Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές Φενγκ Σούι & Ιπτάμενα Άστρα 2011

Σε λίγες μέρες μπαίνει η καινούργια χρονιά Φενγκ Σούι 2011 (συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου). Επειδή κάθε κατεύθυνση οποιουδήποτε χώρου επηρεάζεται με διαφορετικό τρόπο κάθε χρονιά, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές Φενγκ Σούι για το 2011 ώστε να μειώσετε τις ετήσιες αρνητικές επιδράσεις Φενγκ Σούι όσο γίνεται. Οι παρακάτω συμβουλές δεν αντικαθιστούν την σημαντικότητα να κάνετε κάποια στιγμή κανονική μελέτη Φενγκ Σούι στον χώρο σας, αλλά τουλάχιστον σας βοηθούν να αποφύγετε κάποιες κακοτοπιές. Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι απόσπασμα από το βιβλίο μου "Feng Shui & Κινέζικη Αστρολογία 2011" το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όπως επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε από μένα.

Απόσπασμα από το βιβλίο μου...................

Η χρονιά 2011 επηρεάζεται από διαφορετικούς παράγοντες του Feng Shui, όπως τα Ιπτάμενα Άστρα, τον Μέγα Δούκα (Tai Shui), τα 3 Σαρ (3 Shar) , την Σύγκρουση (Clash) και το Li Shih.

Τα Ιπτάμενα Άστρα 2011

ΝΑ

Νότος

ΝΔ

6

2

4

Α

5

7

9

Δ

1

3

8

ΒΑ

Βορράς

ΒΔ

Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπετε την κατανομή των Ιπτάμενων Άστρων για το 2011 σε κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα. Παρατηρήστε ότι ο Νότος βρίσκεται στο πάνω μέρος. Όταν αναφερόμαστε στην χρονιά 2011 με σκοπό το Feng Shui, πρόκειται για το κινέζικο ηλιακό έτος και περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα 04.02.2011-03.02.2012.

Ανατολικά – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 5 (για μείωση κακοτυχίας)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 5 για την χρονιά 2011 στα ανατολικά του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

ü τοποθετήστε μία θεραπεία αλατόνερου ή μεταλλικό μελωδό

ü σταματήστε την κίνηση στα Α (πχ τηλεόραση, εκκρεμές ρολόι κλπ)

ü μην κοιτάζετε τα Α (πχ όταν εργάζεστε ή όταν βλέπετε τηλεόραση)

ü προτιμήστε οβάλ ή στρογγυλό χαλάκι ή υλικά από μέταλλο

ü προτιμήστε χρώματα μετάλλου (άσπρο, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο)

ü αποφύγετε τα χρώματα της φωτιάς (κόκκινο, μωβ κλπ)

üαποφύγετε κατασκευές/ανακαινίσεις στα Α, μέσα ή έξω από τον χώρο σας

üμην σκάβετε τα Α του κήπου σας

Νότος – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 2 ( για μείωση ασθένειας)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 2 για την χρονιά 2011 στα νότια του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

ü τοποθετήστε ένα σετ 6 νομισμάτων ή/και μία μεταλλική κολοκύθα

ü προτιμήστε χαλάκι οβάλ ή στρογγυλό, υλικά και διακοσμητικά από μέταλλο

ü προτιμήστε χρώματα μετάλλου (άσπρο, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο)

ü αποφύγετε/απομακρύνετε τα χρώματα της φωτιάς όσο γίνεται

Κέντρο – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 7 (για μείωση σκανδάλων)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 7 για την χρονιά 2011 στο κέντρο του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

üτοποθετήστε μία θεραπεία μπαμπού ή/και μπουκάλι νερό

üπροτιμήστε χρώματα νερού και/ή ξύλου (μαύρο, μπλε, πράσινο)

üπροτιμήστε διακοσμητικά μακρόστενα όρθια

Βορράς – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 3 (για μείωση τσακωμών)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 3 για την χρονιά 2011 στα βόρεια του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

üτοποθετήστε ένα ύφασμα, χαλί ή ριχτάρι σε χρώματα φωτιάς (κόκκινο, μωβ, πορτοκαλί)

üτοποθετήστε κεράκια σε χρώματα της φωτιά που τα ανάβετε

üανάψτε φέτος το τζάκι σας συχνότερα εάν τυχαίνει να βρίσκεται στον Βορρά

ü τοποθετήστε διακοσμητικό από κεραμικό, ή/και άμμο, κρυστάλλους, βότσαλα

Σημείωση

  • Η ποσότητα και ένταση χρωμάτων στον προυπάρχοντα χώρο επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών Feng Shui. Εάν πχ εκεί που φέτος βρίσκεται το ετήσιο άστρο 5 (δηλαδή στα ανατολικά του σπιτιού σας) έχετε ένα κόκκινο καναπέ ή ολόκληρος ο τοίχος είναι βαμμένος κόκκινος, τότε εκτός από την τοποθέτηση της θεραπείας αλατόνερου προέχει και να καλύψετε τον κόκκινο καναπέ με ένα ριχτάρι.
  • Τις παραπάνω θεραπείες Feng Shui να τις εφαρμόσετε μετά τις 04 Φεβρουαρίου 2011.
  • Θεραπεία αλατόνερου: βάζετε σε ένα διαφανές γυάλινο ποτήρι ένα τρίτο χοντρό αλάτι, ένα τρίτο νερό. Πάνω στο αλάτι θα βάλετε 6 νομίσματα του 1 λεπτού σε κύκλο και στο κέντρο θα βάλετε ένα ευρώ. Το αλάτι μετά από λίγο καιρό θα φουσκώνει και θα βγαίνει έξω από το νερό και το ποτήρι, καθαρίστε το ίδιο ποτήρι και βάλτε καινούργιο αλάτι και νερό με τα παλιά νομίσματα.
  • Θεραπεία μπαμπού: βάλτε σε ένα διάφανες γυάλινο βάζο νερό και 3 κλωνάρια μπαμπού ή άλλη πρασινάδα χωρίς λουλούδια.

Μέγας Δούκας 2011

Ο Μέγας Δούκας του Feng Shui είναι η θέση της σκιάς του πλανήτη Δία πάνω στην Γη. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η μαγνητική επίδρασή του πάνω μας είναι τεράστια. Το 2011 ο Μέγας Δούκας επηρεάζει μόνο 15 μοίρες από τα Ανατολικά και συγκεκριμένα τις μοίρες 82.5° - 97.5°.

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπετε ακριβώς την θέση του Μέγα Δούκα στην κινέζικη πυξίδα. Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 15 μοίρες και παρατηρήστε σε ποιά περιοχή του χώρου σας βρίσκεται ο Μέγας Δούκας το 2011.

Αποφύγετε τον Μέγα Δούκα προσέχοντας τα εξής:

ü όχι σκάψιμο, κατασκευή, διακόσμηση & ανακαίνιση στα Α

ü όχι κόψιμο ή ξερίζωμα δέντρων & φυτών στα Α

ü όχι κάρφωμα πρόκας & καρφιών στα Α

ü μην κοιτάζετε προς τα Α όποτε κάθεστε

ü μην έχετε το προσκέφαλο του κρεβατιού σας στα Α

ü όχι σημαντικό ταξίδι ή μετακόμιση προς τα Α

ü όχι γενικά κατασκευές εάν η είσοδος του χώρου σας βρίσκεται στα Α

ü όχι κατασκευή σπιτιού με προσανατολισμό στα Α

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάποια από τα παραπάνω, συμβουλευτείτε οπωσδήποτε κάποιον σύμβουλο Φενγκ Σούι για να σας προτείνει την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Ανάλογα με τον προσανατολισμό του κτιρίου, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που επιτρέπονται ανακαινίσεις και αλλαγές σε όλες τις κατευθύνσεις του χώρου σας. Διαφορετικά, ένας σύμβουλος μπορεί να σας πει που να ξεκινήσετε τις εργασίες ανακαίνισης. Εάν πρόκειται να κάνετε σημαντικό ταξίδι ή μετακόμιση προς τα ανατολικά, ένας σύμβουλος θα σας προτείνει νέο δρομολόγιο ταξιδιού ώστε να αποφύγετε τους σκοπέλους που κρύβουν οι αρνητικές επιδράσεις της χρονιάς.

Τα αρνητικά αποτελέσματα του Tai Sui, εφόσον τον «ενοχλήσετε» κάνοντας έργα στην περιοχή που «κατοικεί» στην εκάστοτε χρονιά θα τα βιώσετε μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Η ενέργεια του Tai Sui είναι τόσο αρνητική που μπορεί και να σκοτώσει.

Σε κάποιες πάρα πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις «ενοχλώντας» τον Tai Sui μπορεί να είναι και καλό. Μην διανοηθείτε να πειραματιστείτε με τον Tai Sui μόνοι σας.

Tα 3 Σαρ 2011

Τα 3 Σαρ είναι μια αρνητική επίδραση που επηρεάζει 3 μικρές περιοχές του ορίζοντα που καταλαμβάνουν 15 μοίρες η καθεμιά.

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπετε ακριβώς την θέση των 3 Σαρ στην κινέζικη πυξίδα (1ο Σαρ = 232.5° – 247.5°, 2ο Σαρ = 262.5° – 277.5, 3ο Σαρ = 292.5° - 307.5°). Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 3 μικρές περιοχές και μετά βρείτε ακριβώς ποιό τμήμα του χώρου σας επηρεάζουν.

Το κάθε Σαρ προκαλεί συγκεκριμένα προβλήματα:

1ο Σαρ: απώλειες, ληστεία και χάσιμο χρημάτων. Έχει σχέση με ταξίδια.

2ο Σαρ: τραυματισμοί και ασθένεια. Έχει σχέση με το σώμα και τις ερωτικές σχέσεις.

3ο Σαρ: Καθυστερήσεις και εμπόδια. Έχει σχέση με ακινησία & μοναξιά.

Αποφύγετε τα 3 Σαρ προσέχοντας τα εξής:

ü μην κάθεστε με την πλάτη σας σε κάποιο Σαρ

üόχι σκάψιμο, κατασκευή, διακόσμηση & ανακαίνιση μέσα ή έξω από τον χώρο

üόχι χρήση εισόδου που επηρεάζεται από κάποιο Σαρ

Υπάρχει τρόπος να φέρει κανείς ξαφνικά και πολλά χρήματα στην ζωή του εάν προκαλέσει σωστά κάποιο από τα 3 Σαρ. Υπάρχουν όμως πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να γίνει αυτό. Ούτε να διανοηθείτε να πειραματιστείτε μόνοι σας.

Σύγκρουση 2011

Η κατεύθυνση του ορίζοντα που συγκρούεται με το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς λέγεται Σύγκρουση. Η Σύγκρουση επηρεάζει μόνο 15 μοίρες. Το 2011 η Σύγκρουση επηρεάζει την ακριβή Δύση και συγκεκριμένα τις μοίρες 265,5° – 277,5° (Δ2).

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπετε ακριβώς την θέση της Σύγκρουσης στην κινέζικη πυξίδα. Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 15 μοίρες και παρατηρήστε σε ποιά περιοχή του χώρου σας βρίσκεται η Σύγκρουση το 2011.

Αποφύγετε την Σύγκρουση προσέχοντας τα εξής:

ü όχι κατασκευή ή ανακαίνιση, μέσα ή έξω από τον χώρο σας

ü μην κάθεστε με την πλάτη σας στην Σύγκρουση

Li Shih, Wu Du Tian & Ji Di Tian, Hidden Construction Sha 2011

Το Li Shih (Ηρακλής) είναι μία ακόμα αρνητική επίδραση η οποία προέρχεται από φόρμουλα επιλογής ημερομηνιών. Καταλαμβάνει 15 μοίρες. Το 2011 βρίσκεται στα ΝΑ2. Αποφύγετε κατασκευή, ανακαίνιση ή σκάλισμα γης στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Το Li Shih είναι ιδιαίτερα αρνητικό όταν συνδυάζεται με το ετήσιο ή μηνιαίο ιπτάμενο άστρο 5.

Οι επιδράσεις Wu Du Tian & Ji Di Tian είναι επίσης αρνητικές. Υπολογίζονται από τον ουράνιο κλάδο της χρονιάς. Αποφύγετε κατασκευή, ανακαίνιση ή σκάλισμα γης στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Το 2011 καταλαμβάνουν τις μοίρες 292.5° – 307.5° (ΒΔ1) και 322.5° – 337.5° (ΒΔ3).

Τέλος, σε ολόκληρο τον Βορρά υπάρχει το 2011 μια ακόμα αρνητική επίδραση που ονομάζεται Hidden Construction Sha (κρυμμένο Σαρ για κατασκευές). Αποφύγετε και εκεί τις κατασκευές εάν είναι εφικτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit