Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ιπτάμενα Άστρα & αρχαίοι πολιτισμοί


















Ιπτάμενα Άστρα του Feng Shui & αρχαίοι πολιτισμοί

τι κοινά έχει το Feng Shui με τους αρχαίους Έλληνες, Εβραίους & αστρολόγους
Τα Ιπτάμενα Άστρα του Feng Shui θεωρούνται ότι έχουν σχέση με τα άστρα της Μεγάλης Άρκτου (7 ορατά και 2 μακρινά μη ορατά) αλλά και με την σύνοδο των πλανητών Δία και Κρόνου. Εάν εξετάσει κανείς αυτές τις 2 πληροφορίες και τις συσχετίσει με αρχαίους πολιτισμούς όπως των Ελλήνων και Εβραίων αλλά και με την σοφία της αστρολογίας, προκύπτουν πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία! Διαβάστε λοιπόν τις παρατηρήσεις μου:

Αρχαίοι Έλληνες & μυθολογία

Τα άστρα της Μεγάλης Άρκτου είναι οι φύλακες του θεού Κρόνου (ο θεός Κρόνος ήταν ο φύλακας του χρόνου). Για τους κινέζους τα Ιπτάμενα Άστρα του Feng Shui δείχνουν την αλλαγή-κίνηση ενέργειας στον χρόνο, όπου κάθε ένα άστρο εκφράζεται με κάποιο αριθμό από το 1 ως το 9, ο κάθε αριθμός αντιπροσωπεύει μια χρονική περίοδο. Ο κάθε αριθμός "βασιλεύει" για μια 20 ετία. Με άλλα λόγια, και για τους δύο πολιτισμούς (Έλληνες και Κινέζοι) τα άστρα της Μεγάλης Άρκτου έχουν σχέση με τον χρόνο!

Αρχαίοι Εβραίοι & η σφραγίδα του Κρόνου

Το τετράγωνο περιλαμβάνει αριθμούς από το 1 ως το 9 (δείτε 2η εικόνα) αντιπρσωπεύει για τους αρχαίους Εβραίους και τον βασιλιά Σολομώντα το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου.

Για τους Εβραίους ο Κρόνος σχετίζεται με τους αριθμούς 3, 9, 15 και 45. Στο τετράγωνο αυτό κάθε γραμμή και κολώνα περιέχει 3 αριθμούς, το τετράγωνο περιέχει συνολικά 9 αριθμούς από το 1 στο 9, κάθε σειρά ή κολώνα άν προσθέσετε τους αριθμούς έχουν άρθροισμα 15, όλοι οι αριθμοί μαζί έχουν άρθροισμα 45.

Η σφραγίδα του Κρόνου (Saturn sigil) περιλαμβάνει το τετράγωνο του Κρόνου χωρίς αριθμούς αλλά με γραμμές. Αυτοί που ασχολούνται με το Feng Shui, κοιτάζοντας την σφραγίδα του Κρόνου και ενώνοντας τις γραμμές της σφραγίδας θα αναγνωρίσουν αμέσως τον τρόπου κίνησης των Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui!

Το ίδιο τετράγωνο (2η εικόνα) χρησιμοποιείται από το Feng Shui όπως έχει και λέγεται τετράγωνο Lo Shu. Σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία, το σύμβολο αυτό παρουσιάστηκε χαραγμένο στην πλάτη μιας χελώνας που αναδύθηκε από τον ποταμο Lo, όπου δεν υπήρχαν αριθμοί αλλά τελείες, άλλες άσπρες άλλες μαύρες (1η εικόνα).

Αστρολογία & πλανήτες

Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η ενδιαφέρουσα σχέση που έχουν οι πλανήτες και η σημασία τους παίζοντας με τις έννοιες και τις λέξεις της αστρολογίας και του Feng Shui.

Στην γνωστή αστρολογία (με τα ζώδια Κριός, Ταύρος κλπ) ο κάθε πλανήτης έχει κάποιες λέξεις κλειδιά.
Πχ
Κρόνος = χρόνος, δάσκαλος, γνώση, τούβλα, κτίρια κλπ.
Δίας = καλή τύχη, επέκταση κλπ.

Στο Feng Shui χρόνος χωρίζεται σε 20ετίες, όπου κάθε ένα από τα Ιπτάμενα Άστρα "βασιλεύουν" για 20 χρόνια. Πχ την περίοδο 2004-2024 βασιλεύει ο αριθμος 8 και λέγεται ότι τώρα διανύουμε την εποχή του 8.

Επίσης λέγεται ότι οι 20ετίες αυτές έχουν σχέση με την σύνοδο των πλανητών Κρόνου & Δία.

Εάν αντικαταστήσετε τις λέξεις Κρόνος και Δίας (που μιλούν για το τετράγωνο Lo Shu και έχουν σχέση με τα Ιπτάμενα Άστρα) με τις λέξεις κλειδιά της αστρολογίας, θα δείτε το εξής:

Κρόνος & Δίας = χρόνος/κτίρια και καλοτυχία. Τα Ιπτάμενα Άστρα του Feng Shui μας λένε ακριβώς αυτό: πότε είναι καλότυχα τα κτίρια, είναι η γνώση της καλοτυχίας των κτιρίων μέσα στον χρόνο !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit