε να δούμε την εικόνα που δείχνουν τα 2 αυτά στοιχεία, καθότι η κινέζικη γλώσσα είναι σαν ζωγραφιά και παρουσιάζει κάποια εικόνα.

Τα γεγονότα το 2010 - προβλέψεις

Το 2010 είναι η χρονιά του μεταλλικού τίγρη και περιγράφεται με τους εξής 2 κινέζικους χαρακτήρες:


μέταλλο

ξύλο
τίγρης

Η αίσθηση της χρονιάς. Η χρονιά επηρεάζεται από το στοιχείο μέταλλο γιανγκ αλλά και το στοιχείο ξύλο του τίγρη. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους: Το μέταλλο γιανγκ είναι βιαστικό στις αποφάσεις του, είναι πιστό στους φίλους του και τρέχει προς βοήθειά τους όταν χρειαστεί, δεν είναι ευέλικτο, είναι καταστροφικό. Έχει αντοχή και στάμινα, πετυχαίνει τους στόχους του με σκληρή δουλειά, είναι σύμβολο στρατιωτικής δύναμης και αρχηγείας. Το μέταλλο γιανγκ είναι από την μία καλό γιατί δίνει στην χρονιά την αίσθηση ότι ο κόσμος ζητά δικαιοσύνη, αλλά από την άλλη κινητοποιείται για την υποστήριξη των φίλων του που προκαλεί αναταραχή στο πολιτικό/πολεμικό προσκήνιο με δημιουργία συμμαχιών και έντονων κινητοποιήσεων. Ο τίγρης ανήκει στο στοιχείο ξύλο, όπου το στοιχείο ξύλο είναι η εποχή της άνοιξης όπου αρχίζει να υπάρχει ελπίδα, δημιουργία και ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά το στοιχείο ξύλο έχει σχέση με τον θυμό. Με αυτή την περιγραφή πέρνουμε μια γεύση από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στα συναισθήματα του κόσμου και στην παγκόσμια αρένα το 2010.

Διεθνείς σχέσεις Το 2010 περιγράφεται με δύο στοιχεία όπου το ένα καταστρέφει το άλλο (το μέταλλο καταστρέφει το ξύλο). Προβλέπω ότι θα υπάρχει περισσότερος πόλεμος και πολιτική αναταραχή. Δεν είναι σύμπτωση άλλωστε ότι πριν 60 χρόνια, το 1950, όπου ήταν και πάλι η χρονιά του μεταλλικού τίγρη, ξεκίνησε ο πόλεμος της Κορέας. Το μέταλλο γιανγκ αντιπροσωπεύει το μεγάλο μέταλλο, όπως το μέταλλο ενός όπλου. Το όπλο αυτό, στο ζευγάρι χαρακτήρων της χρονιάς 2010, «κάθεται» πάνω στον τίγρη. Ο τίγρης στην κινέζικη αστρολογία είναι «άλογο ταξιδιού» το οποίο ευνοεί μετακινήσεις και ταξίδια. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο στοιχεία μαζί, πιστεύω ότι το 2010 θα δούμε στρατεύματα και οπλισμό να μεταφέρονται / ταξιδεύουν προς κάποια χώρα. Ελπίζω να μην αναζωπυρωθεί ο πόλεμος στο Αφγκανιστάν, αν και μάλλον η επιθυμία μου θα παραμείνει μόνο ελπίδα.... Γιατί υποψιάζομαι το Αφγκανιστάν; Διότι το μέταλλο γιανγκ είναι η Δύση και το ξύλο είναι η Ανατολή. Άρα η επίθεση γίνεται στην Ανατολή από την Δύση. Και ο πόλεμος της Κορέας το 1950 ήταν με την βοήθεια των Αμερικανικών στρατευμάτων προς την Κορέα που είναι επίσης Ανατολή.

Φυσικά φαινόμενα - περιβάλλον: Το μέταλλο και ξύλο είναι και τα δύο στοιχεία που δεν ευνοούν το στοιχείο γη. Όταν η γη είναι αδύναμη, τότε «κουνιέται» προκαλώντας σεισμούς. Το 2004 που ήταν η χρονιά του τσουνάμι είχε ακριβώς την αντίθετη ενέργεια (2004=ξύλο πάνω σε μέταλλο, 2010=μέταλλο πάνω σε ξύλο) το οποίο δείχνει ότι θα υπάρξει κάτι που θα έχει σχέση με την καταστροφή που έγινε τότε όπως ένας έντονος σεισμός. Το ξύλο (τίγρης) είναι υπό έλεγχο (καταστροφή) από το μέταλλο γιανγκ, άρα τα δέντρα θα έχουν προβλήματα, είτε από ασθένειες, είτε από τσεκούρια (μέταλλο), καθότι η εικόνα είναι αυτή των δέντρων κάτω από μέταλλο. Σύμφωνα με τις ορολογίες Να Γιν, όπου το Να Γιν δίνει τίτλους/εικόνες για κάθε χρονιά από τους 60 διαφορετικούς συνδιασμούς ουράνιων και γήινων κλάδων, αναφέρει για την χρονιά του μεταλλικού τίγρη «ξύλο από πεύκα», δηλαδή το κομμένο ξύλο από τα δέντρα πεύκα. Εκτός από την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της κοπής δέντρων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές, καθότι μέσα στην Τίγρη γεννιέται το στοιχείο φωτιά και ιδιαίτερα τους κινέζικους μήνες Μάιο και Αύγουστο. Θα υπάρχει άσχημη ποιότητα αέρα, καθότι το μέταλλο γιανγκ έχει σχέση με ασθένεια του πνεύμονα αλλά και επειδή η εικόνα του 2010 με τα κατεστραμμένα δέντρα επιβαρύνει το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα ταυτόχρονα.

Κοινωνία. Θα υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, καθότι η ύπαρξη του στοιχείου μέταλλο γιανγκ υπονοεί την ύπαρξη γκάνγκστερ και κακοποιών στοιχείων. Μην ξεχνάμε ότι πριν εξήντα χρόνια το 1950 έγινε απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανικού προέδρου Τρούμαν, αλλά και η φημισμένη ληστεία «Great Brinks Robbery», όπου 11 κλέφτες στην Αμερική βούτηξαν 3 εκ δολάρια στην Βοστώνη. Επειδή η τίγρης είναι στην κινέζικη αστρολογία «άλογο ταξιδιού» πολλοί θα κάνουν ιδιαίτερα ταξίδια, πολλές αλλαγές, αλλά και μετακομίσεις. Θα γίνουν καινούργια ξεκινήματα, καθότι ο τίγρης είναι η έναρξη της άνοιξης. Εξαιτίας όμως του τίγρη θα υπάρχουν περισσότερα ατυχήματα αυτοκινήτων και άλλων μεταφορικών μέσων το 2010 σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ειδικά σε άτομα που γεννήθηκαν την χρονιά ή την ημέρα του πιθήκου και ιδιαίτερα τον κινέζικο μήνα Αύγουστο ή ημέρες του πιθήκου.

Υγεία. Οι ασθένειες που θα επικρατήσουν το 2010 έχουν σχέση με το στοιχείο μέταλλο και ξύλο. Οι ασθένειες μετάλλου είναι αυτές του πνεύμονα, λάρυγγα, στήθος, δέρμα, δόντια και έντερα. Οι ασθένειες ξύλου είναι αυτές των αρθρώσεων (χέρια, αστράγαλοι κλπ), κίνηση του σώματος, σβέρκος, σπονδυλική στήλη, νύχια, συκώτι και μαλλιά. Επειδή ο τίγρης αποτελεί μέρος του «πέναλτυ φωτιάς», κάποιοι θα έχουν προβλήματα με το κυκλοφορικό και τάσεις για φλεγμονές. Αντιμετωπίστε τες με εναλλακτικές μεθόδους, κατάλληλη διατροφή και άσκηση.

Οικονομία. Η οικονομική ύφεση θα δώσει την θέση της στην ανάπτυξη, επειδή το στοιχείο ξύλο είναι το στοιχείο που αναπτύσεται πιό γρήγορα στην φύση. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει και πραγματική οικονομική ανπάπτυξη, διότι η οικονομική ανάπτυξη έχει να κάνει περισσότερο με το στοιχείο φωτιά. Πριν 60 χρόνια την χρονιά του μεταλλικού τίγρη βγήκε η πρώτη πιστωτική κάρτα στην ιστορία, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει η ελπίδα του χρήματος αλλά όχι ακόμα το πραγματικό χρήμα. Το στοιχείο φωτιά το 2010 δεν είναι εμφανές αλλά κρύβεται μέσα στην Τίγρη. Στην Κινέζικη Αστρολογία το στοιχείο της φωτιάς «γεννιέται» μέσα στην τίγρη, οπότε θα δούμε ότι θα υπάρχει η «γέννηση» οικονομικής ανάπτυξης αλλά αυτή δεν είναι ακόμα δυνατή, μόλις έχει γεννηθεί. Η ελπίδα και η καλή διάθεση που προκαλεί ο τίγρης (ξύλο) θα βοηθήσουν πολύ την οικονομική ατμόσφαιρα της χρονιάς σε σχέση με το 2009. Η πρόβλεψη αυτή αφορά την παγκόσμια οικονομία και όχι την ελληνική, στην Ελλάδα ακολουθούμε πάντα το εξωτερικό με κάποια καθυστέρηση.

Χρηματιστήριο. Τα ακίνητα ανήκουν στο στοιχείο γη, το 2010 θα είναι μέτριο για τα ακίνητα και δεν πιστεύω να αυξηθούν γενικά οι τιμές τους παρά σε μερικές μόνο περιπτώσεις. Το στοιχείο ξύλο της τίγρης, αν και είναι ελεγχόμενο από το στοιχείο μέταλλο γιανγκ, καταστρέφει το στοιχείο γη, άρα τα ακίνητα θα εξακολουθούν σε γενικές γραμμές να έχουν πρόβλημα, αλλά θα είναι καλύτερα από το 2009. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, μια και η χώρα μας εξαρτάται ιδιαίτερα από την απόδοση του τουρισμού. Επειδή ο τίγρης είναι σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία «άλογο ταξίδιού», ο κόσμος το 2010 θα έχει όρεξη να ταξιδεύει και να μετακομίζει. Η βιομηχανία που έχει σχέση με το μέταλλο (αυτοκίνητα, τεχνολογία, μηχανήματα, εργαλεία, περιποίηση δέρματος, οδοντιατρική, μεταλλουργεία κλπ) θα έχει μεν ανταγωνισμό (λόγω της εμφάνισης μετάλλου γιανγκ), αλλά θα πάει καλά οικονομικά (λόγω του στοιχείου ξύλου στον τίγρη), τουλάχιστον καλύτερα από το 2009. Η βιομηχανία που έχει σχέση με το στοιχείο φωτιά όπως εστιατόρια, αεροπορικές εταιρείες, κλπ θα βγάλει κάποια επιφανειακά χρήματα (ιδιαίτερα οι αεροπορικές εταιρείες θα πάνε καλύτερα επειδή έχουν σχέση με τα ταξίδια που θα αυξηθούν πολύ το 2010 σε σχέση με το 2009), αλλά η βιομηχανία φωτιάς θα έχει αυξημένα έξοδα σε επενδύσεις/υλικά κπλ, οπότε σε τελική ευθεία τα τελικά πραγματικά έσοδα θα είναι λίγα. Το πετρέλαιο και η ενέργεια θα βγάλει κάποια χρήματα φέτος, αλλά όχι πολλά. .. Η βιομηχανία που έχει σχέση με το στοιχείο νερό θα έχει ανάπτυξη όπως η ναυτιλία, μεταφορές, spa, μπαρ και βιομηχανία υγρών. Όσο αφορά τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με το στοιχείο ξύλο, όπως τα υφάσματα, χαρτί, ΜΜΕ, εκδόσεις, έπιπλα, γεωργία, κόμμωση δεν θα ευνοηθούν το 2010 και θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις άλλες επιχειρήσεις, θα υπάρχει ανταγωνισμός και μερικοί εκδοτικοί οίκοι, περιοδικά κλπ θα κλείσουν λόγω έντονου ανταγωνισμού.

Αναδρομή στο 2009 & προβλέψεις που βγήκαν αληθινές!

1. Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Έκανα ακριβώς αυτή την πολύ συγκεκριμένη πρόβλεψη στο τελευταίο τεύχος της χρονιάς στο ελληνικό περιοδικό Feng Shui, όπου το άρθρο εστάλει πριν την εκλογή του Ομπάμα.
2. Οι γκέι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον – ο Σων Πεν κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού στον ρόλο ενός γκέι στην ταινία Milk. Οι γκέι της Ινδίας διαδηλώνουν για πρώτη φορά για τα δικαιώματά τους, ο πρώτος γάμος ελληνίδων λεσβιών στο εξωτερικό, στην Γαλλία λεσβίες υιοθετούν παιδί, όλες οι ελληνικές σειρές είχαν και τον γκέι τους, κυκλοφόρησαν επίσης πολλά βιβλία σχετικά.
3. Πλυμμήρες από λάσπη, σεισμοί, κατολισθήσεις, κτίρια που πέφτουν, τυφώνες και καταστραμένα σπίτια – ατύχημα με νεκρούς στο στήσιμο του χώρου συναυλίας της Μαντόνα, σεισμός 8 ρίχτερ στην Νέα Ζηλανδία, τυφώνες και εικόνες ποταμών λάσπης στις Φιλιπίνες, Ινδία και Ιταλία με χιλιάδες νεκρούς και πολλά παρόμοια.
4. Η οικονομία συνέχισε να είναι σε ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit