Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan στον κόσμο
(και που να διατηρείτε την πυξίδα του Φενγκ Σούι)

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan (η ειδική πυξίδα του Φενγκ Σούι με την οποία γίνονται οι μετρήσεις ώστε να βρεθούν οι ενεργειακές επιδράσεις Φενγκ Σούι σε ένα χώρο) βρίσκεται στην πόλυ Langzhong στο Σισουάν της Κίνας. Εννοείται ότι η πλατεία στην οποία βρίσκεται αυτή η πυξίδα ονομάζεται πλατεία Lo Pan, τι άλλο όνομα θα μπορούσαν να της δώσουν άλλωστε;

Βέβαια η πυξίδα αυτή δεν είναι πραγματική πυξίδα που χρησιμοποιείται, ούτε μετακινείται. Πάντως από ότι βλέπω στην φωτό δείχνει τις πραγματικές κατευθύνσεις του ορίζοντα. Πρόκειται για την ακριβή απεικόνιση των δακτυλιδιών (rings) μιας πυξίδας Lo Pan. Κάθε ένα από αυτά τα δακτυλίδια έχει διαφορετική χρήση. Κάποια δακτυλίδια είναι τοποθετημένα σε σχέση με το άστρο Polaris και τον πραγματικό Βορρά, ενώ κάποια άλλα δακτυλίδια έχουν τοποθετηθεί σε σχέση με τον μαγνητικό Βορρά. Κάποια δακτυλίδια αφορούν κτίρια και χρησιμοποιούνται για την μέτρηση πρόσοψης κτιρίων και κυρίας εισόδου κτιρίων και διαμερισμάτων, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για να υπολογιστεί η επίδραση δρόμων, ποταμών, βουνοκορφών, μυτερών αντικειμένων γύρω από ένα δεδομένο κτίριο.

Η κινέζικη πυξίδα Lo Pan (ή αλλιώς Luo Pan) θεωρείται αντικείμενο που αντικαθρεπτίζει την επίδραση που έχει το Σύμπαν στην γη και τον άνθρωπο αλλά και την τελειότητα της φύσης. Για αυτό σε πολλά μέρη της Κίνας θεωρούν τυχερή την τοποθέτηση μιας πυξίδας Λο Παν σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Κάποιοι βάζουν μια τέτοια πυξίδα σηκωμένη ώστε να κοιτάει συγκεκριμένες αρνητικές επιδράσεις Φενγκ Σούι. Κάποιοι άλλοι βάζουν απλά την πυξίδα ανάσκελα στο σπίτι τους ώστε αυτή να εκπέμπει την αναπαράσταση της τελειότητας της μητέρας φύσης.

Αυτοί που χρησιμοποιούν την σχολή των 8 Οίκων του Φενγκ Σούι (8 mansion feng shui) βάζουν την πυξίδα τους σε κάποια από τις καλές κατευθύνσεις τους σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό Κούα (πχ εάν ανήκουν σε ανατολικό τύπο Κούα βάζουν την πυξίδα σε περιοχή του σπιτιού τους που θεωρείται θετική για ανατολικούς τύπους). Να αναφέρω ότι δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτή την μέθοδο Φενγκ Σούι ούτε στις μελέτες που κάνω, οπότε δεν σας συμβουλεύω ενεργά να βάλετε την πυξίδα σας σε αντίστοιχη θέση χρησιμοποιώντας αυτή την λογική.
Εξάλλου με την ίδια σκέψη θα μπορούσατε να βάλετε την πυξίδα σας σε κάποιο καλό μόνιμο Ιπτάμενο Άστρο. Ο δάσκαλός μου κρατάει την πυξίδα που χρησιμοποιεί για την δουλειά του στο γραφείο του στην περιοχή που έχει το μόνιμο άστρο βουνού 8, ενώ έχει κάποια άλλη πυξίδα ανοιχτή προς έκθεση στο άστρο νερού 8. Σας δίνω αυτές τις πληροφορίες σαν "food for thought", ελληνιστή αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "μεζεδάκι προς σκέψη"!!!

Κάποιοι σύμβουλοι Φενγκ Σούι κρατούν την πυξίδα τους ανοιχτή στο σπίτι τους ή στο γραφείο τους, ώστε αυτή να δείχνει με την κόκκινη κλωστή αλλά και την μέτρηση την κατεύθυνση του δράκου, καθότι ο δράκος θεωρείται ο φύλακας του Ουρανού, οπότε προστατεύεται έτσι η πυξίδα τους από τους Ουρανούς και την θεική ενέργεια (καλή ιδέα το βρίσκω, γιατί όχι, και εγώ το ίδιο κάνω!).

Εάν έχετε κάποια πυξίδα Φενγκ Σούι στο σπίτι σας προτείνω να την διατηρείτε ακουμπισμένη επίπεδα και όχι σε κλίση (ώστε να διατηρείται η βελόνα της σε καλή κατάσταση), όπως και να βρίσκεται μακριά από μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα όπως ψυγείο, καλοριφέρ κλπ.

Για να γυρίσουμε πίσω στο θέμα της πλατείας Lo Pan, είμαι σίγουρη ότι ο δήμαρχος έβαλε την πυξίδα του Φενγκ Σούι στην πλατεία ώστε αυτή να εκπέμπει καλή ενέργεια στην περιοχή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι έξυπνη ιδέα αλλά και τι όμορφη απεικόνιση! Σίγουρα πρόκειται για καλή διαφήμιση για το Φενγκ Σούι στους κατοίκους της πόλης αλλά και υπενθύμιση για την επίδραση της φύσης στον άνθρωπο!

Την φωτογραφία αυτή την βρήκα μέσω την Annie Pechova από την Βουλγαρία, η οποία την βρήκε από το παρακάτω link: http://www.lz520.net/2010/0604/3646.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit