Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα πέντε στοιχεία και ο σκοπός της ζωής

Το κάρμα ή ντάρμα των 5 στοιχείων

Το κάθε στοιχείο στο οποίο ανήκουμε έχει κάποια χαρακτηριστικά. (εδώ μιλάω για το προσωπικό στοιχείο, είναι το στοιχείο που παρουσιάζεται στον ουράνιο κλάδο της ημέρας γέννησης, το οποίο θα το βρείτε εάν πάτε στο παρόν blog, στις ετικέτες με θέμα Υπολογιστής Ba Zi). 

Δεν είναι τυχαίο που ανήκουμε σε κάποιο στοιχείο, είτε αυτό είναι γιανγκ είτε γιν. Για να χρησιμοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό το πεπρωμένο μας, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το μύνημα που μας στέλνει το κάθε στοιχείο.

Το στοιχείο ξύλο έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την πρόοδο. Το άτομο θα πρέπει να έχει συνέχεια πρόοδο στην ζωή του ή θα πρέπει να λύσει θέματα που έχουν να κάνουν με πρόοδο.

Το στοιχείο φωτιά έχει να κάνει με την φώτιση και την ζεστασιά. Το άτομο φωτιά θα πρέπει να δώσει βοήθεια και να μοιραστεί τις ικανότητές του, την εξυπνάδα και επιρροή του για την ανάπτυξη και το καλό των άλλων. Ή να λύσει θέματα σχετικά με αυτό.

Το άτομο που ανήκει στο στοιχείο γη είναι καλύτερο όταν δίνει σημαντική υποστήριξη και σταθερότητα. Η γη δεν είναι μόνο απαραίτητη για ανάπτυξη, αλλά περιέχει επίσης μέταλο, οπότε το άτομο με στοιχείο γη θα πρέπει να είναι παραγωγικό, πολύπλευρο και να κάνει δουλειά που θεωρείται σημαντική και που θα εκτιμηθεί.  Ή να λύσει θέματα σχετικά με αυτό.

Το στοιχείο μέταλλο έχει σχέση με τον αλτρουισμό και με αυτό που είναι το σωστό. Το άτομο που ανήκει στο στοιχείο μέταλλο είναι συνήθως χαρακτήρας που με τις πράξεις του ή τα λόγια του δείχνουν δικαιοσύνη. Είναι χαρακτήρας που θα πρέπει να ζει πέρνοντας αποφάσεις και δράση και όπου θα μιλά ίσως με σκληρό τρόπο αλλά που αυτό θα είναι απαραίτητο για τους ίδιους και τους άλλους γύρω του. Ή να λύσει θέματα σχετικά με αυτό.

Το άτομο που ανήκει στο στοιχείο νερό είναι η κολώνα σοφίας. Πρέπει να μάθει να ισορροπεί τον ενθουσιασμό και την τυφλή πίστη των άλλων γύρω του, με μια δόση σοφίας και ψυχρής λογικής. Θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορο και προσαρμοστικό, οπότε ταιριάζει σε ρόλους και καταστάσεις που αλλάζουν συνεχώς.  Ή να λύσει θέματα σχετικά με αυτό.


 Αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit