Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

Βίκυ Καγιά - who's that girl?

Βίκυ Καγιά – who’s that girl?

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η Βίκυ Καγιά τον Πρωινό Καφέ στον ΑΝΤ1 και σκέφτηκα να μάθω περισσότερα για αυτό το κορίτσι που ανεβαίνει ασταμάτητα τα σκαλοπάτια των ελληνικών media. Γεννήθηκε στις 04 Ιουλίου 1974 (ώρα άγνωστη). Μετατρέποντας με την βοήθεια του Κινέζικου Ημερολόγιου την ημερομηνία αυτή σε στοιχεία και κινέζικα ζώδια, μαθαίνουμε αυτόματα περισσότερα για τον χαρακτήρα της.

Ας δούμε λοιπόν τα 4 Pillars της Βίκυ Καγιά.

Ώρα_________Ημέρα________Μήνας_________Χρονιά
______________丁_____________戊____________戊
_____________φωτιά__________γη____________γη
________________卯___________午____________午
_______________ξύλο__________φωτιά_______φωτιά
______________κουνέλι________άλογο________άλογο


Για αυτούς που δεν είναι εξοικιωμένοι στην κινέζικη αστρολογία, αναφέρουμε ότι η κάθε χρονιά, μήνας και ημέρα γέννησης ενός ανθρώπου εκφράζεται με ένα ζευγάρι χαρακτήρων, όπου ο ένας χαρακτήρας γράφεται πάνω από τον άλλο. Ο πάνω χαρακτήρας ονομάζεται ουράνιος κλάδος ενώ ο κάτω χαρακτήρας ονομάζεται γήινος κλάδος. Πχ η Βίκυ έχει γεννηθεί την χρονιά του γήινου αλόγου, την μήνα του γήινου αλόγου και την ημέρα του πύρινου κουνελιού. Το άλογο ανήκει στο στοιχείο φωτιά, ενώ το κουνέλι ανήκει στο στοιχείο ξύλο.

Επειδή η Βίκυ είναι γεννημένη σε ημέρα όπου ο ουράνιος κλάδος είναι η γιν φωτιά, λέμε ότι το στοιχείο γιν φωτιά είναι το προσωπικό της στοιχείο. Γιν φωτιά είναι η μικρή φωτιά όπως αυτή ενός κεριού. Άτομα που έχουν γεννηθεί σε ημέρα γιν φωτιά είναι ευαίσθητα, δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους και κρατάνε πάντα πισινή. Επειδή η γιν φωτιά έχει να κάνει με τον εγκέφαλο, είναι άτομα διανοητικά, σκέφτονται πολύ και μερικές φορές δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ επειδή σκέφτονται τόσο πολύ. Κάνουν απίστευτες εκρήξεις, εφόσον όμως τα έχουν μαζέψει πολύ μέσα τους. Φανταστείτε ότι οι μεγαλύτερες εκρήξεις της υφηλίου έχουν γίνει σε ημέρα γιν φωτιάς, όπως η 11.09.2001 όταν έπεσαν οι δίδιμοι πύργοι αλλά και η βόμβα της Χιροσίμα. Η φωτιά γενικά έχει το χαρακτηριστικό των καλών τρόπων συμπεριφοράς.

Οι ουράνιοι κλάδοι αποκαλύπτουν αυτό που δείχνει ένα άτομο, ενώ οι γήινοι κλάδοι αποκαλύπτουν αυτό που κρύβει κάποιος μέσα του και που πρέπει να τον γνωρίσεις καλύτερα για να το δεις.

Η Βίκυ δείχνει στους ουράνιους κλάδους το στοιχείο γη 2 φορές, στην χρονιά και στον μήνα. Για ένα άτομο που ανήκει στο στοιχείο φωτιά γιν, το στοιχείο γη λέγεται στην ορολογία 4 Pillars «εξυπνάδα». Η «εξυπνάδα» (γη) είναι το στοιχείο που παράγει ένα άτομο φωτιά (η φωτιά παράγει την γη στην κινέζικη κοσμολογία), και μας δείχνει ότι η Βίκυ είναι μια γυναίκα έξυπνη, με γήινη εκφραστικότητα, δημιουργική, αλλά και ανεξάρτητη.

Επειδή η ίδια ανήκει στο στοιχείο φωτιά γιν και το στοιχείο γη γιανγκ είναι το στοιχείο που επιτείθεται στο στοιχείο νερό (όπου νερό είναι ο άνδρας στην ζωή της αλλά και το αφεντικό της), με την γη να καταστρέφει το νερό, καταλαβαίνουμε ότι είναι άτομο που δεν της αρέσει ο έλεγχος και ότι της αρέσει να έχει ελευθερία κινήσεων σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Στα αγγλικά λέγεται αυτό το φαινόμενο «killing the husband/boss» με την έννοια της ανεξαρτησίας (στην παραδοσιακή κινέζικη οικογένεια βλέπετε οι κινέζοι δεν τους αρέσουν οι ανεξάρτητες γυναίκες).

Το στοιχείο γη γιανγκ δείχνει επίσης ότι είναι γεννημένη για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το θέαμα, συμπεριλαμβανομένου αυτό της παρουσίαστριας. Πολλοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές έχουν το στοιχείο εξυπνάδα. Να αναφέρω ότι και η Ελένη Μενεγάκη ανήκει επίσης στο στοιχείο γιν φωτιά και έχει πολύ στοιχείο γη στα 4 Pillars της (δείτε άρθρο μου στις ετικέτες Κινέζικη Αστρολογία Ba Zi).

Επίσης παρατηρούμε ότι στα 4 Pillars της εμφανίζονται το κουνέλι και το άλογο, τα οποία κινέζικα ζώδια ανήκουν σε αυτό που λέγεται λουλούδι ρομάντζου (flower of romance). Άτομα με πολλά τέτοια λουλούδια διαπρέπουν σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με κόσμο όπως τα media, η μόδα, το θέαμα, οι δημόσιες σχέσεις κλπ. Η Βίκυ έχει 3 τέτοια, πράγμα αρκετά σπάνιο.

Το στοιχείο φωτιά έχει να κάνει με την τηλεόραση και τα φώτα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ευνοείται από αυτό το είδος καριέρας, καθότι η φωτιά της Βίκυς είναι πολύ δυνατή.

Επειδή τα 4 Pillars της Βίκυς έχουν πολύ φωτιά και ξύλο, και επειδή στην Κινέζικη Αστρολογία επιδιώκεται πάντα η ισοροπία των στοιχείων, λέμε ότι η Βίκυ ως άτομο που ανήκει στο στοιχείο φωτιά, θετικά της στοιχεία είναι η γη και το μέταλλο, ενώ η φωτιά και το ξύλο είναι αρνητικά. Τα τυχερά της χρώματα είναι τα γήινα (μπεζ, καφέ, κίτρινα) και μεταλλικά χρώματα, αλλά και το άσπρο. Το στοιχείο νερό και το χρώμα μαύρο είναι επίσης καλό για αυτήν. Θα πρέπει να αποφεύγει το πράσινο και το κόκκινο.

Φέτος που είναι η χρονιά του βοδιού η Βίκυ ευνοείται από το συμβολικό άστρο «Βοηθός» (nobleman), που σημαίνει ότι έχει την βοήθεια από σημαντικά άτομα. Επίσης το στοιχείο γη που επικρατεί το 2009 είναι θετικό για αυτή. O μήνας Απρίλιος που ξεκινά την εκπομπή ανήκει επίσης στο στοιχείο γη, βοηθώντας την να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στον Πρωινό Καφέ. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit