Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης - τι λέει η κινέζικη αστρολογία για τον χαρακτήρα του, το επάγγελμα και τις γυναίκες του

Γιάνης Βαρουφάκης - τι αποκαλύπτει η κινέζικη αστρολογία για τον χαρακτήρα του και την ζωή του


Ο Γιάνης Βαρουφάκης γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1961, η ώρα γέννησης είναι άγνωστη. 

Με την βοήθεια του κινέζικου ημερολογίου βρίσκουμε τον κινέζικο αστρολογικό χάρτη των 4 πυλώνων του πεπρωμένου (4 pillars of destiny) ως εξής:


Έχει γεννηθεί την χρονιά του μεταλλικού βοδιού, τον μήνα του μεταλλικού κουνελιού, την ημέρα του πύρινου δράκου. Ώρα άγνωστη. Το προσωπικό του στοιχείο είναι η φωτιά γιανγκ, αυτό προκύπτει από την ημέρα γέννησης, πρόκειται για τον ουράνιο κλάδο που είναι ο πάνω κινέζικος χαρακτήρας από το ζευγάρι των κινέζικων χαρακτήρων που βλέπετε στο διάγραμμα δίπλα. 

Άτομα που έχουν γεννηθεί σε ημέρα φωτιά γιανγκ είναι σαν τον ήλιο και έχουν χαρακτήρα παρόμοιο με τον ήλιο. 

Οπότε ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι άτομο ανοιχτό, ευθύ, ζεστό, γεμάτος ενέργεια ενθουσιασμό και πάθος. Είναι γενναιόδωρος, κοινωνικός, εμπνέει τους ανθρώπους δίνοντας φως, σε όλους άλλωστε αρέσει να βρίσκονται κοντά στον ήλιο. Είναι αισιόδοξος, βλέπει την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Είναι καλόβολο άτομο και εύκολο να επικοινωνήσει κάποιος μαζί του γιατί έχει ανοιχτό μυαλό. Εκτιμά τις ανθρώπινες σχέσεις περισσότερο από κάθε τι. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, εντυπωσιακός, αυτόνομος. Προσέχει την εμφάνισή του και την εντύπωση που δίνει στους άλλους. Πολύ συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του κόσμου (όλοι κοιτάζουν τον ήλιο) και αυτό του αρέσει. Πιστεύει πολύ στις ικανότητές του. Έχει πολλά χόμπυ και ενδιαφέροντα, όπως ακριβώς οι ακτίνες του ήλιου πηγαίνουν σε πολλές κατευθύνσεις. 
Όπως ακριβώς ο ήλιος δεν πέφτει ποτέ κάτω, έτσι και το άτομο φωτιά γιανγκ τίποτα δεν μπορεί να το πτοήσει, πάντα θα βρίσκει ένα τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια, αν ο ήλιος πέσει κάτω τότε θα γίνει και το τέλος του κόσμου. Δεν το βάζει εύκολα κάτω. Η επιμονή και η αντοχή είναι ένα από τα ταλέντα του. Δεν μετανιώνει και δεν ζει στο παρελθόν, βλέπει πάντα μπροστά. Πέρνει πρωτοβουλίες γρήγορα, σκέφτεται γρήγορα, δρα γρήγορα. Μπορεί και βλέπει καθαρά τα πράγματα. Ειλικρινές άτομο, βοηθά τους ανθρώπους.

Ας δούμε τώρα και την αρνητική πλευρά της φωτιάς γιανγκ. Η φωτιά γιανγκ μπορεί να σαμποτάρει τον ίδιο της τον εαυτό γιατί μπορεί να λάμπει υπερβολικά, να περνάει τα όρια και να μην ξέρει πότε να σταματήσει, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε υπερκόπωση. Είναι υπερβολικά αισιόδοξο και παραβλέπει τις αρνητικές πλευρές, σαν να φοράει ροζ γιαλιά. Όπως ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή και πηγαίνει κάθε μέρα στην δύση, έτσι και το άτομο φωτιά γιανγκ προτιμάει να περπατάει τον δρόμο που είναι ήδη γνωστός. Επειδή έχει πολύ έντονα συναισθήματα, όταν θυμώνει αυτό μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του και να μην είναι αντικειμενικό. Έχει πολύ δυνατό εγώ και του αρέσει να τον θαυμάζουν, η γνώμη των άλλων παίζει μεγάλο ρόλο. Όπως ακριβώς ο ήλιος ρίχνει τις ηλιακτίδες του μόνο στην επιφάνεια, δεν μπορεί να μπει πολύ βαθιά μέσα στα πράγματα, ως αποτέλεσμα μπορεί να προδωθεί από ανθρώπους που φαίνονται καλοί δίνοντάς τους περισσότερα από ότι θα έπρεπε. Μπορεί επίσης να προσβάλει τους άλλους διότι δεν σκέφτεται πολύ πριν μιλήσει, δεν έχει υπομονή και γίνετα εκρηκτικός όταν θυμώσει. Βαριέται εύκολα, αλλάζει διάθεση συχνά όπως ακριβώς ο ήλιος όταν ξαφνικά κρύβεται πίσω από τα σύννεφα και σταματάει ξαφνικά να λάμπει.

Επιμέρους χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη βλέπουμε από τους υπόλοιπους ουράνιους κλάδους του που είναι το γιν μέταλλο. Το γιν μέταλλο είναι σαν το κόσμημα, οπότε ο Γιάνης Βαρουφάκης επηρεάζεται σε πολύ μικρότερο βαθμό από το προσωπικό του στοιχείο που είναι η φωτιά γιανγκ και από τα χαρακτηριστικά που έχει το μέταλλο γιν, που είναι σαγηνευτικό, κομψό, με χάρη, τραβάει την προσοχή, δημιουργικό, εύστροφο, με καλό μυαλό, καλός στην πολιτική, καλλιεργημένο, με σημασία στην λεπτομέρεια, με αυτοσεβασμό και αντοχή. Από την άλλη πλευρά το γιν μέταλλο είναι σαρκαστικό, αγαπάει τα κοπλιμέντα, εριστικό, χειρίζεται τους άλλους, πονηρό και δίνει σημασία στα υλικά αγαθά και την πολυτέλεια. Όπως είπα και πριν, η φωτιά γιανγκ είναι το προσωπικό στοιχείο του Γιάνη Βαρουφάκη οπότε έχει στον μεγαλύτερο βαθμό χαρακτηριστικά ίδια με την φωτιά γιανγκ.

Η ύπαρξη δύο στοιχείων γη (δράκος και βόδι) στο κινέζικο ωροσκόπιο του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνουν ότι είναι άτομο με πολλά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, αυτό συμβαίνει επειδή η γη μέσα της περιέχει μέσα της πολλά άλλα στοιχεία.

Ας δούμε τώρα τις σχέσεις του με τους ανθρώπους γύρω του. Ο Οίκος του γάμου και των σχέσεων του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ο δράκος, είναι ο χαρακτήρας που βρίσκεται στον γήινο κλάδο ακριβώς κάτων από το προσωπικό του στοιχείο. Ο δράκος ανήκει στο στοιχείο γη. Η φωτιά (που είναι ο Βαρουφάκης) γεννάει (ή παράγει ή προσφέρει) την γη (που είναι η γυναίκα του). Στην Κινέζικη Αστρολογία η σχέση που έχει ο ουράνιος κλάδος την ημέρας με τον γήινο κλάδο της ημέρας μας δείχνει πώς βλέπει και αισθάνεται το ίδιο άτομο για την σχέση του: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται ότι δίνει και προσφέρει στις σχέσεις του. Τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στον δράκο που βρίσκεται στον Οίκο του γάμου μας δείχνουν το ποιόν της γυναίκας που θα παντρευτεί, τουλάχιστον όπως το αισθάνεται αυτός. Μέσα στον δράκο κρύβεται η γη γιανγκ, το ξύλο γιν και το νερό γιν. Για ένα άνδρα φωτιά γιανγκ, η γη είναι εξυπνάδα, το ξύλο είναι γνώση/μόρφωση, το νερό είναι στάτους/εξουσία. Αυτό το είδος γυναίκας έχει μεγαλύτερη επιτυχία για να παντρευτεί είναι τέτοιο άνδρα. 

Στους ουράνιους κλάδους στην χρονιά και τον μήνα βλέπουμε δύο φορές το μέταλλο γιν. Για ένα άνδρα φωτιά γιανγκ, όπου η φωτιά κατακτά το μέταλλο, το μέταλλο συμβολίζει δύο πράγματα: τα χρήματα και την γυναίκα. 

Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση με το θέμα χρήματα. Επειδή το μέταλλο εμφανίζεται στους ουράνιους κλάδους του κινέζικου ωροσκοπίου του Γιάνη Βαρουφάκη, αυτό εξηγεί το γεγονός ότι ασχολείται με τα οικονομικά. Γιατί η ενέργεια των ουράνιων κλάδων αντιπροσωπεύει αυτό που φαίνεται σε ένα άτομο, ενώ οι γήινη κλάδοι αντιπροσωπεύουν αυτό έχει ρίζες και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ο κόσμος βλέπει λοιπόν με την πρώτη ματιά το μέταλλο, οπότε ο κόσμος βλέπει ότι ο Βαρουφάκης είναι ένα άτομο που ασχολείται με τα οικονομικά. Εάν ερχόταν ο Βαρουφάκης για να συμβουλευτεί τι επάγγελμα να κάνει, θα έλεγα αμέσως ότι πρέπει να ασχοληθεί με τα οικονομικά, γιατί ο κόσμος τον αναγνωρίζει ως άτομο που έχει αίσθηση των χρημάτων. Το μέταλλο αυτό δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, γιατί ως γνωστό υπάρχουν άτομα που φαίνονται να έχουν το ταλέντο της οικονομολογίας, αλλά στο βάθος δεν υπάρχει τίποτα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει το στοιχείο γη να εμφανίζεται δύο φορές στο κινέζικο ωροσκόπιό του, είναι ο δράκος στην ημέρα και το βόδι στην χρονιά. Η γη δυναμώνει το μέταλλο, οπότε η ενασχόλησή του με τα οικονομικά έχει βάση. Το άτομο αυτό σκέφτεται τα χρήματα, οπότε του ταιριάζει γάντι η οικονομολογία. 

Αυτό που παρατηρώ στο κινέζικο ωροσκόπιο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η απουσία του στοιχείου νερό, εκτός εάν αυτό υπάρχει κάπου στην ώρα γέννησης την οποία δεν γνωρίζουμε. Το στοιχείο νερό για ένα άνδρα είναι το στάτους και η υψηλή κοινωνική θέση όπως αυτή ενός υπουργού. Επειδή δεν υπάρχει καθόλου το στοιχείο νερό στους ουράνιους κλάδους της χρονιάς και του μήνα, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν τον βλέπει ως άτομο στάτους, αλλά σαν οικονομολόγο. Εάν είχε έντονο νερό, επειδή το νερό βάζει περιορισμούς και κανόνες σε ένα άτομο φωτιά, σίγουρα θα ακολουθούσε τους κανόνες και θα φορούσε και γραβάτα (το λέω αυτό για να κάνουμε και κανά αστειάκι, αν και είναι μεγάλη αλήθεια!! χα χα!!!!!)

Ας συνεχίσουμε τώρα και με τα προσωπικά του, αναλύσαμε την επίδραση που έχει το στοιχείο μέταλλο γιν στα οικονομικά, αλλά το μέταλλο γιν αντιπροσωπεύει και το στοιχείο γυναίκα για ένα άνδρα φωτιά, γιατί η φωτιά κατακτά το μέταλλο, ο άνδρας κατακτά την γυναίκα. Όταν το στοιχείο της γυναίκας εμφανίζεται στους ουράνιους κλάδους, εξετάζοντας το στοιχείο στο οποίο κάθονται (γήινο κλάδο κάτω από την γυναίκα) βλέπουμε πώς είναι στην πραγματικότητα αυτές οι γυναίκες, και όχι όπως τις αισθάνεται το ίδιο το άτομο το οποίο φαίνεται από τον Οίκο του γάμου.

Στον κινέζικο αστρολογικό χάρτη του Γιάνη Βαρουφάκη βλέπουμε να εμφανίζεται το στοιχείο μέταλλο γιν δύο φορές. Αυτό σημαίνει δύο γυναίκες. Ως γνωστόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει παντρευτεί δύο φορές. Η πρώτη του γυναίκα εμφανίζεται στον ουράνιο κλάδο της χρονιάς, η δεύτερη γυναίκα του εμφανίζεται στον ουράνιο κλάδο του μήνα. 

Ας δούμε σε βάθος τι πληροφορίες πέρνουμε για την δεύτερη γυναίκα του, την κα Δανάη Στράτου. Για να δούμε τι είδους γυναίκα είναι η κα Στράτου, θα δούμε σε βάθος τον πάνω και κάτω χαρακτήρα που εμφανίζονται στον μήνα και θα αναλύσουμε την σχέση που έχουν μεταξύ τους. 
Το μέταλλο γιν (που βρίσκεται στον μήνα) "κάθεται" πάνω στο κουνέλι που ανήκει στο στοιχείο ξύλο γιν. 
Για ένα μέταλλο (που είναι η γυναίκα του Βαρουφάκη) το στοιχείο ξύλο σημαίνει χρήματα, δηλαδή το μέταλλο αυτό κάθεται πάνω στα δικά του χρήματα, οπότε είναι ευνόητο ότι η δεύτερη γυναίκα του έχει χρήματα, είναι γνωστό ότι η κα Στράτου ανήκει σε πλούσια οικογένεια. Όσο για την ενασχόλησή της με τα καλλιτεχνικά, το βλέπουμε από το κουνέλι στο οποίο κάθεται το μέταλλο γιν που είναι η κα Στράτου, το κουνέλι στην κινέζικη αστρολογία είναι ένα από τα τέσσερα λουλούδια ρομάντζου (flower of romance), τα λουλούδια ρομάντζου σημαίνει διάφορα πράγματα, ότι το άτομο είναι ρομαντικό ή καλλικτεχνικό, ασχολείται με τα κοινωνικά και συναναστρέφεται με πολύ κόσμο, όπως επίσης και ότι προσέχει την εμφάνισή του (όπως άλλωστε όλα τα λουλούδια ή ξύλο γιν στον οποίο ανήκει το κουνέλι).

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάλυση του Γιάνη Βαρουφάκη, επικεντρώθηκα μόνο σε ορισμένα πράγματα και δεν έκανα εντελώς πλήρη ανάλυση πχ για τους γονείς του. Βλέπετε πόσες πολλές πληροφορίες μπορούμε να πάρουμε μόνο από 6 κινέζικους χαρακτήρες, η κινέζικη αστρολογία είναι τόσο ενδιαφέρουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit