Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συχνά ότι τον Δεκέμβριου του 2012 θα είναι το τέλος του κόσμου. Μάλιστα έχω ακούσει ότι αυτό το λένε και οι κινέζοι. Έχω ήδη γράψει κάποιο άρθρο (δείτε την ετικέτα "Προβλέψεις 2012") σχετικά, όπου εξηγώ γιατί οι ίδιοι οι κινέζοι δεν έχουν πει κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται για ερμηνείες του Ι Τσινγκ ενός δυτικού.
Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που απέκτησα για το μέλλον της γης σε ένα σεμινάριο που έκανα το 2008 στην Σινγκαπούρη με θέμα το "Huang Zhi Qing Shi", το οποίο εξηγεί τι πραγματικά έχουν πει οι κινέζοι για ολόκληρη την ιστορία της γης.
Huang Zhi Qing Shi είναι το "βιβλίο με τις αρχές της ανώτερης τάξης του κόσμου" το οποίο βασίζεται στις θεωρίες και γραφές του Shao Yung, ο οποίος θεωρείται ο Νοστράδαμος της Κίνας. Ο Shao Yung χρησιμοποίησε αριθμητικές δομές των εξαγράμμων του I Ching για να κάνει προβλέψεις. Ο Shao Yung ή Shao Kang Jie έζησε την περίοδο 1011-1077 μ.Χ.
Η θεωρία του Shao Yung σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου βασίζεται στον διαχωρισμό του χρόνου ύπαρξης της γης σύμφωνα με τα εξάγραμμα του I Ching. Υπάρχουν συνολικά 64 εξάγραμμα του I Ching. Κάθε εξάγραμμο επηρεάζει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διαφορετικής χρονικής διάρκειας κάθε φορά και έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Παρακάτω θα σας γράψω ακριβή μετάφραση των σημειώσεων από το σεμινάριο που έκανα στην Σινγκαπούρη, η μετάφραση είναι όσο ακριβής γίνεται με μερικά κενά, αλλά αποφάσισα να μην τα γεμίσω με δικές μου ερμηνείες και να σας τα δώσω ατόφια, οπότε θα χρειαστεί να βάλετε και την λογική σας για να τα κατανοήσετε. Στην αρχαία κινεζική γλώσσα ο χρόνος μετριέται σε γιουάν (yuan) και όχι σε χρόνια. Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσετε χρονικά διαστήματα όπου διαρκεί ένα εξάγραμμο. Ως μέτρο σύγκρισης σας πληροφορώ ότι 60.000 γιουάν είναι 7776000000 χρόνια, ενώ 3.600 γιουάν είναι 466560000 χρόνια.
Πίνακας με υπολογισμό χρόνου από την αρχή ως το τέλος του σύμπαντος
Εξάγραμμο 1 - 60.000 γιουάν, ανοίγει ο κόσμος, γεννιέται και η γη, αρχαία εποχή, όταν ο κόσμος πήρε μορφή. Διαστροφισμός (diastrophism), ηφαιστειακή δράση, γη και πάγοι, άψυχα ίχνη, σε μαύρο κάρβουνο μέχρι ίχνη ζωής.
Εξάγραμμο 2 - 3600 γιουάν, αρχίζουν οι μορφές, παλαιοζωική εποχή, αρχίζει η ζωή στην θάλασσα, ζώα με κέλυφος, trilobits, πτεριδόφυτα, είδη από αμφίβια, ερπετά στην στεριά.
Εξάγραμμο 3 - 1000 γιουάν, εξαπλώνονται τα αμφίβια, μεσοζωική εποχή (Zhu Jurassic period), ακμή δεινοσαύρων, θηλαστικά, πτηνά, ανθοφόρα φυτά.
Εξάγραμμο 4 - 124 γιουάν, σπόροι φυτών, πρώτο τρίτο περιόδου γιουάν, ανάπτυξη θηλαστικών, εμφάνιση πιθήκων
Εξάγραμμο 5 - 36 γιουάν, τα ζώα ζουν, δεύτερο τρίτο περιόδου γιουάν, ακμή θηλαστικών, εξέλιξη των πιθήκων.
Εξάγραμμο 6 - 10 γιουάν, η πλημμύρα καλύπτει, τρίτο τρίτο περιόδου γιουάν, αρχίζει να αναπτύσσεται η ανθρωπότητα, με διαφορά από τους πιθήκους.
Εξάγραμμο 7 - 5 γιουάν, η ανθρωπότητα ζει, τέταρτο περιόδου γιουάν, ο άνθρωπος του Πεκίνου, ανθρωπότητα He Tao, έναρξη εποχής μύθων.
Εξάγραμμο 8 - 1 γιουάν, πολιτισμός του κόσμου, τέταρτο περιόδου γιουάν, μοντέρνα εποχή, χρήση της πέτρας και του μετάλλου, 3 αυτοκράτορες, 5 αυτοκράτορες, δυναστεία Τσινγκ, μοντέρνα Κίνα.
Εξάγραμμα 8-57, 50 γιουάν (όπου 1 γιουάν καταλαμβάνει ένα εξάγραμμο), πολιτισμός του κόσμου, μετά από 1296000 χρόνια συνεχίζει να αναπτύσσεται για 50 γιουάν.
Εξάγραμμο 58 - 5 γιουάν, ανθρώπινη παρακμή που γυρίζει στις πρωτόγονες εποχές
Εξάγραμμο 59 - 10 γιουάν, η πλημμύρα επαναλαμβάνεται, η ανθρωπότητα γίνεται σαν τους πιθήκους, τα θηλαστικά μειώνονται σταδιακά, μεγάλη μείωση των φυτών.
Εξάγραμμο 60 - 36 γιουάν, μείωση ζώων, εξαφανίζονται τα θηλαστικά, η ζωή στην ξηρά μειώνεται, η βλάστηση μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Εξάγραμμο 61 - 124 γιουάν, εξαφανίζεται η βλάστηση, μείωση ζωής στο νερό.
Εξάγραμμο 62 - 1000 γιουάν, η ξηρά υποχωρεί, εξαφανίζεται η ζωή στην στεριά, η ζωή στο νερό μειώνεται ακόμα περισσότερο, πλυμμήρα, επανεμφάνιση πάγων
Εξάγραμμο 63 - 3600 γιουάν, εξαφάνιση της γης, η κρούστα της γης κινείται, κατότι σπάει και χωρίζεται.
Εξάγραμμο 64 - 60000, συγκρούονται οι πλανήτες στο κενό, όπως και η γη, ένα γιουάν μετά το άλλο, μετατρέπεται (αλλάζει) το ηλιακό σύστημα, και μετακινείται σε κύκλους (το όλο θέμα) ξανά από την αρχή.
Σύνολο γιουάν 129600. Σήμερα βρισκόμαστε στο εξάγραμμο 8. Οπότε η γη έχει να ζήσει πολύ ακόμα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα γραπτά του Shao Yong.
Ίσως οι Μάγια να εννοούσαν το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε σε ενεργειακό επίπεδο και όχι σε φυσικό επίπεδο. Μάλλον κάποιοι δημοσιογράφοι και επιφανειακοί μελετητές έγραψαν απλά τις δικές τους θεωρίες.
Αυτά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου