Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι 6 σχολές του Χουάν Κονγκ (Xuan Kong)

Οι 6 σχολές του Χουάν Κονγκ (Xuan Kong)

Xuan Kong είναι ένα σύστημα που ανήκει στο κλασσικό Φενγκ Σούι. Τα Ιπτάμενα Άστρα που ήδη γνωρίζετε ανήκουν σε αυτό το σύστημα. Οπότε το σύστημα Xuan Kong είναι στην πραγματικότητα η μητέρα των Ιπτάμενων Άστρων.

Συνολικά υπάρχουν 6 σχολές του Xuan Kong και είναι οι εξής:
  • Wu Chang Pai
  • Xiang Chu Pai
  • Dian Nan Pai
  • Su Zhou Pai
  • Guan Dong Pai
  • Shang Yu Pai

Από τις 6 αυτές σχολές μόνο η σχολή Wu Chang Pai (αυτή που μιλάει και για τα Ιπτάμενα Άστρα) εφαρμόζεται πλατιά μέχρι σήμερα. Από την σχολή Shang Yu Pai προέρχεται η τεχνική που σήμερα είναι γνωστότερη με το όνομα Xuan Kong Da Gua, η οποία χωρίζει την δυτική πυξίδα σε 360 μοίρες, στην οποία βρίσκονται τα 64 εξάγραμμα, όπου κάθε εξάγραμμο καταλαμβάνει κάτι παραπάνω από 5 μοίρες.

Ως γνωστό, οι κινέζοι Μάστερ ήταν πάντοτε μυστικοπαθείς με τις γνώσεις του Φενγκ Σούι αλλά και με όλες τις 5 κινέζικες μεταφυσικές τέχνες, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς λειτουργούσαν οι άλλες 4 σχολές. Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με αυτές τις σχολές τα άστρα ήταν στατικά και δεν πετούσαν, κάποιες σχολές δεν τους ενδιέφερε ποιό είναι το μπρος και το πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ κάποιες συνδύαζαν τα τρίγραμμα του Προγενέστερου Ουρανού σε συνδυασμό με τα τρίγραμμα του Μεταγενέστερου Ουρανού, χωρίς να χρησιμοποιούν μόνο τα τρίγραμμα του Μεταφενέστερου Ουρανού όπως κάνουν τα γνωστά σε εμάς Ιπτάμενα Άστρα.
Κάποια σχολή τοποθετούσε τα άστρα σε συγκεκριμένο χώρο, πχ το τρίγραμμο Ουρανός ήταν πάντα Sheng Qi οπότε τα σπίτια που είχαν την φάτσα τους ή την πλάτη τους σε αυτή την κατεύθυνση ήταν πάντα καλά. Κάποια άλλη σχολή πέταγε τα άστρα με διαφορετικό τρόπο. Κάποια άλλη χρησιμοποιούσε την πρόσοψη του κτιρίου ως την περίοδο του κτιρίου, ενώ το κτίριο καθόταν πάντα στην περίοδο 5, οπότε μόνο η φάτσα του κτιρίου πετούσε ανάλογα με την περίοδο που είχε κατασκευαστεί το κτίριο...Άλλη σχολή χρησιμοποιούσε τους συνδιασμούς Χο Το για να βρει την περίοδο του κτιρίου, οπότε εάν ήταν η περίοδος 1 πρόσθεταν το 6 για να φτιάξουν τον χάρτη.

Οι διαφορετικές αυτές σχολές προέρχονταν και εφαρμόζονταν σε διαφορετικές περιοχές της Κίνας. Ανάλογα με την περιοχή εφαρμόζονταν και η αντίστοιχη σχολή.

Η πιο παραδοσιακή και αυθεντική σχολή είναι η σχολή Wu Chang Pai. Πώς επέζησε η σχολή Wu Chang Pai? Ο κινέζος Μάστερ Shen Zhu Nai βρήκε τα μυστικά της σχολής και τα έγραψε σε βιβλία....

Πώς και υπήρχαν 6 σχολές ενώ η παραδοσιακή σχολή ήταν μία? Χα Χα! Μαντέψτε!!!!!!!! Ο κινέζος Zhang Da-Hong, ο οποίος ήταν αυτός που κράταγε τις αρχές της σχολής Xuan Kong, επέμενε να κρατηθούν μυστικό οι αρχές του από τις μάζες. Όσοι δεν ήταν μέλη της σχολής αυτής προσπάθησαν να εξηγήσουν τα γραπτά του Zhang Da-Hong, κάνοντας τις δικές τους θεωρίες οι οποίες ήταν συχνά λανθασμένες....

Οι περισσότεροι δάσκαλοι Φενγκ Σούι σήμερα διδάσκουν Ιπτάμενα Άστρα και Xuan Kong Da Gua, αλλά αναφέρουν ονομαστικά αυτό που διδάσκουν. Προσωπικά δεν εφαρμόζω την σχολή Xuan Kong Da Gua, γιατί για αυτή την σχολή απαιτείται μέτρηση κτιρίου με ακρίβεια λιγότερη της μίας μοίρας, το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο, επίσης η σχολή αυτή έχει 1-2 κενά στην θεωρεία της.

Κάποιοι δάσκαλοι κάνουν μίξη με τις άλλες σχολές στην ερμηνεία τους, αλλά συνήθως δίνουν στην διδασκαλία τους ένα ιδιαίτερο όνομα όπως το Imperial School of Feng Shui ή Central China School of Feng Shui.

Είχα κάνει κάποια σεμινάρια στην σχολή Imperial School of Feng Shui την περίδο 1999-2000 στο Λονδίνο, υπό τον Master Chan Kun Wah. Σύμφωνα με την σχολή αυτή η κάθε περίοδο ενός κτιρίου δεν αποφασίζεται από το πότε κατασκευάστηκε και πρωτοκατοικήθηκε το κτίριο, αλλά με την παρούσα χρονική περίοδο. Σύμφωνα με την σχολή αυτή, η κάθε περίοδος δεν διαρκεί 20 χρόνια όπως ξέρουμε από την συνηθισμένη σχολή των Ιπτάμενων Άστρων, αλλά η κάθε περίοδος έχει διαφορετική διάρκεια ανάλογα με το πόσες γραμμές γιν γιανγκ έχει το κάθε τρίγραμμο. Οπότε ο χάρτης Ιπτάμενων Άστρων αυτής της σχολής είναι διαφορετικός από τον χάρτη Ιπτάμενων άστρων της γνωστής σχολής Xuan Kong.

Είχα κάνει μια μελέτη χώρου σύμφωνα με αυτή την σχολή του Master Chan με τον καθηγητή της σχολή (Tony) στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο, και κατόπι έκανα μελέτη στον ίδιο χώρο σύμφωνα με την γνωστή σχολή των Ιπτάμενων Άστρων. Οι προτάσεις των δύο ταίριαζαν σε μεγάλο βαθμό. Δεν γνωρίζω εάν αυτό ήταν σύμπτωση, αλλά προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την σχολή αυτή. Θα ήταν δύσκολο να σπουδάσω δύο σχολές ταυτόχρονα και προτίμησα να εμβαθύνω σε μία.Στην σχολή που επέλεξα υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία, και από την εμπειρία μου μέχρι σήμερα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια.

Πολλοί από εσάς έχετε διαβάσει βιβλία της Εύα Γουόνγκ, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Η Εύα Γουόνγκ φημίζεται για τις γνώσεις της στην σχολή της Φόρμας. Έτυχε να την γνωρίσω πολλά χρόνια σε ένα συνέδριο στην Γερμανία, και συνειδητοποίησα ότι η μεγάλη της αγάπη είναι να γυρνάει τα βουνά και τις θάλασσες της γης "ψάχνοντας τον δράκο" και τα ενεργειακά σποτ του δράκου (δηλαδή σημεία όπου συγκεντρώνεται δυνατή ενέργεια του Φενγκ Σούι, εκεί που συγκεντρώνεται η ενέργεια του βουνού και του νερού). Η Εύα Γουόνγκ στο τέλος των βιβλίων της εφαρμόζει μια σχολή Ιπτάμενων Άστρων διαφορετική από την γνωστή. Στην πραγματικότητα όμως, παρόλο που εφαρμόζει την σχολή Ιπτάμενων Άστρων που της δίδαξε ο παππούς της, η ίδια δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με μελέτες σπιτιών/καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit