Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πότε ξεκινάει η νέα Κινέζικη Χρονιά 2015

Πότε ξεκινάει η νέα Κινέζικη Χρονιά 2015
από την Γεωργία Κιάφη



Η ηλιακή κινέζικη χρονιά 2015, η χρονιά της ξύλινης κατσίκας ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 2015, ενώ η σεληνιακή χρονιά (είναι πάντα σε νέα σελήνη) στις 19 Φεβρουαρίου 2015.

Πολλοί μπερδεύονται με το πότε ξεκινά η καινούργια κινέζικη χρονιά, για αυτό θα ήθελα να σας εξηγήσω τι γίνεται και γιατί.

Για προβλέψεις και συμβουλές Φενγκ Σούι, Κινέζικη Αστρολογία Ba Zi (4 πυλώνες του πεπρωμένου ή αλλιώς 4 pillars of destiny), για το Ι Τσινγκ, για τις Μυστηριώδης Πύλες (Qi Men Dun Jia)  χρησιμοποιούμε πάντα την ηλιακή κινέζικη χρονιά και όχι την σεληνιακή, γιατί ως εργαλείο για προβλέψεις και συμβουλές χρησιμοποιούμε τα πέντε στοιχεία (νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο).

Τα πέντε στοιχεία επηρεάζονται από τις εποχές του χρόνου και όχι από την θέση της σελήνης. Για παράδειγμα, η φωτιά (μάξιμουμ γιανγκ) είναι δυνατή το καλοκαίρι ενώ το νερό (μάξιμουμ γιν) είναι δυνατό τον χειμώνα.
Όταν πάλι μιλάμε για το χρονικό διάστημα μιας ημέρας, η φωτιά είναι δυνατή όταν ο ήλιος είναι ακριβώς κάθετα πάνω μας δηλαδή το μεσημέρι, συνήθως όχι όταν το ρολόι μας δείχνει ακριβώς δώδεκα το μεσημέρι, διότι η ώρα του ρολογιού μας είναι τεχνητή ώρα, η αληθινή ηλιακή ώρα είναι συνήθως διαφορετική από αυτή από αυτή του ρολογιού μας, η απόκλιση μπορεί να είναι από μερικά λεπτά μέχρι και κάτι λιγότερο από δύο ώρες την περίοδο του καλοκαιριού που χρησιμοποιούμε την καλοκαιρινή ώρα.

Η σεληνιακή νέα κινέζικη χρονιά είναι σημαντική για τα θρησκευτικά κινέζικα φεστιβάλ όπως η Κινέζικη Πρωτοχρονιά κλπ. Το σεληνιακό ημερολόγιο χρησιμοποιεί η άλλη κινέζικη αστρολογία Purple Star Astrology, οι προβλέψεις της οποίας βασίζονται σε άστρα και όχι στον ήλιο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα κινέζικα φεστιβάλ και τα αντίστοιχα έθιμα, επισκευτείτε τον εξής σύνδεσμο:
http://www.china.org.cn/english/features/Festivals/78131.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit