Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Το άστρο Βοηθός (nobleman)

Το άστρο βοηθός (nobleman) - κινέζικη αστρολογία Ba Zi
ποιό κινέζικο ζώδιο είναι βοηθός στην ζωή σας

Στην Κινέζικη Αστρολογία Ba Zi (4 Πυλώνες του Πεπρωμένου ή 4 pillars of destiny) υπάρχει ένα άστρο που λέγεται Βοηθός. Το Άστρο Βοηθός σας φέρνει ανθρώπους που σας βοηθούν. Το άστρο βοηθός είναι κάποιο συγκεκριμένο κινέζικο ζώδιο, και βρίσκετε ποιό είναι το προσωπικό σας άστρο Βοηθός ανάλογα με τον ουράνιο κλάδο της χρονιάς ή του μήνα που γεννηθήκατε.

Υπάρχουν άτομα που έχουν πάντα στην ζωή τους 1 ή περισσότερους Βοηθούς. Όσο πιό πολλούς Βοηθούς έχει κάποιος στο κινέζικο ωροσκόπιό του, τόσο περισσότερη βοήθεια λαμβάνει από άλλους.

Το άστρο Βοηθός μπορεί να εμφανίζεται είτε στους 4 Πυλώνες του ατόμου, είτε στους Πυλώνες τις Τύχης (συγκεκριμένες δεκαετίες της ζωής του). Επίσης ο Βοηθός μπορεί να εμφανίζεται σε μία συγκεκριμένη χρονιά (πχ 2010), ένα συγκεκριμένο μήνα, ή μια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα.

Εάν εμφανίζεται Βοηθός στους 4 Πυλώνες του ατόμου, τότε έχει μόνιμα κάποιον Βοηθό.
Εάν ο Βοηθός εμφανίζεται στον γήινο κλάδο του μήνα, τότε ο Βοηθός αυτός μπορεί να είναι κάποιος από τους γονείς. Εάν ο Βοηθός εμφανίζεται στον γήινο κλάδο της ημέρας (που είναι και ο Οίκος του γάμου), τότε το άτομο αυτό θα έχει συντρόφους/σύζηγο που θα είναι επίσης βοηθός.
Εάν ο Βοηθός εμφανίζεται στον γήινο κλάδο της ώρας γέννησης του ατόμου, τότε το άτομο θα κάνει παιδί που θα τον βοηθάει.
Υπάρχουν και άλλες πιό advanced μέθοδοι για να βρούμε ποιό άτομο μπορεί να παίζει τον ρόλο του βοηθού, το οποίο όμως θέμα είναι πολύπλοκο για να το αναπτύξω σε ένα απλό άρθρο όπως το παρόν.

Άτομα που έχουν πάρα πολλούς βοηθούς μόνιμα στους 4 Πυλώνες τους έχουν πάντα κάποιον που τους βοηθά, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να παλεύουν τόσο στην ζωή αφού υπάρχει πάντα κάποιος που αργά ή γρήγορα τους βοηθά. Αυτά τα άτομα, επειδή πάντα εμφανίζεται κάποιος που τους βοηθά, ίσως γίνονται λίγο τεμπέληδες και δεν αγωνίζονται εντελώς μόνοι τους. Ένα καλό παράδειγμα είμαι και εγώ η ίδια, που έχω στους 4 Πυλώνες μου 2 βοηθούς. Ότι και γίνει κάποιος εμφανίζεται να με σώσει. Πχ όταν ψάχνω ένα δρόμο, θα βρω πάντα κάποιον να με πάρει από το χέρι και να με πάει εκεί που θέλω και σιγά μην κάθομαι να παιδεύομαι με χάρτες...Το άστρο Βοηθός εκτός από την έννοια του βοηθού, μπορεί να έχει και την έννοια ότι το άτομο συναντά άτομα με επιρροή/εξουσία/διάσημους.

Υπάρχουν δύο τύποι άστρου Βοηθού. Το άστρο Βοηθός που είναι κάποιο κινέζικο ζώδιο (πχ κουνέλι, φίδι, άλογο κλπ) ανήκει σε κάποιο στοιχείο (νερό, ξύλο, φωτιά κλπ).
Εάν το στοιχείο αυτό είναι θετικό για εσάς, αυτό σημαίνει ότι η βοήθεια σας έρχεται από μόνη της, ακόμα και όταν δεν την έχετε ζητήσει. Εάν όμως το στοιχείο στο οποίο ανήκει ο βοηθός είναι αρνητικό για εσάς, αυτό σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να βρεθείτε σε δύσκολη θέση, και ύστερα θα εμφανιστεί χέρι βοηθείας, πχ πρώτα πρέπει να πνίγεστε και ύστερα θα έρθουν να σας σώσουν...

Το άστρο Βοηθός, εφόσον το αναγνωρίσετε διαβάζοντας τους πίνακες παρακάτω, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, επιλέγοντας τον μήνα, ημέρα ή ώρα που έχει το άστρο Βοηθός. Αυτό θα σας βοηθήσει σε διαπραγματεύσεις όπως για αύξηση μισθού, για να ζητήσετε έκπτωση ή παζάρεμα τιμής ακόμα για να ζητήσετε και χάρη από κάποιον! Εάν επιλέξετε αυτή την ημέρα είτε θα συναντήσετε το κατάλληλο άτομο την κατάλληλη στιγμή, είτε θα πάρετε την βοήθεια που χρειάζεστε, είτε θα εμφανιστεί «από μηχανής Θεός».

Έτος γέννησης *

Άστρο Βοηθός

Έτη που τελειώνουν σε 4, 8 ή 0

丑未

Βόδι Κατσίκα

Έτη που τελειώνουν σε 5 ή 9

子申

Ποντίκι Πίθηκος

Έτη που τελειώνουν σε 6 ή 7

亥酉

Χοίρος Πετεινός

Έτη που τελειώνουν σε 2 ή 3

卯巳

Κουνέλι Φίδι

Έτη που τελειώνουν σε 1

午寅

Άλογο Τίγρης

* Πρόκειται για το κινέζικο ηλιακό έτος που ξεκινάει γύρω στις 4 Φεβρουαρίου

Εκτός από το άστρο Βοηθός που υπολογίζεται (όπως διαβάσατε στον πίνακα παραπάνω) με βάση την χρονιά που γεννηθήκατε (συγκεκριμένα τον ουράνιο κλάδο της χρονιάς που γεννηθήκατε), υπάρχει και το άστρο Βοηθός που υπολογίζεται ανάλογα με τον ουράνιο κλάδο της ημέρας που γεννηθήκατε. Τον ουράνιο κλάδο της ημέρας που γεννηθήκατε μπορείτε να τον βρείτε στο παρόν blog, πηγαίνοντας στην ετικέτα "Υπολογιστής Ba Zi", αφού βάλετε την ημερομηνία και ώρα που γεννηθήκατε, ο υπολογιστής θα βρει όλους τους ουράνιους και γήινους κλάδους της χρονιάς, μήνα, ημέρα και ώρα (δηλαδή θα βρει τους 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου σας, αλλά όχι και τους Πυλώνες της Τύχης-δεκαετίες).

Εάν γεννηθήκατε την ημέρα με ουράνιο κλάδο (ξύλο γιανγκ) ή (γη γιανγκ) ή (μέταλλο γιανγκ) τότε έχετε Άστρο Βοηθό το Βόδι και την Κατσίκα.

Εάν γεννηθήκατε την ημέρα με ουράνιο κλάδο (ξύλο γιν) ή (γη γιν), τότε έχετε Άστρο Βοηθό το Ποντίκι και τον Πίθηκο.

Εάν γεννηθήκατε την ημέρα με ουράνιο κλάδο (φωτιά γιανγκ) ή (φωτιά γιν), τότε έχετε Άστρο Βοηθό τον Χοίρο και τον Πετεινό.

Εάν γεννηθήκατε την ημέρα με ουράνιο κλάδο (νερό γιανγκ) ή (νερό γιν), τότε έχετε Άστρο Βοηθό το Κουνέλι και το Φίδι.

Εάν γεννηθήκατε την ημέρα με ουράνιο κλάδο(μέταλλο γιν), τότε έχετε Άστρο Βοηθό το Άλογο και τον Τίγρη.

Ανάλογα με τον ουράνιο κλάδο της χρονιάς και της ημέρας που γεννηθήκατε, έχετε 2 ή 4 άστρα Βοηθούς.

Ολοκληρωμένο Παράδειγμα:
Εάν έχετε γεννηθεί μετά τις 4 Φεβρουαρίου 1969 (χρονιά του γιν γήινου πετεινού), το τελευταίο ψηφίο της χρονιάς 1969 είναι το 9, οπότε ο Βοηθός με βάση την χρονιά γέννησής σας είναι το ποντίκι και ο πίθηκος.
Δείτε εάν έχετε το ποντίκι ή τον πίθηκο να εμφανίζεται είτε κάποιον από τους 4 Πυλώνες (χρονιά, μήνα, ημέρα ή ώρα), είτε το ποντίκι ή ο πίθηκος εμφανίζεται στον Πυλώνα της Τύχης (σε κάποια συγκεκριμένη δεκαετία της ζωής σας, την οποία μπορείτε να την βρείτε από το βιβλίο μου "Κινέζικο Ημερολόγιο" που το προμηθεύεστε μόνο από μένα, τον Πύρινο Κόσμο ή τον Ψαρά), είτε έρθει η χρονιά του ποντικού (1996, 2008, 2020 κλπ) ή του πιθήκου (2004, 2016 κλπ), είτε έρθει ο μήνας, ημέρα ή ώρα του ποντικού (11μμ-1πμ) ή του πιθήκου (3μμ-5μμ). Εάν ναι, ευνοείστε από το άστρο Βοηθός.

Εάν έχετε γεννηθεί σε ημέρα που ο ουράνιος κλάδος είναι η φωτιά γιν (ding), τότε έχετε ως άστρο Βοηθό και τον χοίρο και τον πετεινό. Δείτε εάν έχετε τον χοίρο στα 4 pillars σας, στα luck pillars σας, σε συγκεκριμένη χρονιά, μήνα, ημέρα ή ώρα.
Για να δείτε εάν το άστρο Βοηθός είναι καλό ή αρνητικό στοιχείο, θα γράψω κάποιο άλλο άρθρο, διότι είναι ένα μεγάλο θέμα.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος από μία μίνι σειρά μαθημάτων Κινέζικης Αστρολογίας Ba Zi, ώστε σιγά σιγά να βελτιωθεί η κατανόηση του εκπληκτικού αυτού συστήματος ανάλυσης πεπρωμένου. Στο άρθρο αυτό αναφέρονται μόνο οι σημαντικότερες φόρμουλες για την εύρεση του άστρου Βοηθός. Υπάρχουν και άλλα άστρα βοηθοί, πχ Βοηθοί που δείχνουν άτομο με έντονη ζωτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit