Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ο αριθμός τέσσερα είναι χρουσούζικος;

Ο αριθμός τέσσερα σε ένα σπίτι

Συχνά με ρωτούν εάν ο αριθμός τέσσερα φέρνει κακή τύχη στο Φενγκ Σούι, επειδή στα κινέζικα (σε κάποια διάλεκτο) ο αριθμός τέσσερα προφέρεται όπως η λέξη θάνατος. Σε άλλες όμως κινέζικες διαλέκτους η λέξη τέσσερα δεν σημαίνει εντελώς τίποτα. Οπότε η λέξη τέσσερα έχει αρνητικούς κραδασμούς μόνο σε αυτούς που η λέξη αυτή σημαίνει θάνατος, και όχι στους άλλους που η λέξη αυτή δεν σημαίνει τίποτα.
Προφέροντας συχνά αρνητικές λέξεις για το δικό μας υποσυνήδειτο στην δικιά μας γλώσσα, ενεργοποιούμε τον νόμο της έλξης (σίγουρα έχετε διαβάσει το βιβλίο Secret), το οποίο όμως δεν είναι Φενγκ Σούι. Το Φενγκ Σούι δεν μελετά καθόλου τους κραδασμούς λέξεων, αλλά την επίδραση της φύσης, σχημάτων, μορφολογίας εδάφους, κατευθύνσεων και χρόνου στον άνθρωπο. Πριν κάτι χρόνια έμενα στο εξωτερικό σε ένα σπίτι με αριθμό 24, που σύμφωνα με την θεωρία αυτή σημαίνει "εύκολος θάνατος". Είμαι ακόμα ζωντανή, όσο έμενα στο σπίτι αυτό δεν είχα καν προβλήματα υγείας. Οπότε το Φενγκ Σούι του σπιτιού έχει την καταλυτική επίδραση στην τύχη των ανθρώπων που ζουν σε αυτό και όχι ο αριθμός της διεύθυνσής του.
Υπάρχει βέβαια μια μαντική μέθοδος του Ι Τσινγκ (Plum Blossom Oracle) που μαντεύει την τύχη ενός σπιτιού χρησιμοποιώντας τον αριθμό του σπιτιού σε συνδιασμό με την ώρα που κάνουμε την ερώτηση μετατρέποντας τα πάντα σε τρίγραμμα του I Ching. Έχω κάνει κάποια πειράματα με αυτή την μέθοδο και είναι ενδιαφέρουσα, χρειάζεται όμως κανείς πολύ διαίσθηση για την σωστή απάντηση.
Επίσης έχω δει μια άλλη μέθοδο όπου μαντεύει κανείς την τύχη ενός σπιτιού από τον αριθμό της διεύθυνσής του, τον όροφο που βρίσκεται και τον αριθμό του διαμερίσματος ή καταστήματος σε μια συγκεκριμένη χρονιά χρησιμοποιώντας το Ιπτάμενο Άστρο της συγκεκριμένης χρονιάς. Παρόλα αυτά, η μέθοδος αυτή είναι αρκετά περίπλοκη και προτιμώ σε ακρίβεια και πάλι την κανονική μελέτη Feng Shui.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit