Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Φιλανθρωπία και κινέζικη αστρολογία



Φιλανθρωπία - γιατί γίνονται τόσες δωρεές το 2010 και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ



Φέτος η φιλανθρωπία ήταν μια έντονη τάση της χρονιάς. Σύμφωνα με έγκυρες εφημερίδες, την μισή τους περιουσία θα δώσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς 17 δισεκατομμυριούχοι Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων είναι ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ για μια φιλανθρωπική εκστρατεία με επικεφαλής τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς. Θα μου πείτε τώρα, συνήθως κάποιο κάνουν φιλανθρωπίες για να αποφύγουν φορολογίες. Δεν δίνουν όμως και την μισή τους περιουσία...

Πώς εξηγείται αυτή η έντονη τάση για φιλανθρωπία φέτος; Την απάντηση θα την βρείτε στο άρθρο μου με τις προβλέψεις για το 2010, το οποίο άρθρο το έγραψα πριν μπει το 2010 (αλλιώς δεν θα ήταν πρόβλεψη).

Ας επαναλάβω σύντομα γιατί ειδικά το 2010 υπάρχει φιλανθρωπία σε τόσο μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία Ba Zi (4 πυλώνες του πεπρωμένου), η χρονιά 2010 περιγράφεται με δύο κινέζικους χαρακτήρες, το γιανγκ μέταλλο και την τίγρη (η τίγρη ανήκει στο στοιχείο ξύλο). Το γιανγκ μέταλλο είναι ο χαρακτήρας που γράφεται πάνω από την τίγρη (έχετε σίγουρα ακούσει ότι οι κινέζοι γράφουν από πάνω προς τα κάτω, και από δεξιά προς αριστερά). Ο πάνω χαρακτήρας είναι αυτός που φαίνεται, αυτός που βλέπει ο κόσμος άμεσα.

Ο πάνω χαρακτήρας λοιπόν του 2010 ήταν το μέταλλο γιανγκ. Λογικά, ότι χαρακτηριστικά έχει το μέταλλο γιανγκ θα δώσει έντονο χρώμα στα γεγονότα του 2010. Το μέταλλο γιανγκ έχει έντονο χαρακτηριστικό για την θέληση για δικαιοσύνη, αλλά και την φιλανθρωπία (ως προέκταση εφαρμογής της δικαιοσύνης).

Άτομα που έχουν γεννηθεί σε ημέρα μέταλλο γιανγκ, ή που έχουν το στοιχείο μέταλλο γιανγκ είτε στους πάνω χαρακτήρες των ουράνιων κλάδων (heavenly stem στην αγγλική ορολογία), είτε στους κάτω χαρακτήρες (earthly branches στην αγγλική ορολογία) και συγκεκριμένα την μαιμού η οποία είναι μέταλλο γιανγκ, έχουν την τάση να επιθυμούν να είναι δίκαιοι και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους.


Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Εξετάζοντας τα 4 pillars του Μαρκ Ζούκερμπεργκ τα οποία τα παραθέτω παρακάτω (αγνοήστε την ώρα γέννησης η οποία είναι άγνωστη), βλέπουμε ότι ο ίδιος είναι γεννημένος σε ημέρα γιανγκ γη. Στον ουράνιο κλάδο της ημέρας και της ώρας βλέπουμε και πάλι το στοιχείο γη.

Όταν ένα άτομο βλέπει το ίδιο στοιχείο με το δικό του σε ουράνιους κλάδους της χρονιάς, μήνα ή ώρας, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί στην ζωή του επαγγελματικά με άλλα άτομα σαν και αυτόν, όπως δημόσιες σχέσεις, μάρκετινγκ και δικτύωση (networking). O Ζούκερμπεργκ ιδρύοντας το Facebook έκανε ακριβώς αυτό, δικτύωση ανθρώπων. Το στοιχείο γη έχει να κάνει με προγράμματα sofware, κάτι που επίσης είναι το facebook! Διάλεξε την κατάλληλη δουλειά την κατάλληλη στιγμή (διαβάστε το αμέσως προηγούμενο άρθρο μου "περί πεπρωμένου").

Όταν βλέπουμε στα 4 pillars του τόσα άτομα γύρω του, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό έχει συνεχώς γύρω του άλλα άτομα. Σύμφωνα με το destiny management (στα ελληνικά διαχείρηση πεπρωμένου, και όμως υπάρχει!!!), το άτομο θα έχει τις εξής επιλογές:

1. να ασχολείται συνέχεια με άλλους (πχ ως δουλειά), για να πραγματοποιηθεί η τάση του να υπάρχουν άλλα άτομα τριγύρω.

2. να δίνει τα χρήματά του στους άλλους, οπότε να μην είναι τσιγκούνης.

Εάν ένα άτομο τώρα αρνείται να κάνει κάποια από αυτά τα δύο πράγματα, το πεπρωμένο το οποίο θα πρέπει να βρει διέξοδο, θα δυναμώσει περισσότερο τα άλλα άτομα τριγύρω, και αυτό μπορεί να γίνει πάλι με δύο-τρεις τρόπους:

α. κάποιο άλλο άτομο να του πάρει τα χρήματα με το ζόρι (κλοπή, απάτη κλπ) όταν το άτομο βρεθεί σε δύσκολη δεκαετία της ζωής του (σε αρνητικό luck pillar).

β. κάποιο άλλο άτομο να του πάρει τον/την σύντροφο (πχ η γυναίκα σου να το σκάσει με κάποιον εραστή, ή ο άνδρας του να το σκάσει με κάποια ερωμένη).

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τώρα που έχει πουλήσει το facebook και δεν ασχολείται πλέον ο ίδιος ενεργά με το facebook, δίνοντας την μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, έκανε την καλύτερη δουλειά για να μην του συμβούν το α. ή το β. σημείο που προανέφερα, οπότε έκανε και πάλι την καλύτερη διαχείρηση πεπρωμένου!

ΏραΗμέραΜήναςΈτος
戊 Wu
+Γη

午 Wu
Άλογο

戊 Wu
+Γη

申 Shen
Πίθηκος

己 Ji
-Γη

巳 Si
Φίδι

甲 Jia
+Ξύλο

子 Zi
Ποντικός





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit