Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η ποιότητα εδάφους, η χλωρίδα και τα 5 στοιχεία στο Φενγκ Σούι

Η ποιότητα εδάφους, η χλωρίδα και τα 5 στοιχεία στο Φενγκ Σούι

Σύμφωνα με την κινέζικη κοσμολογία, τα πάντα στο σύμπαν μπορούμε να τα περιγράψουμε με τα 5 στοιχεία που είναι το ξύλο, νερό, φωτιά γη και μέταλλο. Παρατηρώντας την χλωρίδα (πχ δένδρα) μιας περιοχής, μπορούμε να την κατηγοριοποιήσουμε σε κάποιο από τα 5 στοιχεία.

Ξύλο
Τα δένδρα είναι ψηλά και δυνατά. Τα φύλλα τους είναι μεγάλα.
Νερό
Τα δένδρα είναι μικρά, οι ρίζες τους έχουν πολλές ίνες, το φύλλωμα είναι πλούσιο.
Φωτιά
Τα δένδρα είναι μικρά και λεπτά, έχουν λίγα φύλλα διασκορπισμένα.
Μέταλλο
Τα κλαδιά είναι αδύναμα και λεπτά, τα φύλλα είναι μικρά.
Γη
Τα κλαδιά είναι χονδρά, το φύλλωμα είναι πυκνό.

Σημαντικό ρόλο στο Φενγκ Σούι παίζει και η ποιότητα του χώματος. Το καλύτερο χώμα είναι το κόκκινο (φωτιά), κίτρινο (γη) και το άσπρο (μέταλλο). Στην πραγματικότητα είναι πρακτικά δύσκολο να βρουμε χώμα που ανήκει μόνο σε ένα στοιχείο, συνήθως το χώμα είναι μίγμα διαφορετικών στοιχείων.

Εάν ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο κοντά στις όχθες ενός ποταμού, το χώμα είναι σκούρο και βαλτώδες. Ακόμα και εάν προσθέσουμε νέο χώμα για να βελτιώσουμε την κατάσταση, πάλι μπορούμε να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον όταν η περιοχή ξεραθεί.
Σπίτια που είναι κοντά σε κοιλάδα, το έδαφος μπορεί να "χαλαρώσει" λόγω συνεχής διάβρωσης του εδάφους από υπόγεια νερά και υψηλής περιεκτικότητας του εδάφους σε ασβεστόλιθο, οπότε τα σπίτια αυτά είναι εύκολο να αποκτήσουν ρωγμές.
Σπίτια που είναι κοντά σε λίμνες ή θάλασσα, το έδαφος περιέχει άμμο και είναι πολύ μαλακό, οπότε η κατασκευή των θεμελίων του σπιτιού θα πρέπει είναι αντίστοιχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit