Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Περί πεπρωμένου....

Περί πεπρωμένου - ποιά είναι τα όρια αστρολογίας και πεπρωμένου;

Συχνά με ρωτούν εάν είναι τελικά όλα γραφτά, ή εάν μπορούμε με την ελεύθερη θέληση να ελέγχουμε την ζωή μας. Η απάντηση είναι κάπου στην μέση.....

Σύμφωνα με την κινέζικη θεωρεία ζωής, υπάρχουν 3 παράγοντες που επηρεάζουν την ζωή μας: ο ουρανός (ή πεπρωμένο), ο άνθρωπος (οι προσωπικές μας επιλογές και προσπάθειες) και η γη (η επιρροή της γης όπως πχ το φενγκ σούι). Σχετικά με αυτά τα 3 θέματα έχω ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο του παρόντος blog.

Κατά την γνώμη μου, η κινέζικη αστρολογία, αλλά και οποιοδήποτε είδος αστρολογίας, πράγματι μας βοηθά να "δούμε" πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα και την ζωή ενός ανθρώπου. Πιστεύω όμως ότι η αστρολογία μας δίνει μόνο κατευθύνσεις και τάσεις και όχι την πορεία της ζωής μας "με το νι και με το σίγμα".

Απόδειξη σε αυτό είναι ότι δύο άτομα του ίδιου φύλου, με ακριβώς την ίδια ημερομηνία και ώρα γέννησης, δεν θα έχουν ακριβώς την ίδια ζωή, αλλά ούτε και την ίδια στιγμή θανάτου.
Αναφέρω συγκεκριμένα τα άτομα ίδιου φύλου, διότι στην κινέζικη αστρολογία δίδυμα αδέρφια του ίδιου φύλου έχουν ακριβώς τα ίδια 4 pillars (4 πυλώνες του πεπρωμένου) αλλά και την ίδια πορεία ζωής (τις λεγόμενες δεκαετίες τύχης).Ενώ δίδυμα αδέρφια διαφορετικού φύλου μεταξύ τους (πχ ένα αγόρι και ένα κορίτσι) έχουν μεν ίδια 4 pillars αλλά έχουν διαφορετική πορεία ζωής. Επίσης, επειδή τα δίδυμα αδέρφια δεν γεννιούνται ακριβώς ταυτόχρονα αλλά με διαφορά μερικών λεπτών, ίσως η ώρα γέννησης να παίξει σημαντικό ρόλο και τα δίδυμα αδέρφια να έχουν διαφορές στην ζωή τους (διότι θα είναι γεννημένα σε ώρες με διαφορετικά στοιχεία -πχ φωτιά, νερό κλπ, με αποτέλεσμα τα θετικά στοιχεία για το ένα παιδί να είναι διαφορετικά από τα θετικά στοιχεία για το άλλο).

Συχνά αναφέρεται σε βιβλία κινέζικης αστρολογίας, ότι ακόμα και εάν δύο άτομα ίδιου φύλου γεννήθηκαν την ίδια στιγμή, παίζει ρόλο εάν εκείνη την στιγμή έβρεχε (στοιχείο νερό) ή εάν στο δωμάτιο έμπαινε φως του ήλιου (φωτιά) ή εάν ήταν το δωμάτιο κρύο (νερό), διότι αυτό αλλάζει την δύναμη-ισοροπία των στοιχείων (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ) του ατόμου. Αυτό πρέπει να παίζει σε ένα βαθμό κάποιο ρόλο. Σίγουρα το κλίμα την στιγμή γέννησης παίζει ρόλο. Πράγματι, ένα άτομο που γεννήθηκε στην Σουηδία τον χειμώνα, η ποιότητα του στοιχείου νερού που βρίσκεται στο κινέζικο ωροσκόπιό του είναι διαφορετική από ένα άτομο που γεννιέται στην Αφρική την ίδια στιγμή όπου έχει ζέστη.

Ακόμα όμως εάν δύο άτομα ίδιου φύλου έχουν γεννηθεί ακριβώς την ημερομηνία και το λεπτό της ώρας στην ίδια πόλη ή ακόμα και στο ίδιο μαιευτήριο, δεν θα έχουν ακριβώς την ίδια ζωή, επειδή απλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες ζωής, όπως η ελεύθερη βούληση αλλά και διάφορα εξωτερικά γεγονότα που επηρεάζουν τις επιλογές και αποφάσεις μας.

Όλοι ξέρετε τον Bill Gates. Ας πάρουμε αυτόν τον διάσημο πλούσιο του πλανήτη ως παράδειγμα για να καταλάβουμε την σχέση πεπρωμένου και ελεύθερης βούλησης....

Υπάρχουν σίγουρα πολλά αγόρια στην γη που έχουν γεννηθεί ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα, έστω και στην ίδια πόλη. Γιατί όμως ο Bill Gates έγινε αυτός που έγινε και όχι οι άλλοι; Σίγουρα όλα τα αγόρια που γεννήθηκαν την ίδια ημέρα και ώρα με τον Bill Gates, είναι όλα έξυπνα και καλά στις επιχειρήσεις και έχουν την δυνατότητα να βγάλουν πολλά χρήματα. Τι σημαίνει όμως πολλά χρήματα; πόσα είναι αυτά; Η κινέζικη αστρολογία μπορεί να δείξει ποιότητα και όχι ποσότητα. Μπορεί να πει ότι ένα άτομο θα είναι επιτυχημένο στην ζωή του, αλλά δεν μπορεί να πει ακριβώς πόσα χρήματα θα βγάλει ακριβώς.

Οπότε ποιοί είναι οι άλλοι παράγοντες που έκαναν τον Bill Gates αυτό που είναι; Εργάστηκε σκληρά, έκανε σοφές επιλογές στην καριέρα του την κατάλληλη στιγμή, επέλεξε ακριβώς το επάγγελμα που στην χώρα του θα μπορούσε να του επιφέρει πολλά χρήματα, επέλεξε την σωστή γεωγραφική χώρα για να δουλέψει, σίγουρα είχε σπίτι και γραφείο με καλό Φενγκ Σούι, τους σωστούς γονείς και συνεργάτες και την κατάλληλη γυναίκα.

Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία, ο Μπιλ Γκέιτς έχει έντονα στο ωροσκόπιό του τα στοιχεία γη και μέταλλο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να ασχοληθεί με ότι έχει σχέση με αυτά τα στοιχεία και να είναι επιτυχημένος, όπως η γεωργία, οι ασφάλειες, τα χημικά κλπ. Όμως ο ίδιος επέλεξε να ασχοληθεί την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο κράτος με τα κομπιούτερ και την τεχνολογία. Αυτοί οι δύο τομείς επίσης σχετίζονται με το στοιχείο γη και μέταλλο, τα οποία είναι δυνατά στοιχεία του κου Μπιλ Γκέιτς, όμως τυχαίνει να είναι και η καλύτερη βιομηχανία εκείνη την χρονική περίοδο παρέχοντας πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και πλουτισμού.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα διαμάχη πεπρωμένου και ελεύθερης θέλησης. Η κινέζικη αστρολογία παρέχει τις πληροφορίες για τις τάσεις και τις ευκαιρίες της ζωής ενός ανθρώπου, η ελεύθερη θέληση μας οδηγεί στο να πάρουμε τις αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν στον βαθμό της επιτυχίας...

Προσωπική μου και φιλοσοφική μου γνώμη είναι ότι ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο τι ακριβώς θα συμβεί στην ζωή μας, αλλά ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσουμε και τι θα μάθουμε από αυτό. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της ζωής, έτσι δεν είναι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit