Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Πώς μπορώ να γίνω σύμβουλος του Φενγκ Σούι;

Θέλω να γίνω σύμβουλος Φενγκ Σούι. Πώς θα το πετύχω;

Εάν θέλετε να μάθετε Φενγκ Σούι σε επαγγελματικό επίπεδο για να γίνετε σύμβουλος Φενγκ Σούι θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Υπάρχουν κινέζοι δάσκαλοι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια ως προς την ύλη και την διάρκεια σεμιναρίων. 

Πολλοί από αυτούς ταξιδεύουν εκτός της πατρίδας τους για να διδάξουν κινέζικη μεταφυσική. Λόγω υψηλού κόστους ξενοδοχείων, οργάνωσης και μεταφορικών, τα σεμινάρια για επαγγελματίες σύμβουλους Φενγκ Σούι είναι ιδιαίτερα εντατικά σε ύλη και σύντομα διάρκεια. 

Χωρίζουν συνήθως τα σεμινάρια σε μέρη (modules) ανάλογα με το επίπεδο και το θέμα. Οπότε ύπάρχει μέρος 1, 2, 3 κλπ, συχνά το κάθε μέρος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο είδος Φενγκ Σούι, όπως την σχολή της Φόρμας, των Ιπτάμενων Άστρων, Φόρμουλες νερού, γιν Φενγκ Σούι κλπ. Το κάθε μέρος διαρκεί από 2 μέρες έως 4 μέρες. 

Οι πιό γνωστοί κινέζοι δάσκαλοι που διδάσκουν στα αγγλικά είναι ο Raymond Lo (Χονγκ Κονγκ), Joseph Yu (Καναδάς), Joey Yap (Μαλαισία), Francis Leyau (Μαλαισία), Peter Leung (Καναδάς), Chan Kun Wah (Σκωτία), Lilian Too (Μαλαισία), Yap Boh Chu (γιός του Yap Cheng Hai από Μαλαισία). Μπορείτε εύκολα να βρείτε τις ιστοσελίδες τους και τις σχολές τους στο internet.

Οι πιό καλοί Μάστερ και δάσκαλοι του Φενγκ Σούι γενικά από το Χονγκ Κονγκ και την Ταιβάν, βέβαια κάποιοι Κινέζοι από εκείνες τις πόλεις μετανάστευσαν σε άλλα κράτη, το οποίο βέβαια τους έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορούν να μιλάνε αγγλικά, διότι υπάρχουν αρκετοί καλοί Μάστερ και δάσκαλοι που δεν μιλούν αγγλικά, και ούτε είναι διάσημοι. Έτσι και αλλιώς, εάν γνωρίζετε λίγο από κινέζικη αστρολογία Ba Zi, γνώση και χρήμα είναι αντίθετα ενεργειακά μεταξύ τους, το χρήμα σκοτώνει την γνώση. Και βέβαια, δεν σημαίνει ότι γνωρίζετε ένα Κινέζο και αυτός ξέρει καλύτερο Φενγκ Σούι επειδή είναι Κινέζος.

Κάποιοι από αυτούς προσφέρουν μαθήματα δια αλληλογραφίας, ή μέσω internet. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και να γίνετε καλοί στην δουλειά σας, θα πρέπει να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδας και να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια ζωντανά. 
Για να είμαι ειλικρινής, δεν φτάνει να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια μία φορά μόνο και να τελειώσετε τον κύκλο σεμιναρίων ενός δασκάλου της επιλογής σας. Επειδή τα σεμινάρια αυτά είναι πολύ εντατικά, είναι πολύ δύσκολο σε ένα άτομο κανονικής νοημοσύνης και εμπειρίας στο θέμα να αποροφήσει όλο τον βομβαρδισμό πληροφοριών. Οπότε θα πρέπει να επαναλάβετε τμήματα των σεμιναρίων, τα θέματα που βρήκατε πιό δύσκολα.

Οι κινέζοι δάσκαλοι επιτρέπουν στο σεμινάριο την ηχογράφηση του σεμιναρίου, αλλά δεν επιτρέπουν  την χρήση βίντεο. Στις ημέρες μας πολλοί μαθητές βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τις διαφάνειες που δείχνει ο δάσκαλος στον "πίνακα" ή στο flipchart. Προσωπικά πιστεύω ότι εάν δεν βγάζετε φωτογραφίες και δεν ηχογραφείτε, θα έχετε μεγάλο πρόβλημα μάθησης όταν πάτε σπίτι σας. Έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε τις απορίες σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο δάσκαλος θα πρέπει να παραδώσει την σούπερ εντατική ύλη.

Τα σεμινάρια για συμβούλους Φενγκ Σούι είναι ακριβά. Υπολογίστε από 300-500 ευρώ την ημέρα εάν μαθαίνετε από κάποιον από αυτούς που προανέφερα. Ο ακριβός δεν είναι πάντα και ο καλύτερος, αλλά ούτε και αυτός που έχει άσπρα μαλλιά. 

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν διδάξει μόνο ο Raymond Lo και ο Joseph Yu. Την παρούσα στιγμή (έτος οικονομικής κρίσης 2014), υπάρχει δυσκολία συγκέντρωσης αρκετών μαθητών, ώστε να έρθουν οι κινέζοι να διδάξουν. Υπάρχουν εξουσιοδοτημένοι δάσκαλοι αυτών των κινέζων (όπως εγώ για παράδειγμα μπορώ και διδάσκω το πρώτο μέρος του Φενγκ Σούι και το πρώτο μέρος της Κινέζικης Αστρολογίας Ba Zi) δίνοντας το ίδιο πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα πέρνατε και από τον ίδιο τον κινέζο. 

Βέβαια, οι κινέζοι έχουν επιλέξει τους καλούς μαθητές τους να διδάσκουν μόνο μέρος από ολόκληρο το θέμα, συνήθως το μέρος 1 από κάποιο θέμα, αυτό συμβαίνει και για λόγους μάρκετινγκ βέβαια, γιατί στην ουσία οι καλοί μαθητές βρίσκουν νέους μαθητές για τους κινέζους δασκάλους και παράγουν για αυτούς φήμη και χρήμα. 
Όχι βέβαια ότι αυτοί οι καλοί μαθητές δεν θα μπορούσαν να διδάξουν περισσότερα, το θέμα είναι πάντα αν αξίζει τον κόπο.

Μην νομίζετε ότι εάν κάνετε δύο ή τρεις φορές ολόκληρο τον κύκλο σεμιναρίων, δώσατε εξετάσεις και πήρατε το δίπλωμα (γραπτές και προφορικές) και είσαστε καλοί σύμβουλοι του Φενγκ Σούι. Το θέμα του Φενγκ Σούι και της κινέζικης μεταφυσικής είναι σαν ένα πηγάδι χωρίς πάτο. 

Κατά την γνώμη μου, από αυτό το σημείο και μετά έχετε 4 επιλογές:

1. Θα γίνετε σκιά του Κινέζου δασκάλου. Ή θα σας συμπαθήσει και θα αρχίσει να σας δίνει πληροφορίες την ώρα που τρώτε σε εστιατόριο και θα ψάχνετε χαρτοπετσέτες για να γράψετε αυτά που αποκαλύπτει, θα σας πέρνει μαζί του την ώρα που πρέπει να κάνει μια μελέτη Φενγκ Σούι και θα δείτε ζωντανά πώς εργάζεται. Αυτή η εμπειρία δεν αγοράζεται, μην τολμήσετε ποτέ να πείτε σε δάσκαλο, σε πληρώνω και μίλα. Κάποιοι κινέζοι δάσκαλοι βέβαια έχουν μιλήσει, αλλά έχουν πληρωθεί 3000 ευρώ την ώρα για να πουν αυτά που τους ρωτάτε χωρίς να το παίζουν κινέζοι.

2. Θα οργανώνετε σεμινάρια του Κινέζου δασκάλου για αρκετά χρόνια στην πατρίδα σας, βρίσκοντας μαθητές για τον δάσκαλο. Έτσι από την συνεχή επανάληψη της ύλης μαθαίνετε και εσείς, επίσης κάποια στιγμή λόγω θάρρους ο κινέζος θα δώσει κάποιες πληροφορίες με το σταγονόμετρο ως έμμεση ανταμοιβή για τον κόπο της οργάνωσης, αρκεί να έχετε υπομονή.

3. Εάν δεν σας αρέσει να κυνηγάτε κανένα Κινέζο από πίσω, μπορείτε να τελειώσετε τα σεμινάρια με έναν δάσκαλο πέρνοντας το δίπλωμα του συμβούλου (δίνοντας τις εξετάσεις που έχει ορίσει αυτός), και μετά να κάνετε μια γύρα να δείτε τι λένε και οι άλλοι κινέζοι δάσκαλοι. Η γύρα για απόκτηση γνώσης δεν αρέσει ούτε στους άλλους κινέζους δάσκαλους, αλλά ούτε και στον δικό σας. Οι άλλοι δάσκαλοι σας αντιμετωπίζουν με καχυποψία γιατί ξέρουν ότι έχεις μάθει από άλλον, ενώ ο δικός σας τσαντίζεται γιατί πηγαίνετε στους ανταγωνιστές. Σημείωση: στο Φενγκ Σούι, κάποιοι δάσκαλοι συμφωνούν μεταξύ τους και κάποιοι διαφωνούν. Πχ ο Raymond Lo και ο Joseph Yu χρησιμοποιούν τις ίδιες σχολές Φενγκ Σούι, ενώ εάν πάτε στην Lilian Too θα σας λέει για τους 8 Οίκους (8 mansion feng shui) και για τυχερά αντικείμενα.

4. Εάν διαβάζετε κινέζικα, θα έχετε μια τεράστια γκάμα βιβλίων πάνω στο θέμα του Φενγκ Σούι, εφόσον ταξιδέψετε στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβαν, άντε και την Σινγκαπούρη (Wan Li bookshop). 
Έχοντας ήδη μια σούπερ βάση από τα σεμινάρια που παρακολουθήσατε, μπορείτε (εφόσον έχετε τα μάτια σας πραγματικά ανοιχτά) να καταλάβετε ποιός δάσκαλος είναι καλός, ή ποιός έχει στόχο μόνο την τσέπη σας κλπ. Πολλά βιβλία της αγοράς (ακόμα και στα κινέζικα) είναι ακατάλληλα με λάθος πληροφορίες, θα καταλάβετε αμέσως τα αξιόλογα βιβλία όταν έχετε οι ίδιοι αποκτήσει καλό επίπεδο. 

Από ένα σημείο και μετά, θα μαθαίνετε πολύ σιγά. Ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο γνώσης αποκτιέται με πάρα πολύ κόπο, όπως συμβαίνει άλλωστε και με κάθε επάγγελμα. Αρκετοί γιατροί τελειώνουν το πανεπιστήμιο, αλλά πόσοι είναι καλοί;

Το Φενγκ Σούι θα το μαθαίνετε για πάντα, όρεξη να έχετε. Και εάν γίνατε καλοί σύμβουλοι του Φενγκ Σούι, μπορείτε πάντα να επεκταθείτε στην Κινέζικη Αστρολογία - 4 Pillars of Destiny, Ι Τσινγκ, Qi Men Dun Jia, Da Liu Ren, Tai Yi Shen Shu, Zi Wei Dou Shu, Κινέζικη Φυσιογνωμική, Επιλογή Ημερομηνιών. 
Και μην ξεχνάτε ότι το κάθε ένα από τα παραπάνω έχει πολλά παρακλάδια από μόνο του. Ή μπορείτε να επεκταθείτε στην θεραπεία με κινέζικη ιατρική και βελονισμό, μασάζ Τουινά κλπ.

Συμβουλή μου. Πηγαίνετε σε βάθος στην γνώση. Πιάστε ένα θέμα μέχρι τέλους, ή μην το πιάσετε καθόλου. Η χαρά που δίνουν αυτά τα θέματα είναι απεριόριστη, θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit