Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Feng Shui για ταβάνια

Χρυσοί κανόνες Feng Shui για ταβάνια





Πόσες φορές κοιτάξατε να δείτε τι υπάρχει πάνω από το κεφάλι σας σε ένα χώρο;

Επειδή το κεφάλι βρίσκεται πιό κοντά στο ταβάνι, αρνητικά σχέδια ταβανιών προκαλούν συνήθως διανοητικές διαταραχές όπως πονοκεφάλους, στρες, πίεση, έλλειψη σαφήνειας, συναισθηματικές διαταραχές και άλλα θέματα υγείας.

- τα δοκάρια πιέζουν το chi (την ενέργεια) προς τα κάτω. Δημιουργούν πίεση και προκαλούν πονοκεφάλους και προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα εάν κάθεστε,κοιμόσαστε ή στέκεστε πολλές ώρες ακριβώς από κάτω. Καλύψτε τα με γυψοσανίδα ώστε να εξαφανιστούν. Διαφορετικά δημιουργήστε ένα ταβάνι από ύφασμα καλύπτοντας τα δοκάρια (μόνο εάν το ταβάνι δεν γίνεται έτσι πολύ χαμηλό). Εάν τα δοκάρια είναι σε σκούρο χρώμα, βάψτε τα σε χρώμα ίδιο με το ταβάνι, αλλά αποφύγετε και πάλι να κάθεστε από κάτω διότι το ομοιόμορφο χρώμα τα κάνει να "εξαφανίζονται" οπτικά μειώνοντας το πρόβλημα, αλλά η ενέργεια συνεχίζει να σπρώχνεται προς τα κάτω.

- τα κεκλιμένα ταβάνια πιέζουν το chi επίσης προς τα κάτω. Προκαλούν διανοητικά προβλήματα. Αποφύγετε να έχετε το κρεβάτι σας (και ιδαίτερα το προσκέφαλο) ή γραφείο ή αγαπημένο καναπέ ακριβώς κάτω από κεκλιμένο ταβάνι. Εάν δεν γίνεται να μετακινηθεί το αντίστοιχο έπιπλο, καλύψτε το με ύφασμα ή ψευδοροφή (εάν σας το επιτρέπει το ύψος του ταβανιού), ή βάψτε το κεκλιμένο μέρος με την μέθοδο tromp d'oeil ώστε να δημιουργήσετε οπτικό βάθος στον τοίχο.

- τα χαμηλά ταβάνια δημιουργούν πίεση, στρες και συναισθηματική ανισορροπία. Αποφύγετε χώρους με πολύ χαμηλά ταβάνια. Δώστε την ψευδαίσθηση του ύψους με φώτα (ιδιαίτερα αυτά που φωτίζουν προς τα πάνω) και έπιπλα που είναι χαμηλά και ελαφριά σε design.
Το ταβάνι πρέπει να είναι σε πιό ανοιχτό χρώμα από τους τοίχους και το πάτωμα, διότι τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τις αποστάσεις. Τα ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν τις αποστάσεις.

- τα ψηλά ταβάνια, όταν είναι υπερβολικά ψηλά, κάνουν τον χώρο ψυχρό, υπάρχει έλλειψ φιλικής ατμόσφαιρας και κατά συνέπεια κάνει και τα άτομα να νιώθουν απομονωμένα. Κάντε το αντίθετο από τα χαμηλά ταβάνια, πχ βάλτε ψευδοροφή, βάλτε έπιπλα με ύψος, όγκο και βάρος.

- ανεμιστήρες και λάμπες προκαλούν επίσης πίεση προς τα κάτω. Η πίεση επηρεάζει το μέρος του σώματος που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, πχ εάν κοιμάστε και η λάμπα του δωματίου κρέμεται πάνω από το στομάχι σας τότε θα έχετε προβήματα με το στομάχι σας. Μετακινήστε μακριά το κρεβάτι, γραφείο και αγαπημένο καναπέ ώστε να μην έχετε αυτά τα αντικείμενα να κρέμονται πάνω σας.

Στις παραπάνω συμβουλές θα παρατηρήσετε ότι κάθε φορά αναφέρομαι σε 2 παράγοντες:

1. αυτό που φαίνεται με το μάτι και προσπαθούμε να το εξαφανίσουμε με οπτικά εφφέ. Τα μάτια συνδέονται στην κινέζικη ιατρική με το συκώτι, οποιαδήποτε διαταραχή (πχ έντονες διαφορετικές αποστάσεις - βαθύ/ρηχό - προκαλούν θυμό στο συκώτι (θυμός είναι το συναίσθημα που συνδέεται με το συκώτι), το οποίο μας κάνει να έχουμε εκρήξεις θυμού και συναισθηματικές διαταραχές.
2. αυτό που υπάρχει αλλά δεν φαίνεται με το μάτι, πρόκειται για το chi (η ενέργεια). Η ενέργεια ρέει όπως και ο άνεμος, φανταστείτε πχ ότι φυσάει άνεμος πάνω στο δοκάρι, ο άνεμος θα ακολουθήσει την φόρμα του δοκαριού και θα πιέσει προς τα κάτω, έαν βρίσκεστε από κάτω θα δεχτείτε την διαταραχή πορείας του qi. Ότι χρώμα και να έχει ένα δοκάρι, η κίνηση της ενέργειας παραμένει η ίδια.

Αν και τα ταβάνια δεν είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό Feng Shui, όταν ξαναμπείτε σε ένα χώρο κοιτάξτε πάνω. Αυτό που βλέπετε επηρεάζει σε ένα βαθμό την υγεία σας και το well being.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit