Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η ομολογία του Master Lin Yun

Η ομολογία του Master Lin Yun

Απόσπασμα από την Εφημερίδα «Chinese Daily News», τεύχος 7110, 8 Ιουλίου 1997

Ο Master Lin Yun της σχολής Black Hat σπάει την σιωπή του λέγοντας:
«Είστε καλύτερα εάν πιστεύετε στον εαυτό σας παρά σε μένα».
Παραδέχεται ότι 99.9% των προβλέψεών του ήταν λανθασμένες.

07 Ιουλίου 1997, Ταϊπέι, Ταϊβάν. Ενώ το κράτος συνεχίζει να μαίνεται από το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο αναμεινγύοντας πολιτικούς αρχηγούς και τους πνευματικούς συμβούλους του, ο γκουρού της σχολής Black Hat Sect, ο Master Lin Yun, περιστοιχισμένος από τους μαθητές και πιστούς του στην Προεδρική Σουίτα στο ξενοδοχείο Hyatt, στην Ταϊπέι, παραδέχεται σε ένα σοκαριστικό interview αυτο-αποκύρηξης:

«Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να προσφέρω είναι να σας πω ότι είστε καλύτερα εάν πιστεύετε στον εαυτό σας παρά σε μένα. Είμαι ένας περιφερόμενος απατεώνας του οποίου οι προβλέψεις ήταν 99.9% λανθασμένες»

Είχε προβλέψει το 1994 ότι ο Li Deng Qui δεν θα κέρδιζε τις εκλογές για την προεδρία της Ταϊβάν (όχι μόνο βγήκε πρόεδρος, αλλά επανεκλέχτηκε). Μουρμούρησε «Το ποσοστό επιτυχίας μου σε προβλέψεις είναι πολύ χαμηλό».
«Ο κόσμος με αποκαλεί Μέγα Δάσκαλο (Grand Master), ενώ στην πραγματικότητα είμαι η Μέγα Απογοήτευση (Grand Disappointment)»
Γεννημένος στο Πεκίνο, μεγαλωμένος στην Taijung, ο Lin Yun σπούδασε και βάσισε χαλαρά την σχολή του Black Hat (Μαύρο Καπέλο) σε θιβετιανές παραδόσεις. Ανέφερε πόσο εξοστρατίστηκε στην Ταϊβάν συνδιάζοντας στοιχεία από τον Ταοϊσμό, Φενγκ Σούι, γιν-γιανγκ, προβλέψεις, ψυχολογία, ιατρική, θεωρία του χρώματος και την κατασκευή της δικιάς του θεωρίας στο Φενγκ Σούι. Είπε θρηνώντας: «Το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή μου ήταν η θρησκεία».
Χωρίς να αναφέρει ονόματα, πρόσθεσε ότι είχε δώσει συμβουλές Φενγκ Σούι σε υψηλά ιστάμενα άτομα στην Ταϊβανέζικη κυβέρνηση. Αν και οι θεωρείες του στην σχολή του Black Hat (Μαύρο Καπέλο) απορίφθηκαν σε μεγάλη κλίμακα στην Ασία, ο Lin Yun βρήκε πολλούς οπαδούς στην Δύση, όπου είχε μάλιστα και δύο ναούς, έναν στην Καλιφόρνια και έναν στην Νέα Υόρκη.

Σχόλιο από την Γεωργία Κιάφη
Η σχολή Black Hat ήταν η πρώτη σχολή Φενγκ Σούι που ήρθε στην Ευρώπη.
Η σχολή Μαύρο Καπέλο (Black Hat) άνθισε ιδιαίτερα στην Αμερική, αλλά και στην Γερμανία και Αγγλία. Πολλοί συγγραφείς (ακόμα και στην Ελλάδα) αντέγραψαν τα βιβλία των μαθητών του Lin Yun (όπως τα βιβλία της Sarah Rossbach, Denise Lynn κλπ), με αποτέλεσμα να βλέπουμε την διδασκαλία αυτή ιδιαίτερα διαδεδομένη σε βιβλιογραφία. Κάποιοι από τους μαθητές του Lin Yun έστρεψαν κατόπιν τις σπουδές του στο παραδοσιακό Φενγκ Σούι και απομακρύθηκαν από την διδασκαλία του Lin Yun, ενώ άλλοι συνέχισαν εν γνώση τους τον «χαβά» τους!

Πώς να αναγνωρίσετε την σχολή Black Hat (Μαύρο Καπέλο), από την Γεωργία Κιάφη

Στην σχολή αυτή χωρίζονται οι περιοχές ενός σπιτιού σε 9 τομείς της ζωής:

Χρήσιμοι άνθρωποι, Άγγελοι
Απόγονοι, Παιδιά & Σχέδια
Σχέσεις γάμος
Φήμη, αυτοέκφραση
Ευημερία, Ευλογίες, Αφθονία
Οικογένεια, Πρόγονοι, Κληρονομιά
Εσωτετερική γνώση, αυτοπραγμάτωση
Σταδιοδρομία, καριέρα
Υγεία

Ένα σπίτι χωρίζεται σε 9 μικρότερα τετράγωνα, όπου κάθε τετράγωνο αντιστοιχεί και με κάποιον από αυτούς τους τομείς της ζωής.
Σύμφωνα με την σχολή αυτή, η γωνία των χρημάτων είναι ΠΑΝΤΑ στην απέναντι αριστερά γωνία του σπιτιού, ενώ η γωνία της αγάπης/σχέσεων είναι ΠΑΝΤΑ στην απέναντι δεξιά γωνία του σπιτού. Οι κατευθύνσεις δεν παίζουν ρόλο.
Ανάλογα με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, βάζουμε αντικείμενα ή σύμβολα παρόμοια με το θέμα που μας ενδιαφέρει στην αντίστοιχη περιοχή. Πχ βάζουμε στην γωνιά του πλούτου κάτι συμβολικό που έχει σχέση με χρήματα, ενώ δεν είναι καλό να έχουμε εκεί τουαλέτα γιατί τότε τα χρήματα χάνονται.

Πηγή άρθρου:
www.qi-whiz.com/node/35
Μετάφραση: Γεωργία Κιάφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit