Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Κινέζικη Αστρολογία - το προσωπικό στοιχείο και ανάλυση χαρακτήρα

Κινέζικη Αστρολογία - τι αποκαλύπτει το προσωπικό σας στοιχείο για τον χαρακτήρα σας

Αύριο θα παραλάβω από το τυπογραφείο το καινούργιο μου βιβλίο "Κινέζικη Αστρολογία - το προσωπικό στοιχείο" στο οποίο αναλύω τους 10 διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας ανθρώπου ανάλογα με την ημέρα γέννησης και σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία που είναι γνωστή με το όνομα 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου (4 pillars of destiny) ή με το όνομα Ba Zi.

Αυτό το βιβλίο θα είναι το τελευταίο στην ελληνική γλώσσα, επειδή τα επόμενα χρόνια 3-4 έχω σκοπό να γράφω μόνο βιβλία στα αγγλικά, διαδίδοντας έτσι τις γνώσεις μου σε ακόμα περισσότερα άτομα. 

Πιστεύω ότι το βιβλίο μου αυτό είναι εξαιρετική δουλειά, έχει 200 σελίδες και αποτελεί συλλογή όλως των πληροφοριών που έχω στην διάθεσή μου στα τόσα χρόνια σπουδών μου πάνω στο αντικείμενο της Κινέζικης Αστρολογίας.  

Το βιβλίο μου μιλάει για το προσωπικό στοιχείο. Σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία και την μέθοδο των 4 Πυλώνων, υπάρχουν 10 Ουράνιοι Κλάδοι: ξύλο γιανγκ και γιν, φωτιά γιανγκ και γιν, γη γιανγκ και γιν, μέταλλο γιανγκ και γιν, νερό γιανγκ και γιν.

Οι Ουράνιοι Κλάδοι (heavenly stems) χρησιμοποιήθηκαν για την μέτρηση των ημερών. Η μέρα 1 είναι η μέρα ξύλο γιανγκ, η μέρα 2 είναι η μέρα ξύλο γιν κλπ. 

Όπως ήδη ξέρετε, τα κινέζικα ιδεογράμματα της κινέζικης γλώσσας είναι σαν εικόνες, όπως το ξύλο γιανγκ μοιάζει με ένα δέντρο με ευθύ κορμό, το ξύλο γιν έχει καμπύλες και είναι ευέλικτο όπως ένα λουλούδι είναι ευέλικτο στον άνεμο κλπ.

Αλλά ας αφήσουμε τους Κινέζους και ας πάμε σε εσάς. Εφόσον έχετε γεννηθεί σε μία ημέρα που ανήκει σε έναν από τους 10 Ουράνιους κλάδους, θα έχετε ιδιότητες και χαρακτήρα που μοιάζει με τον προσωπικό σας Ουράνιο Κλάδο ή αλλιώς με το προσωπικό σας στοιχείο.

Για παράδειγμα, εάν έχετε γεννηθεί σε ημέρα ξύλο γιανγκ, επειδή το ξύλο γιανγκ συμβολίζει το μεγάλο ξύλο όπως ένα δέντρο, θα έχετε χαρακτήρα που μοιάζει με τον χαρακτήρα ενός δέντρου. 
Εάν έχετε γεννηθεί σε ημέρα ξύλο γιν, επειδή το ξύλο γιν συμβολίζει το μικρό ξύλο όπως ένα δέντρο, θα έχετε χαρακτήρα που μοιάζει με τον χαρακτήρα ενός λουλουδιού.

Για να βρείτε το προσωπικό σας στοιχείο, να πάτε στο παρόν blog στην ετικέτα "Υπολογιστής BaZi" και να βάλετε εκεί τα γενέθλιά σας. Διαφορετικά, στο τέλος του βιβλίου μου θα βρείτε ένα εύκολο και πρακτικό τρόπο για να βρίσκετε το προσωπικό στοιχείο όλων των ατόμων που σας ενδιαφέρουν χωρίς να πρέπει να μπείτε στο internet.

Αφού ξέρετε τώρα το προσωπικό σας στοιχείο, διαβάστε παρακάτω να δείτε τα χαρακτηριστικά που έχει το προσωπικό σας στοιχείο.

 Το ξύλο γιανγκ είναι σαν ένα δέντρο. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα ξύλο γιανγκ έχει παρόμοιες ιδιότητες με ένα δέντρο. Είναι άτομο που έχει ηθική και αρχές, δεν λυγίζει εύκολα, είναι ευγεκινό και προσφέρει σκιά σε αυτούς που την χρειάζονται.
Φιλόδοξο, έχει δυνατή θέληση, θέλει να είναι το ψηλότερο και καλύτερο από όλους τους άλλους. Φαίνεται σκληρό έξω, αλλά μέσα έχει μαλακή καρδιά. Ένα άτομο ξύλο γιανγκ μπορεί να είναι ξεροκέφαλο, έχει δυνατό εγώ και είναι ευθύ χωρίς τακτ.

Το ξύλο γιν είναι σαν ένα λουλούδι. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα ξύλο γιν έχει παρόμοιες ιδιότητες με ένα λουλούδι. Είναι κομψό, γοητευτικό, ήπιο, ευέλικτο, διπλωματικό, προσαρμόζεται στο περιβάλλον του. Είναι ρεαλιστική, δημιουργικό και συναισθηματικό. Έχει γλυκιά γλώσσα. Ξέρει να επιβιώνει, μπορεί να κάνει σκευωρίες και ίντριγκες για να πετύχει αυτό που θέλει. Λατρεύει την αποδοχή των άλλων, αναζητά από τους άλλους την επιβεβαίωση.

Η φωτιά γιανγκ είναι σαν τον ήλιο. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα φωτιά γιανγκ έχει παρόμοιες ιδιότητες με τον ήλιο. Είναι ζεστό, παθιάρικο, ανοιχτό, ειλικρινές, ενθουσιώδες, γενναιόδωρο και ανεξάρτητο. Δημοφιλές, φιλικό, ανοιχτόμυαλο, όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω από τον ήλιο. Έχει πολύ ενέργεια, αγαπάει την σταθερότητα και την ρουτίνα. Ειλικρινές, μπορεί να έχει τεμπεραμέντο, δεν του αρέσει να περιμένει, μπορεί να πει πράγματα χωρίς να σκεφτεί.

Η φωτιά γιν είναι σαν ένα κερί. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα φωτιά γιν έχει παρόμοιες ιδιότητες με το κερί. Είναι ευαίσθητο, ήπιο, ευγενικό, διακριτικό, συναισθηματικό, του αρέσει να διατηρεί την ειρήνη. Σκέφτεται και αναλύει πολύ τα πράγματα, είναι προσεκτικό. Ευγενικό και κοινωνικό, δεν ανοίγεται εύκολα και έχει λίγους καλούς φίλους. Φαίνεται ήρεμο και ήσυχο, αλλά είναι απρόβλεπτο και έχει αλλαγές στην διάθεση. Εάν θυμώσει μπορεί να κάνει τα πάντα στάχτες σε δεπτερόλεπτα. Δεν του αρέσει η κριτική.

 Η γη γιανγκ είναι σαν ένα βουνό. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα γη γιανγκ έχει παρόμοιες ιδιότητες με το βουνό. Είναι σταθερό, , αμετάβλητο, παραδοσιακό, αγαπάει την ασφάλεια, προσγειωμένο, ειλικρινές, έμπιστο. Είναι ιδιωτικό και μυστικοπαθές άτομο, αγαπάει το σπίτι και δεν του αρέσουν τα πλήθη. Έχει βαθιές σκέψεις, οπότε οι άλλοι πηγαίνουν στο άτομο γιανγκ γη για να πουν τα μυστικά τους. Είναι εύκολο να παχύνει. Μη ευέλικτο, ακλόνητο, κάπως πεισματάρικο. Θέλει να περνούν οι φίλοι του αποφάσεις για αυτό, το ίδιο μπορεί να καθυστερήσει τις αποφάσεις.

Η γη γιν είναι σαν το χώμα ενός κήπου. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα γη γιν έχει παρόμοιες ιδιότητες με το χώμα του κήπου. Είναι ειρηνικό, ήρεμο, χαρισματικό, διανοούμενο. Εφευρετικό, παραγωγικό, με μητρικό ένστικτο, δίνει φροντίδα, του αρέσει να προσφέρει στους άλλους, βοηθητικό, προσαρμοστικό, διπλωματικό. Αναλυτικό, συγχωρεί τους άλλους, αξιόπιστο, εσωστρεφές. Του αρέσει να συλλέγει πράγματα. Μπορεί να είναι κτητικό και να δίνει υπερβολικά, οι άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν δεδομένο.

Το μέταλλο γιανγκ είναι σαν ένα όπλο. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα μέταλλο γιανγκ έχει παρόμοιες ιδιότητες με το όπλο. Με μαχητικό πνεύμα, δυνατό, σκληρό, υπερήφανο, πιστό, ειλικρινές. Σκληρό, δυναμικό, με πάστα αρχηγού, θέλει να κερδίζει, επιμένει, αποφασισμένο, δυνατό. Θέλει να είναι νούμερο 1, αγαπάει την πρόκληση. “Ένας για όλους και όλοι για ένα”, είναι πιστό στους φίλους του. Έχει αίσθηση δικαιοσύνης να βοηθάει τους αδύναμους. Καταστροφικό, συνεχίζει να πυροβολεί. Δρα πριν να σκεφτεί, εκφοβιστικό. 

Το μέταλλο γιν είναι σαν κόσμημα. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα μέταλλο γιν έχει παρόμοιες ιδιότητες με το κόσμημα. Κομψό, όμορφο, γοητευτικό, τραβά την προσοχή μέσω της εμφάνισης ή του λόγου. Αγαπάει τα κοπλιμέντα. Χρειάζεται μια ζωή με πολυτέλεια και στυλ. Σκέφτεται γρήγορα, έχει καλό μυαλό και μοιράζεται τα ταλέντα του. Φαίνεται εύθραυστο εξωτερικά, αλλά στο βάθος είναι σκληρό. Κοφτερή γλώσσα, εκδικείται, γίνεται κακός εχθρός. Είναι εύθραυστο και δεν δεν αντέχει το στρεςς και τις δυσκολίες.

Το νερό γιανγκ είναι σαν τον ωκεανό. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα νερό γιανγκ έχει παρόμοιες ιδιότητες με τον ωκεανό. Δραστήριο, έξυπνο, παρορμητικό, εξωστρεφές, δεν ντρέπεται, κινείται γρήγορα, αγαπάει την ελευθερία, με κουράγιο, ενέργεια και αποφασιστικότητα. Συναισθηματικό, με επιλεκτική μνήμη, είναι φιλάνθρωπο. Καινοτόμο, βλέπει την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Αλλά είναι πιεστικό, κάπως αυταρχικό και ανυπόμονο.

Το νερό γιν είναι σαν την δροσοσταλίδα. Ένα άτομο που γεννήθηκε την ημέρα νερό γιν έχει παρόμοιες ιδιότητες με την δροσοσταλίδα. Ταπεινό, μετριόφρων, υπομονετικό, ευέλικτο, εξυπηρετικό, φιλικό, συναισθηματικό, έξυπνο, καινοτόμο, καλός ακροατής, αγαπάει την ειρήνη. Παρατηρητικό, προσεκτικό με τα χρήματα, αποφασίζει γρήγορα, δεν μπορεί να κάθεται σε μία θέση, βαριέται εύκολα, αλλάζει διάθεση. Χαμαλέον, έχει μυστικά, εσωστρεφές, δεν τσακώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί.

Σημείωση: Αυτό που βλέπετε στην εικόνα είναι η θέση των Ουράνιων Κλάδων στα δάκτυλα ενός χεριού. Όταν πιάσετε το νόημα του προσωπικού στοιχείου, σίγουρα θα τα παίζετε στα δάκτυλά σας και εσείς! (πλάκα σας κάνω, δεν χρειάζετε να μάθετε την θέση των Ουράνιων Κλάδων στα δάκτυλα!)

Γιατί να βάζουμε τους Ουράνιους Κλάδους σε σημεία των δακτύλων του χεριού μας; Απλά, για να κάνουμε υπολογισμούς, για να υπολογίσουμε φόρμουλες της Κινέζικης Αστρολογίας και του Φενγκ Σούι!!! Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμοι σε επαγγελματίες, για να μην πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους χαρτί με σκονάκια με όλες τις φόρμουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit