Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι καλό να ζει κανείς σε ένα σκάφος;






Είναι καλό να ζει κανείς σε ένα σκάφος;




Μια φίλη μου από το Facebook με ρώτησε εάν είναι ΟΚ όταν οι άνθρωποι μένουν μόνιμα πάνω σε ένα σκάφος.
Κατά σύμπτωση η ίδια ερώτηση ήταν μεγάλο θέμα ταυτόχρονα στις εφημερίδες "Financial Times" και "Franfurter Allgemeiner" πριν 2 εβδομάδες. Έλεγε λοιπόν στο άρθρο ότι η καινούργια τάση στην αρχιτεκτονική είναι τα πλωτά σπίτια. Ο τίτλος ήταν "New wave: Why live by the water when you can live on it?". Είχαν μάλιστα μια φωτό ενός διόρωφου κτιρίου (oh Yes) το οποίο επέπλεε. Στην φωτογραφία που βλέπετε είναι τα εν λόγω πλωτά σπίτια (βρείτε τους στο ιντερνετ για να δείτε ακριβώς την διαρύθμιση).
Οι αρχιτέκτονες που είχαν την ιδέα αυτή κάνουν πλέον χρυσές δουλειές, και η εταιρία τους ονομάζεται Confused Direction (μπερδεμένη κατεύθυνση!!!) και οι αρχιτέκτονες είναι ο Vandeventer και ο Carlander στο Seattle της Αμερικής. Το μικρόβιο των πλωτών σπιτιών τώρα εξαπλώνεται και στην Αγγλία.
Από άποψη Φενγκ Σούι όμως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ αρνητικό και από άποψη χρημάτων και από άποψη υγείας....
Διότι "η ενέργεια του δράκου (βουνού) διασκορπίζεται από τον άνεμο και σταματάει στα σύνορα του νερού". Τάδε έφη ο κινέζος που έδωσε στην τέχνη την ονομασία Φενγκ Σούι (διαβάστε το άρθρο μου για το βιβλίο της ταφής).
Δηλαδή με άλλα λόγια η ενέργεια του βουνού δεν προχωράει πάνω ή μέσα στο νερό, αλλά πάει μέχρι τα σύνορα, όχι μετά τα σύνορα της στεριάς με το βουνό, όχι πάνω στο νερό.
Στα κλασικά κείμενα του Φενγκ Σούι κάνουν λόγο για ένα σωρό κακούς συνδιασμούς σπιτιού σε σχέση με το νερό. Χρησιμοποιούν τις εκφράσεις "water cutting feet, turban shape, piercing arm, soaking chest, arrow pointing at arm pit, washing hair, pointing to the heart, washing face". Όταν μένει κάποιος πάνω στο νερό έχει ΟΛΟΥΣ τους κακούς συνδιασμούς μαζί!!!!
Από άποψη ιπτάμενων άστρων του Φενγκ Σούι, υπάρχουν συνολικά 9 Ιπτάμενα άστρα. 9 για την αρμονία και 9 για τα χρήματα. Από τα 9 άστρα βουνού (που είναι υπεύθυνα για την αρμονία, υγεία, καλές σχέσεις κλπ) συνολικά, μόνο τα 3 είναι καλά όταν δεν υπάρχει στις κατευθύνσεις αυτές νερό (από έξω από το σπίτι ή κάτω ή πάνω), Εάν υπάρχει νερό σε αυτές τις 3 κατευθύνσεις, σε αυτούς που μένουν σε αυτό το πλωτό σπίτι δεν θα υπάρχει καμία εντελώς αρμονία (γιοκ γκόμενες/οι, αγάπες, υγεία και λουλουδάκια).
Όσο αφορά τα χρήματα τώρα. Επίσης υπάρχουν 3 κατευθύνσεις που τους αρέσει το νερό (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά). Έλα όμως που υπάρχουν και οι άλλες υπόλοιπες κατευθύνσεις (όλα τα υπόλοιπα άστρα) που είναι αρνητικές γιατί εκεί υπάρχουν άστρα με αρνητικό χαρακτήρα και ενεργοποιούνται με το νεράκι αυτό!! Οπότε το σπιτάκι αυτό θα έχει 3 καλές κατευθύνσεις για χρήματα, και όλες τις υπόλοιπες κακές για τα χρήματα. Εφόσον υπάρχουν συνολικά 9 άστρα, ποιός είναι πιό δυνατός, το 3 ή το 9?
Μια τρανή απόδειξη ότι τα πλωτά σπίτια δεν είναι καλά για τον άνθρωπο (εκτός αν είστε ψάρι ή γοργόνα - λέτε να υπάρχει φενγκ σούι για γοργόνες), είναι εάν δείτε τι γίνεται στην Ταιλάνδη. Όλα τα φτωχόσπιτα ερείπια είναι φτιαγμένα πάνω στο νερό και στηρίζονται με ξύλινους στήλους. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε χρήματα έχουν ούτε υγεία. Με καμία εξαίρεση. Θα μου πείτε τώρα, τι γίνεται με τα καταπληκτικά σπίτια στο Μπαλί που είναι επίσης πάνω στο νερό με στήλους; Και θα σας πω τώρα, πόσο καιρό μείνατε σε τέτοιο σπίτι, 1 εβδομάδα ή 2; Για πηγαίνεται για πάνω από ένα μήνα και θα δείτε πόσο πιό καλά θα είναι τα πράγματα στην στεριά.
Από λογική άποψη τώρα, όταν μένουμε πάνω στο νερό για πολύ καιρό παθαίνουμε αθριτικά.Σίγουρα όχι καλό Φενγκ Σούι! Αφού δεν είμαστε ψάρια, γιατί να ζούμε στο νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit