Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Συμβολικά αντικείμενα - μήπως είναι Φενγκ Σούι

Συμβολικά αντικείμενα: πόσο βοηθούν;

Τα σύμβολα δεν είναι Φενγκ Σούι
Φενγκ Σούι είναι η μελέτη επίδρασης του περιβάλλοντος πάνω στον άνθρωπο. Επίδραση είναι ο μαγνητισμός της γης, οι αστερισμοί, οι κατευθύνσεις, η φυσιογνωμία της γης (σχήματα & θέση βουνών, νερού, κτίρια, δρόμοι κλπ).
Το Φενγκ Σούι είναι γνώση που δεν γνωρίζουμε την ακριβή προέλευσή της και αιτιολόγηση αλλά για την εφαρμογή της χρησιμοποιούμε πάντα μια ειδική πυξίδα στην οποία πάνω γράφονται φόρμουλες. Πολλά πράγματα στον πλανήτη μας υπάρχουν χωρις να μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά ή χωρίς να μπορούμε να τα δούμε με τα μάτια μας. Η φύση εξάλλου πάντα προηγείται της επιστήμης.

Παρόλα αυτά, τα σύμβολα έχουν επίδραση στο υποσυνείδητο του κάθε ατόμου, σε άλλους πολύ και σε άλλους καθόλου. Τα σύμβολα αποκτούν δύναμη και γίνονται αποτελεσματικά όταν το άτομο θεωρεί ότι τον βοηθούν και ιδιαίτερα όταν ασχολείται πολύ μαζί τους. Δηλαδή η δύναμή τους προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο. Γιατί άλλωστε μια κινέζικη χελώνα να είναι πιό τυχερή από ένα ελληνικό πέταλο; Δεν χρειάζεται να κάνουμε το σπίτι μας να μοιάζει με κινέζικο εστιατόριο για να έχουμε καλό Φενγκ Σούι!

Εάν έχετε διαβάσει το βιβλίο Secret θα ξέρετε σίγουρα για τον νόμο της έλξης. Το μυστικό είναι η θετική σκέψη μέσω της επανάληψης και της απόλυτης πίστης. Εάν βάλετε ένα συμβολικό αντικείμενο στην γωνιά του πλούτου (στο παραδοσιακό Φενγκ Σούι δεν υπάρχουν τέτοιες μαγικές γωνιές), μπορεί να σας φέρει πράγματι πλούτο, όχι γιατί το αντικείμενο έχει υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά γιατί η σκέψη σας και η επαναλαμβανόμενη ενασχόλησή σας με το αντικείμενο αυτό σας έκανε να εκπέμπετε συγκεκριμένες συχνότητες που όντως ελκύουν τον πλούτο, όχι με την δύναμη του Φενγκ Σούι, αλλά με την δύναμη της δικιά σας σκέψης. Στην Κινέζικη Μεταφυσική ο νόμος της έλξης ανήκει στην δύναμη του ανθρώπου. Υπάρχουν συνολικά 3 επιδράσεις: Ο Ουρανός (το πεπρωμένο), ο Άνθρωπος (οι επιλογές μας, η σκέψη μας) και η γη (το Φενγκ Σούι).

Πιστεύω ότι κάποιος δεν χάνει τίποτα δοκιμάζοντας σύμβολα, εάν πιστεύει ότι νιώθει καλύτερα και ότι τον βοηθούν.
Για αυτό τον λόγο, ενώ η πρόταση χρήσης συμβόλων δεν αποτελούν μέρος των συμβουλών μου, όταν κάποιο άτομο έχει ήδη τέτοια σύμβολα, προτείνω πώς να τα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τα δεδομένα κουλτούρας του κράτους του οποίου ανήκουν.

Στο αυθεντικό Φενγκ Σούι, εάν υπάρχει μια αρνητική ενέργεια σε κάποια κατεύθυνση/περιοχή, θα πρέπει να αποφύγουμε να βρισκόμαστε μέσα σε αυτή την ενέργεια. Αυτή είναι η πιό σωστή αντιμετώπιση. Επίσης αντιμετωπίζουμε την αρνητική ενέργεια με την χρήση σχημάτων, υλικών, αριθμών & χρωμάτων στοιχείων που την εξαντλούν. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει αρνητική ενέργεια που ανήκει στο στοιχείο φωτιά, την αποδυναμώνουμε με γη, είτε τοποθετώντας υλικό από γη (πέτρες, άμμο, κρύσταλλα κλπ) είτε σχήματα γης (περισσότερα τετράγωνα και παραλληλόγραμμα στην περιοχή), είτε με αριθμούς (8, 2, 5) είτε με χρώματα (κίτρινο, μπεζ κλπ). Αυτό είναι το παραδοσιακό Φενγκ Σούι.

Η επιρροή της φύσης (την οποία αναλύει το Φενγκ Σούι) είναι αυτή που είναι, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι. Δεν λειτουργεί δηλαδή με τον νόμο της έλξης, τα συμβολικά αντικείμενα ή την θετική σκέψη. Το Φενγκ Σούι είναι σαν τα μαθηματικά, δεν έχει σχέση με την πίστη, είναι νόμος της φύσης. Εφόσον ζούμε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, επηρεαζόμαστε από αυτόν, είτε θέλουμε είτε όχι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit