Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Δηλητηριώδη βέλη και επιστήμη

Δηλητηριώδη βέλη και επιστήμη
πώς εξηγούν τα δηλητηριώδη βέλη η επιστήμη και οι mentalist

Δηλητηριώδη βέλη στο Φενγκ Σούι αποκαλούμε τις μυτερές γωνίες που δημιουργούνται από γωνίες τοίχων, επίπλων ή σκεπή κτιρίων και οι οποίες κατευθύνονται προς τα πάνω μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε με απλά λόγια, ότι ένας τοίχος κατευθύνει το qi σε συγκεκριμένο σημείο (φανταστείτε ότι είναι σαν να φυσάει άνεμος στον τοίχο κατευθύνεται προς μια κατεύθυνση). Όταν υπάρχουν δύο τοίχοι το qi κατευθύνεται στο σημείο που συναντούνται οι τοίχοι και ο άνεμος συνεχίζει την πορεία του προς την επέκταση της διχοτόμου γωνίας.


Πριν χρόνια είχα κάνει ένα σεμινάριο για τις ηλεκτρομαγνητικές επδράσεις στο Λονδίνο με τον Roger Coghill (Άγγλος ερευνητής επιστήμονας). Είχε πει ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι στις γωνίες τοίχων, αυτό που στο Φενγκ Σούι ονομάζουμε δηλητηριώδη βέλη, υπάρχει αυξημένος αριθμός θετικών ιόντων. Όταν ένας άνθρωπος εκτίθεται πολλές ώρες σε θετικά ιόντα, επηρεάζεται αρνητικά η υγεία του, νιώθει χρόνια κούραση, έχει περισσότερους πονοκεφάλους κλπ. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι το qi για το οποίο μιλάει το Φενγκ Σούι πρόκειται για τα ιόντα της επιστήμης, αυτό το θέμα θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο...

Ας δούμε τώρα και τι λένε οι mentalist. Ένας Έλληνας φίλος μου είναι εξαιρετικός ραβδοσκόπος-mentalist (δεν πήγε στον Uri Geller), με τον οποίο είχαμε κάνει μια έρευνα σε αρκετά παραδοσιακά θέματα του Φενγκ Σούι. Ένα από αυτά ήταν και τα δηλητηριώδη βέλη. Βρήκε λοιπόν ότι η επίδραση των βελών είναι ανάλογη του μεγέθους των τοίχων (ή επίπλων). Οσο πιό μεγάλοι οι τοίχοι (ή έπιπλα), τόσο μεγαλύτερη η αρνητική επίδραση.

Οπότε όσο πιό κοντά βρισκόμαστε στα βέλη, τόσο χειρότερα μας επηρεάζουν. Επίσης βρήκε ότι όταν βάζουμε ένα αντικείμενο "εμπόδιο" (όχι μόνο φυτά δίπλα στην γωνία επίπλου, όπως λένε τα περισσότερα βιβλία Φενγκ Σούι, αλλά και ένα άλλο έπιπλο) δίπλα ακριβώς στο δηλητηριώδες βέλος, τότε μειώνεται η αρνητική επίδραση του βέλους σε εκείνη την περιοχή που βάλαμε το "εμπόδιο".

Η αρνητική επίδραση των βελών, εντός από το ότι είναι ανάλογη σε μέγεθος των τοίχων ή επίπλων με τις γωνίες, είναι μεγαλύτερη στην ακριβή διχοτόμο, ελαφραίνει όσο πηγαίνουμε στα πλάγια (δηλαδή προς τους τοίχους).

Θα μου πείτε τώρα, όλο το σπίτι μας έχει πολλές γωνίες επίπλων, τι θα πρέπει να κάνουμε, να τα πετάξουμε όλα και να κοιμώμαστε στο πάτωμα; Θα πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες: Εάν οι γωνίες αυτές χτυπούν το κρεβάτι μας ή την είσοδο του σπιτιού μας (από την είσοδο μπαίνει σημαντικό qi μέσα στο σπίτι), θα επηρεάζουν περισσότερο την ζωή μας από γωνίες που χτυπούν μη σημαντικές περιοχές του χώρου μας.

καλή χρονιά, θα τα πούμε του χρόνου, σας ετοιμάζω πρόβλεψη I Ching για την τύχη της Ελλάδας το 2010!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit