Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Αναζητώντας το τέλειο σπίτι


Αναζητώντας το τέλειο σπίτι
Αληθινές ιστορίες


Ψάχνω για σπίτι. Με καλό Φενγκ Σούι. Πολύ εύκολο θα μου πείτε, καθότι γνωρίζω η ίδια Φενγκ Σούι, νομίζετε ίσως ότι απλώς θα πρέπει να ψάχνω με υπομονή και επιμονή. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιό πολύπλοκα... Για να καταλάβετε τι εννοώ, θα μοιραστώ μαζί σας μερικές ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Το Λονδίνο και το σπίτι των σκανδάλων
Πριν χρόνια έψαχνα να βρω ένα καλό σπίτι για ένα φίλο μου στο Λονδίνο. Πέρνω λοιπόν την πυξίδα μου και αρχίζω το ψάξιμο. Εξετάζω 4 σπίτια και με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι και τα 4 είχαν σχεδόν ίδιο Φενγκ Σούι: είτε είχαν την ίδια ακριβώς μέτρηση σε μοίρες με το σπίτι του, είτε είχαν τα ίδια ιπτάμενα άστρα με την είσοδο ή την κρεβατοκάμαρά του. Ήταν σαν να τον κυνηγούσε η ίδια ενέργεια. Ο κύριος αυτός είχε ένα σπίτι που βοηθούσε καυγάδες και ερωτικά σκάνδαλα. Όλα τα σπίτια που είδα είχαν ακριβώς την ίδια ενέργεια. Φανταστείτε ότι τα έψαχνα εγώ για λογαριασμό του και ότι δεν ήταν ο ίδιος που τα έβρισκε.
Αυτή η ιστορία συνέβει το 2000, την χρονιά που γνώρισα τον Master Raymond Lo. Αποφάσισα απελπισμένη να τον πάρω τηλέφωνο στο Hong Kong, για να τον ρωτήσω τι να κάνω. Ο Master Lo μου είπε χαρακτηριστικά: μην ψάχνεις τώρα για σπίτι, διότι ο κύριος αυτός βρίσκεται σε δύσκολη φάση της ζωής του σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιό του. Περίμενε μέχρι τον μήνα που θα έρθουν καλύτερα στοιχεία. Πράγματι, όταν η ενέργεια άλλαξε, ο κύριος μπόρεσε να μετακομίσει σε κάπως καλύτερο σπίτι το οποίο το βρήκε μόνος του.

Η Γλυφάδα και το πλυντήριο
Μια συμπαθέστατη πελάτισσά μου έψαχνε για σπίτι και ήθελε να την βοηθήσω να βρει το τέλειο σπίτι που θα την ευνοεί στα προσωπικά και οικονομικά της θέματα. Ψάχναμε για μήνες ολόκληρους. Πρέπει να είδαμε γύρω στα 50-60 σπίτια, από τα οποία μόνο τα 7 ήταν πάρα πολύ καλά. Από τα καλά αυτά σπίτια, είτε κάποιο ήταν μικρό για τις ανάγκες της, είτε είχε κακή κατασκευή. Κάποια στιγμή βρήκαμε μια μικρή πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα προς ενοικίαση με πραγματικά τέλειο Φενγκ Σούι. Όμως τα διαμερίσματα αυτά ήταν πολύ ακριβά (από 2000-3000 ευρώ το ένα), συν το ότι οι κατασκευαστές είχαν ξεχάσει να βάλουν θέση για πλυντήριο!!! Η πελάτισσά μου μίλησε με την ιδιοκτήτρια προσπαθώντας να κατεβάσει την τιμή, επειδή θα έπρεπε να βάλει το πλυντήριο σχεδόν απέναντι από την είσοδο (το μόνο δυνατό μέρος) αλλά η ιδιοκτήτρια ήταν ανένδοτη αλλά και αγενής. Οπότε παρατήσαμε και τα 4 διαμερίσματα και συνεχίσαμε το ψάξιμο. Για να μην αφήσω την ιστορία στη μέση, σας πληροφορώ ότι τελικά βρήκαμε ένα σπίτι πολύ καλύτερο από αυτό που είχε πριν, δεν ήταν όμως το τέλειο σπίτι. Ήταν καλύτερο από το προηγούμενο για την ανθρώπινη αρμονία και σούπερ καλύτερο για τα χρήματα. Περιτό να αναφέρω ότι η πελάτισσά μου δεν ήταν φτωχή.

Έχω πολλές παρόμοιες ιστορίες να διηγηθώ, αλλά θα προτιμούσα να σας συμβουλέψω πώς να ελκύσετε ένα σπίτι με καλύτερο Φενγκ Σούι. Το μυστικό βρίσκεται στο να επιλέξετε την κατάλληλη περίοδο για να ψάξετε χώρο:

Ψάξτε για νέο σπίτι με καλύτερη ενέργεια από το τωρινό σας όταν:
Πρώτον
: Βρίσκεστε σε εποχή που χρόνου όπου τα στοιχεία της εποχής σας ευννοούν. Για παράδειγμα, εάν ξέρετε ότι στο κινέζικο ωροσκόπιό σας (4 Pillars of Destiny, 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου ή Ba Zi) το ξύλο είναι θετικό στοιχείο για εσάς, ψάξτε για χώρο την άνοιξη. Τότε έχετε την πιθανότητα να βρείτε καλύτερο σπίτι, διότι η θετική για εσάς επίδραση του συγκεκριμένου στοιχείου σας ευνοεί, έχετε καλύτερη τύχη και στην αναζήτηση σπιτιού.
Δεύτερον: Μάθετε ποιά χρονιά αλλά και ποιός μήνας περιέχει το προσωπικό σας άστρο ταξιδιού, ώστε να περιορίσετε μακροχρόνιες αναζητήσεις και ταλαιπωρία. Το άστρο ταξιδιού ενεργοποιεί μετακομίσεις, οπότε έχετε έτσι περισσότερες πιθανότητες να βρείτε χώρο ώστε τελικά να μετακομίσετε. Την χρονική περίοδο που θα υπάρχει το άστρο ταξιδιού μην κάνετε άλλα ταξίδια διότι έτσι καταναλώνετε έτσι την ενέργεια του ταξιδιού και μπορεί να μην σας «κάτσει» μετακόμιση. Εάν είστε γεννημένοι την χρονιά ή την ημέρα του πιθήκου, ποντικού ή δράκου, έχετε καλές πιθανότητες να μετακομίσετε την χρονιά του τίγρη όπως το 2010 ή τον κινέζικο Φεβρουάριο γενικά. Εάν είστε γεννημένοι την χρονιά ή τον μήνα του χοίρου, κουνελιού ή κατσίκας, έχετε καλές πιθανότητες να μετακομίσετε την χρονιά του φιδιού ή τον κινέζικο Μάιο. Εάν είστε γεννημένοι την χρονιά του τίγρη, αλόγου ή σκύλου, έχετε καλές πιθανότητες να μετακομίσετε την χρονιά του πιθήκου ή τον κινέζικο Αύγουστο. Εάν τέλος είστε γεννημένοι την χρονιά ή την ημέρα του φιδιού, πετεινού ή βοδιού, έχετε καλές πιθανότητες να μετακομίσετε την χρονιά του χοίρου ή τον κινέζικο χοίρο. (για να βρείτε το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς και της ημέρας που γεννηθήκατε, κάντε κλικ στην ετικέτα «Υπολογιστής Ba Zi και βάλτε ολόκληρα τα γενέθλιά σας). Εκτός από την φόρμουλα ταξιδιού που σας δίνω, υπάρχει ακόμα μία φόρμουλα πιό πολύπλοκη για αυτόν δεν την αναφέρω εδώ.
Τρίτον: Βελτιώστε το Φενγκ Σούι του τωρινού σας χώρου. Βελτιώνοντας το τωρινό σας σπίτι λαμβάνετε αμέσως καλύτερη ενέργεια Φενγκ Σούι, το οποίο αυτόματα σας βοηθά να ελκύετε και καλύτερα νέα σπίτια. Πώς θα πάτε από ένα παλιό σπίτι με βαθμό 1 στο νέο σπίτι με βαθμό 10; Μερικές φορές ίσως πρέπει να μετακομίσουμε πρώτα σε ένα ενδιάμεσο σπίτι με ενδιάμεσο βαθμό.
Τέταρτον: «Δουλέψτε» περισσότερο με τον ψυχισμό σας. Όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα καλύτερο σπίτι για χρήματα ή για αρμονία, αλλά το εννοούμε πραγματικά; Μήπως πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε κάτι τέτοιο, ή ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σε εμάς, ή σκεφτόμαστε αρνητικά ελκύοντας και αρνητικά σπίτια; Μήπως σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και ελκύουμε σπίτια με την ίδια ενέργεια γιατί απλά δεν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ζωή και γεγονότα;

Αυτές τις συμβουλές έχω σκοπό να ακολουθήσω και εγώ για να βρώ αμέσως το τέλειο σπίτι ή έστω τον ενδιάμεσο καλύτερο σταθμό της ζωής μου. Μερικές φορές ένα ημιτέλειο σπίτι μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να βιώσουμε πράγματα ώστε να πάρουμε πρώτα κάποια μαθήματα πριν προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της ζωής μας....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit