Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Προβλέψεις 2022 - Κινέζικη αστρολογία - η χρονιά του υδάτινου τίγρη

 Η χρονιά του υδάτινου τίγρη - τι θα συμβεί στον κόσμο το 2022

γράφει η Φενγκ Σούι Μάστερ Γεωργία Κιάφη, 05 Φεβρουαρίου 2022

Στις 4 Φεβρουαρίου 2022 μπήκαμε επισήμως στην χρονιά της υδάτινης τίγρης, γνωστή και ως τίγρη του νερού ή μαύρη τίγρη. Η επίδρασή της θα κρατήσει μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Στο Φενγκ Σούι και στην κινέζικη αστρολογία 4 Pillars of destiny (4 πυλώνες του πεπρωμένου) χρησιμοποιούμε το ηλιακό ημερολόγιο και όχι το σεληνιακό. Για αυτό τον λόγο η υδάτινη τίγρης του 2022 δεν ξεκινάει με την σεληνιακή νέα χρονιά στις 1 Φεβρουαρίου που είναι και νέα σελήνη, αλλά ξεκινάει στο ακριβές ενδιάμεσο σημείο μεταξύ χειμερινού ηλιοστασίου και εαρινής ισημερίας, δηλαδή μιλάμε πλέον για τον ήλιο και όχι για την σελήνη. 

Λέγεται υδάτινη τίγρης διότι όταν κοιτάζουμε το κινέζικο ημερολόγιο, η χρονιά 2022 περιγράφεται από δύο κινέζικους χαρακτήρες, το νερό γιανγκ (είναι ο πάνω χαρακτήρας και λέγεται ουράνιος κλάδος) και η τίγρης (είναι ο κάτω χαρακτήρας, ανήκει στο στοιχείο ξύλο και λέγεται γήινος κλάδος).

Ας μπούμε τώρα στο κυρίως θέμα. Πώς κάνω τις προβλέψεις, πού βασίζομαι. Δεν βασίζομαι στους πλανήτες του ηλιακού συστήματος όπως κάνει η γνωστή στην Δύση αστρολογία με τα 12 ζώδια, αλλά βασίζεται στην κινέζικη κοσμολογία των 5 στοιχείων (τα πάντα στο σύμπαν ανήκει σε κάποιο από τα 5 στοιχεία) όπως και στα 12 κινέζικα ζώδια. Ανοίγω το κινέζικο ημερολόγιο (ένα βιβλίο είναι) και βλέπω τι επικρατεί στην δεδομένη χρονιά στο σύμπαν. 

Επίσης βασίζομαι στις εικόνες που παράγουν τα κυρίαρχα στοιχεία της χρονιάς, ως γνωστό η κινέζικη γραφή μοιάζει με εικόνες της φύσης. Επειδή υπάρχουν κύκλοι των στοιχείων και των κινέζικων ζωδίων που επαναλαμβάνονται κάθε 60 χρόνια, ψάχνω και βρίσκω τι έγινε πριν 60 ή ακόμα και πριν 120 χρόνια, αυτό για να πάρω ιδέες.

Ορίστε τι προβλέπω ότι θα γίνει το 2022:

Η διάθεση

Ο κόσμος θα είναι ευθύς, ορμητικός, δεν θα περιμένει, κυριαρχικός, αρσενικός, ανοιχτός και ανοιχτόμυαλος, γεμάτο πάθος, ανυπόμονος, ενθουσιώδης, αφοσιωμένος, με αρχηγικές ικανότητες θα δρα για να πετύχει αυτό που θέλει, δραστικός, δεν θα είναι διπλωματικός. Δεν θα είναι εύκολο ο κόσμος να μπει σε καλούπια τύπου λοκ ντάουν. Θα είναι δηλαδή σαν το νερό γιανγκ που παρομοιάζεται με το ορμητικό νερό του ωκεανού. Θα υπάρχει στο πρώτο μισό ακόμα φόβος, μετά όμως θα υπάρχει ελπίδα για κάτι νέο. 

Θα υπάρχει μια πιό πολεμική διάθεση και τάση για βία, η τίγρης είναι επιθετικό και δραστήριο ζώο. Αυτό θα δημιουργήσει τάση για συρράξεις μεταξύ κρατών, αλλά επειδή το νερό και το ξύλο της τίγρης είναι σε αρμονική σχέση μεταξύ τους (το νερό γεννάει το ξύλο), η επιθετικότητα μεταξύ κρατών θα καταλαγιάσει το δεύτερο μισό της χρονιάς. Πριν 60 χρόνια που ήταν πάλι η χρονιά της υδάτινης τίγρης είχαμε την σύγκρουρη Αμερικής και Ρωσίας για την Κούβα, η οποία όμως τελικά τακτοποιήθηκε.

Αποκαλύψεις και τιμωρία

Θα μπορέσει ο κόσμος να δει την μεγάλη εικόνα των καταστάσεων. Πληροφορίες και μεγάλες αλήθειες θα βγουν στην επιφάνεια (νερό ίσον πληροφορία και σοφία). Όπως πριν 60 χρόνια τιμωρήθηκαν κάποιοι Ναζί για την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, πιθανόν να δούμε κάτι παρόμοιο και φέτος. 

Πριν 60 χρόνια καταδικάστηκε το Απαρτχάιντ, οπότε πιστεύω ότι το 2022 θα σταματήσει και η διάκριση των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη, σε αυτούς που έχουν το πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού και σε αυτούς που δεν το έχουν. 

Ταξίδια και διασκέδαση

Ο κόσμος θα έχει την διάθεση να ταξιδεύει. Το νερό γιανγκ είναι ταξίδια μέσω νερού, ο τίγρης ανήκει στα ταξιδιωτικά συμβολικά άστρα που βοηθούν την μετακίνηση. Οπότε θα δούμε αύξηση των ταξιδιών και βελτίωση του τουρισμού. Το 1902 οι αδερφοί Ράιτ έβαλαν σε λειτουργία το πρώτο "αεροπλάνο". 

Ο κόσμος θα θέλει να διασκεδάσει. Ο τίγρης γεννάει την φωτιά, η φωτιά είναι η καλή διάθεση και η αυτοπεποίθηση. Ο τίγρης ανήκει στο ξύλο και είναι αντίστοιχο της ελπίδας και της νέας αρχής όπως η άνοιξη. Θα δουλέψουν τα εστιατόρια και η διασκέδαση καθότι και τα δύο αυτά σχετίζονται με την φωτιά. 

Θα εξερευνήσουμε το διάστημα. Το γιανγκ νερό ο ωκεανός έχει σχέση με ταξίδια, όπως και ο τίγρης είναι travel horse (ταξιδιωτικό άλογο ως συμβολικό άστρο), τόση ταξιδιωτική ενέργεια θα περάσει και τα σύνορα της γης. Το ίδιο έγινε πριν 60 χρόνια το 1962 όπου η πρώτη ρουκέτα των ΗΠΑ έφτασε στο φεγγάρι ενώ μπήκαν σε λειτουργία διαστημικοί δορυφόροι. 

Προσοχή στα αεροπορικά ατυχήματα και στα ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους. Η τίγρης με την ταχύτητά της και ως ταξιδιωτικό άλογο θα φέρει ατυχήματα. Ιδιαίτερα προσοχή εάν έχετε τίγρη ή πίθηκο μέσα στον χάρτη σας. 

Η διαμαρτυρία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό (truck convoy) μέσω φορτηγών που μπλοκάρουν το εμπόριο, ο οποίος ξεκίνησε στον Καναδά και ίσως συνεχίσει και αλλού, είναι όντως πιθανόν να συνεχίσει για κάμποσο χρονικό διάστημα, καθότι η τίγρης είναι ταξιδιωτικό άλογο όπως είναι και ένα φορτηγό που μεταφέρει πράγματα, και το νερό γιανγκ είναι ασταμάτητο και ορμητικό. 

Μετανάστευση

Η παράνομη μετανάστευση (γρήγορη σε κίνηση, ορμητική και ξαφνική σαν τίγρης) ως μετακίνιση από κράτος σε κράτος θα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει. Θα υπάρχει το 2022 η τάση ο κόσμος να ταξιδεύει σε άλλα κράτη με την ελπίδα να ζήσει καλύτερα αλλού. Η ταξιδιωτική επίδραση του 2022 θα έχει και αυτή την μορφή της μετανάστευσης και διαμαρτυριών σχετικά με το θέμα αυτό.... 

Η εκκλησία βάζει πολύ νερό στο κρασί της

Θα δούμε φιλίες μεταξύ των εκκλησιών από εντελώς διαφορετικές θρησκείες μεταξύ τους. Πχ μουσουλμάνοι με χριστιανούς, ή βουδιστές με χριστιανούς. Έτσι έγινε και πριν 60 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο ότι το νερό γιανγκ βλέπει τόσο μακρυά και είναι τόσο ανοιχτό σε νέες ριζοσπαστικές ιδέες που αυτό θα επηρεάσει και την εκκλησία και διάφορα δόγματα. 

Φυσικά φαινόμενα του 2022

1. καταστροφές νερού, βροχές, πλημμύρες, τσουνάμι (λόγω του νερού γιανγκ). 

2. ηφαίστια, εκρήξεις (φταίει η φωτιά που κρύβεται μέσα στην τίγρη) και εκρήξεις υπόγειες όπως πχ σε ορυχεία, δηλαδή θα υπάρξουν και καταστροφές γης.

3.  άνεμοι και τυφώνες, χιονοθύελλες (το ξύλο της τίγρης σχετίζεται με το τρίγραμμο κεραυνός του Ι Τσιγνκ).

4. Το περιβάλλον και το κλίμα θα είναι το επίκεντρο. Η τίγρης είναι ξύλο γιανγκ, το ξύλο γιανγκ είναι τα δέντρα και το περιβάλλον.

Ανακαλύψεις και πρωτοπορίες

Το 2022 υπάρχει το ακαδημαικό άστρο σε δράση. Μαζί με το νερό γιανγκ που είναι τόσο ανοιχτόμυαλο και πρωτοποριακό, θα δούμε ανακαλύψεις στην ιατρική (πχ πριν 60 χρόνια βγήκε εμβόλιο για το polio), ενώ ή ιατρική πριν 60 χρόνια ανακάλυψε ότι κάποιο φάρμακο με το όνομα Thalidomide προκαλούσε τερατογεννέσεις. Ετοιμαστείτε για αποκαλύψεις, το είπα και πριν. 

Θα είναι σημαντική χρονιά για την μόδα, τέχνη, μουσική, ζωγραφική, σινεμά. Το ακαδημαικό άστρο φέρνει επιτυχία σε αυτούς τους τομείς. Καλά θα πάει και η μαγειρική. Πριν 60 χρόνια είδαμε τον Άντυ Γουόρχολ να φτιάχνει τον διάσημο πίνακα της Μέριλυν Μονρόε και τις "100 κονσέρβες τομάτας". Ενώ ο Μπομπ Ντύλαν έφτιαξε επαναστατικά τραγούδια, οι Μπίτλς έβγαλαν το τραγούδι τους "Love me do". Βγήκε η πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ.  

Ο κορονοιός, η αρχή του τέλους της πανδημίας

Το 2021 ήταν χρονιά μέταλλου γιν, όπου το μέταλλο γιν σαν εικόνα παρομοιάζεται με μια βελόνα ένεσης. Οπότε το 2021 είχαμε ενέσεις. Το 2022 δεν υπάρχει καθόλου μέταλλο, οπότε δεν θα ασχολιούμαστε τόσο με ενέσεις. Υπάρχει ακόμα φόβος, ο οποίος όμως σιγά σιγά εξαφανίζεται προς το τέλος του χρόνου. Ήδη θα δούμε τεράστιες αλλαγές στην στάση των κυβερνήσεων μέχρι τον Μάρτιο/Απρίλιο 2022 σχετικά με το θέμα. Θα υπάρξουν όμως πισωγυρίσματα ανάλογα με την ενέργεια του μήνα...

Καινούργιες πολιτικές ισορροπίες

Η δυναμική τίγρης και το δυνατό νερό του ωκεανού θα φέρουν αλλαγές και στην πολιτική αρένα. Θα υπάρχει ένα δυναμική στην πολιτική ζωή πολλών κρατών. Πριν 60 χρόνια έγιναν ανεξάρτητες η Τζαμάικα, το Μπουρούντι, η Αλγερία. 

Η Αφρική θα είναι ιδιαίτερα στο επίκεντρό μας, όπως και οι έγχρωμοι γενικά, καθότι το νερό γιανγκ έχει χρώμα μαύρο και αφορά την Μαύρη Ήπειρο και τους κατοίκους. Η Καμάλα Χάρις, η αντιπρόεδρος της Αμερικής είναι γεννημένη σε ημέρα υδάτινης τίγρης, οπότε πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει.

Κάποια κράτη θα περάσουν δύσκολα και κάποια εύκολα. Ο χάρτης του Τζο Μπάιντεν ευνοείται το 2022 και 2023, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα περάσει δύσκολα. Θα ζοριστεί στην εξουσία και ο αρχηγός της Κίνας αλλά όχι κάτι που θα αλλάξει ισορροπίες. Η βασίλισσα της Αγγλίας μπορεί να έχει σοβαρά θέματα υγείας με ξαφνικά θέματα. Η πρόεδρος της Ταιβάν θα έχει θέματα με τους εχθρούς του κράτους της (η Ταιβάν θεωρείται ένας από τους 4 τίγρεις της Ασίας). Ο δικός μας Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει ζόρι καθότι το στοιχείο ξύλο δεν τον ευνοεί και ιδιαίτερα δύσκολος θα είναι ο Σεπτέμβριος για αυτόν.

Ενεργειακή κρίση &  κλιματική αλλαγή

Η ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες μορφές ενέργειας θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα φέτος. Η ενέργεια ανήκει στο στοιχείο φωτιά, υπάρχει τάση για επίθεση της φωτιάς από το νερό γιανγκ που βρίσκεται στον ουράνιο κλάδο της χρονιάς, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει θέμα απειλής ενέργειας καθότι η φωτιά προστατεύεται από το ξύλο της τίγρης. Οπότε ότι ακούμε για ενεργειακή κρίση, είτε είναι παροδικό το πρόβλημα, είτε τεχνητό...

Το 2022 θα ασχοληθούμε με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθότι ο τίγρης είναι το ξύλο γιανγκ, ξύλο γιανγκ είναι το δέντρο. Άρα το 2022 θα μιλάμε για το περιβάλλον. Πιθανό θέμα συζήτησης θα είναι τα δάση (ξύλο γιανγκ) και πώς θα χειριστούμε τις πλυμμήρες (νερό γιανγκ).

Υγεία

Να προσέχετε τα εξής όργανα του σώματός σας το 2022: καρδιά, φλεγμονές, φλέβες, θρόμβωση και μυοκαρδίτιδα, εγκέφαλος και πονοκέφαλος, νευρικό σύστημα, μύες και ότι έχει σχέση με την κίνηση όπως πόδια (παραλύσεις κλπ). Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την φωτιά μέσα στην τίγρη, η τίγρης επίσης επηρεάζει την κίνηση και τους μύες. 

Αδυναμία στα γυναικολογικά (το νερό είναι τα γυναικολογικά) γιατί το 2022 είναι αδύναμο το στοιχείο νερό. 

Να προσέχετε όταν χειρίζεστε την φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καείτε. Επίσης υπάρχει τάση για αιμορραγείες, καθότι ο τίγρης είναι μέρος του τριπλού πέναλτι μαζί με τον πίθηκο και το φίδι. 

Το στοιχείο γη (στομάχι, σπλήνα, πάνγρεας) θα είναι αδύναμο το 2022 καθότι το ξύλο της τίγρης δεν το βοηθά.

Το καλό του 2022 είναι ότι η τίγρης επειδή επηρεάζει τους μύες, η χρονιά του 2022 θα μας βοηθήσει στο να το ρίξουμε στην γυμναστική, να φτιάξουμε μύες και να χάσουμε κιλά, διότι το ξύλο δεν βοηθάει το στοιχείο γη, όταν το στοιχείο γη είναι δυνατό τότε παχαίνουμε πιό εύκολα. Άντε να γίνουμε κορμάρες το 2022.


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit