Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο σεισμός στην Ιαπωνία


Ο σεισμός στην Ιαπωνία από άποψη Φενγκ Σούι

Το 2011 έχουμε (σύμφωνα με την σχολή των Ιπτάμενων άστρων στο Φενγκ Σούι ) το άστρο 5 στην Ανατολή. Τον μήνα Μάρτιο στην Ανατολή προστίθεται και το μηνιαίο άστρο 5. Δηλαδή έχουμε δύο πεντάρια στην Ανατολή. Ανατολή του κόσμου είναι η Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα. Το άστρο 5 φέρνει κακοτυχία, είναι το χειρότερο σε επίδραση από όλα τα άστρα (συνολικά εννέα).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, βλέπουμε ότι τον μήνα Μάρτιο η Ανατολή έχει τάση για κακοτυχία και καταστροφικά γεγονότα, το 5 ανήκει στο στοιχείο γη.

Πόσο απίστευτη είναι η γνώση του Φενγκ Σούι! Σε επόμενο άρθρο μου θα εξετάσω με λεπτομέρεια τον σεισμό της Ιαπωνίας από άποψη Κινέζικης Αστρολογίας.



Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προβλέψεις για τον Μάρτιο 2011

Προβλέψεις για τον Μάρτιο 2011

Ο Μάρτιος 2011 και συγκεκριμένα ο μήνας του κουνελιού ( 06.03.11 – 04.04.11) είναι ενδιαφέρον μήνας από άποψη Φενγκ Σούι αλλά και από άποψη κινέζικης Αστρολογίας διότι όλες οι επιδράσεις είναι διπλές κάνοντας τα γεγονότα διπλά, με άλλα λόγια έντονα. Παρακάτω εξηγώ πώς....

Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία βρισκόμαστε στην χρονιά του μεταλλικού κουνελιού (όπου το γιν μέταλλο 辛 κάθεται πάνω στο κουνέλι ξύλο 卯), ενώ ο μήνας Μάρτιος 2011 είναι επίσης ο μήνας του μεταλλικού κουνελιού και επηρεάζεται ακριβώς από τους ίδιους χαρακτήρες! Η επίδραση της χρονιάς και του μήνα Μάρτιου είναι διπλή, οπότε και ιδιαίτερα δυνατή!

Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις μου που έκανα για την χρονιά του μεταλλικού κουνελιού 2011 ισχύουν ιδιαίτερα για τον μήνα Μάρτιο. Οπότε ο μήνας Μάρτιος θα φέρει το "μαχαίρωμα" σημαντικών προσώπων (δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας), καθότι το μέταλλο γιν (μικρό μέταλλο) στην κινέζικη αστρολογία παρομοιάζεται με μαχαίρι ή τσεκούρι ενώ το ξύλο του κουνελιού είναι γιν ξύλο και παρομοιάζεται με την σπονδυλική στήλη και τον αυχένα ενός ανθρώπου, οπότε τον Μάρτιο έχουμε την εικόνα ενός μαχαιριού στην πλάτη ενός ανθρώπου.

Από πλευρά Φενγκ Σούι και συγκεκριμένα εάν εξετάσουμε τα Ιπτάμενα Άστρα 2011, το κεντρικό Ιπτάμενο Άστρο της χρονιάς είναι το 7, ενώ το κεντρικό Ιπτάμενο Άστρο του Μαρτίου είναι επίσης το 7. Αυτό σημαίνει ότι και οι ενέργειες Φενγκ Σούι για τον Μάρτιο 2011 είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένες και δυνατές.

Το Ιπτάμενο Άστρο 7 του Φενγκ Σούι σχετίζεται με τα αναπνευστικό όργανα (οπότε προσοχή στην γρίπη), είναι επίσης μέταλλο γιν (νάτο πάλι το μαχαίρι) και αντιπροσωπεύει επίσης σκάνδαλα ερωτικής φύσης (το κουνέλι είναι λουλούδι του έρωτα ή αλλιώς flower of romance) αλλά και πολιτικής/στρατιωτικής φύσης (λόγω μετάλλου στην χρονιά και μήνα του μεταλλικού κουνελιού).

Πολλοί με ρωτούν πώς εξηγείται η μαζική εξέγερση σχεδόν σε όλα τα κράτη της Βόρειας Αφρικής. Το 2011 έχουμε στον Βορρά το Ιπτάμενο Άστρο 3.
Το άστρο 3 σχετίζεται με το τρίγραμμο του Ι Τσινγκ Κεραυνός. Στο βιβλίο μου "Feng Shui & Κινέζικη Αστρολογία 2011" θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την επίδραση από το τρίγραμμο Κεραυνός, όπως "άνδρες δράσης, άτομα χωρίς σκέψη και τακτ, ενθουσιώδες, επιθετικό, θυμωμένο, ένας καινούργιος ή ανερχόμενος αρχηγός".
Επίσης θα διαβάσετε στο βιβλίο μου της εξής επιπλέον πληροφορίες για την φύση του 3 Κεραυνός όπως "κίνηση, έξαψη, ερεθισμός, ταραχή, ξύπνημα, ενθουσιασμός, ορμή, παρόρμηση, σπρώξιμο, θέληση, κεραυνός και αστραπή, ανανέωση, θόρυβος, άμεσες επαναστάσεις, σεισμοί".

Στο βιβλίο μου θα διαβάσετε μεταξύ άλλων το εξής για το Ιπτάμενο Άστρο 3 " αλλαγές, επιμονή, τόλμη, θάρρος, περιπέτεια, new ventures, επιθετικότητα, αποφασιστικότητα, δράση, κίνηση μπροστά, άτομα που ασχολούνται με σπορ ή δράση & επιθετικότητα, ξεκινώντας κάτι καινούργιο, αλλάζοντας στόχους, επιτυχία μέσω ενεργής δράσης" ενώ οι αρνητικές επιδράσεις του Ιπτάμενου Άστρου 3 είναι "κουτσομπολιό, φημολογίες, αγένεια, μήνυση, σφαγή, πισομαχαιρώματα, διαφωνίες, παρεξηγήσεις και προβλήματα που δημιουργούνται όταν χάνουμε την ψυχραιμία μας, χάσιμο χρημάτων από νομικά θέματα".

Αυτή η επίδραση 3 του Φενγκ Σούι, η οποία με απλά λόγια φέρνει τσακωμούς και εξεγέρσεις βρίσκεται συγκεντρωμένη το 2011 στον Βορρά, επηρεάζοντας έτσι την Βόρεια Αφρική (Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη).
Τον Μάρτιο αυτή η κατάσταση που προανέφερα γίνεται ακόμα πιο έντονη καθότι τον Μάρτιο έχουμε ΚΑΙ το μηνιαίο Ιπτάμενο Άστρο 3 να βρίσκεται στον Βορρά! Δηλαδή έχουμε 2 ίδιες ενέργειες 3 στον Βορρά!

Οπότε αναμένουμε γεγονότα!

Όσο αφορά εμάς τους απλούς ανθρώπους, στο βιβλίο μου "Feng Shui & Κινέζικη Αστρολογία 2011" θα βρείτε συμβουλές Φενγκ Σούι για να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές επιδράσεις Φενγκ Σούι σε καίριες κατευθύνσεις του ορίζοντα. Ιδιαίτερη προσοχή τον Μάρτιο να δείξουμε στην Ανατολή και στον Νότο.

Αυτοί που είναι γεννημένοι την χρονιά του πετεινού να αποφεύγουν ταξίδια προς την Ανατολή και να έχουν μαζί τους τον Μάρτιο 2 σύμβολα σκύλου (ένα για την χρονιά και ένα για τον μήνα) και να επιτρέπουν αλλαγές στην ζωή τους, ακόμα καλύτερα να τις επιδιώξουν τις αλλαγές αυτές οι ίδιοι. Εάν δεν φέρουν αυτοί την αλλαγή στην ζωή τους, θα έρθει η αλλαγή σε αυτούς και μάλιστα με φόρα! Το ίδιο ισχύει για αυτούς που είναι γεννημένοι την ημέρα του πετεινού.
Αυτοί που είναι γεννημένοι την χρονιά ή την ημέρα του ποντικιού θα είναι μέσα στην τσαντίλα (penalty).

"Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιό γαλανός" που λέει και το τραγούδι!!!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan στον κόσμο
(και που να διατηρείτε την πυξίδα του Φενγκ Σούι)

Η μεγαλύτερη πυξίδα Lo Pan (η ειδική πυξίδα του Φενγκ Σούι με την οποία γίνονται οι μετρήσεις ώστε να βρεθούν οι ενεργειακές επιδράσεις Φενγκ Σούι σε ένα χώρο) βρίσκεται στην πόλυ Langzhong στο Σισουάν της Κίνας. Εννοείται ότι η πλατεία στην οποία βρίσκεται αυτή η πυξίδα ονομάζεται πλατεία Lo Pan, τι άλλο όνομα θα μπορούσαν να της δώσουν άλλωστε;

Βέβαια η πυξίδα αυτή δεν είναι πραγματική πυξίδα που χρησιμοποιείται, ούτε μετακινείται. Πάντως από ότι βλέπω στην φωτό δείχνει τις πραγματικές κατευθύνσεις του ορίζοντα. Πρόκειται για την ακριβή απεικόνιση των δακτυλιδιών (rings) μιας πυξίδας Lo Pan. Κάθε ένα από αυτά τα δακτυλίδια έχει διαφορετική χρήση. Κάποια δακτυλίδια είναι τοποθετημένα σε σχέση με το άστρο Polaris και τον πραγματικό Βορρά, ενώ κάποια άλλα δακτυλίδια έχουν τοποθετηθεί σε σχέση με τον μαγνητικό Βορρά. Κάποια δακτυλίδια αφορούν κτίρια και χρησιμοποιούνται για την μέτρηση πρόσοψης κτιρίων και κυρίας εισόδου κτιρίων και διαμερισμάτων, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για να υπολογιστεί η επίδραση δρόμων, ποταμών, βουνοκορφών, μυτερών αντικειμένων γύρω από ένα δεδομένο κτίριο.

Η κινέζικη πυξίδα Lo Pan (ή αλλιώς Luo Pan) θεωρείται αντικείμενο που αντικαθρεπτίζει την επίδραση που έχει το Σύμπαν στην γη και τον άνθρωπο αλλά και την τελειότητα της φύσης. Για αυτό σε πολλά μέρη της Κίνας θεωρούν τυχερή την τοποθέτηση μιας πυξίδας Λο Παν σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Κάποιοι βάζουν μια τέτοια πυξίδα σηκωμένη ώστε να κοιτάει συγκεκριμένες αρνητικές επιδράσεις Φενγκ Σούι. Κάποιοι άλλοι βάζουν απλά την πυξίδα ανάσκελα στο σπίτι τους ώστε αυτή να εκπέμπει την αναπαράσταση της τελειότητας της μητέρας φύσης.

Αυτοί που χρησιμοποιούν την σχολή των 8 Οίκων του Φενγκ Σούι (8 mansion feng shui) βάζουν την πυξίδα τους σε κάποια από τις καλές κατευθύνσεις τους σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό Κούα (πχ εάν ανήκουν σε ανατολικό τύπο Κούα βάζουν την πυξίδα σε περιοχή του σπιτιού τους που θεωρείται θετική για ανατολικούς τύπους). Να αναφέρω ότι δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτή την μέθοδο Φενγκ Σούι ούτε στις μελέτες που κάνω, οπότε δεν σας συμβουλεύω ενεργά να βάλετε την πυξίδα σας σε αντίστοιχη θέση χρησιμοποιώντας αυτή την λογική.
Εξάλλου με την ίδια σκέψη θα μπορούσατε να βάλετε την πυξίδα σας σε κάποιο καλό μόνιμο Ιπτάμενο Άστρο. Ο δάσκαλός μου κρατάει την πυξίδα που χρησιμοποιεί για την δουλειά του στο γραφείο του στην περιοχή που έχει το μόνιμο άστρο βουνού 8, ενώ έχει κάποια άλλη πυξίδα ανοιχτή προς έκθεση στο άστρο νερού 8. Σας δίνω αυτές τις πληροφορίες σαν "food for thought", ελληνιστή αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "μεζεδάκι προς σκέψη"!!!

Κάποιοι σύμβουλοι Φενγκ Σούι κρατούν την πυξίδα τους ανοιχτή στο σπίτι τους ή στο γραφείο τους, ώστε αυτή να δείχνει με την κόκκινη κλωστή αλλά και την μέτρηση την κατεύθυνση του δράκου, καθότι ο δράκος θεωρείται ο φύλακας του Ουρανού, οπότε προστατεύεται έτσι η πυξίδα τους από τους Ουρανούς και την θεική ενέργεια (καλή ιδέα το βρίσκω, γιατί όχι, και εγώ το ίδιο κάνω!).

Εάν έχετε κάποια πυξίδα Φενγκ Σούι στο σπίτι σας προτείνω να την διατηρείτε ακουμπισμένη επίπεδα και όχι σε κλίση (ώστε να διατηρείται η βελόνα της σε καλή κατάσταση), όπως και να βρίσκεται μακριά από μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα όπως ψυγείο, καλοριφέρ κλπ.

Για να γυρίσουμε πίσω στο θέμα της πλατείας Lo Pan, είμαι σίγουρη ότι ο δήμαρχος έβαλε την πυξίδα του Φενγκ Σούι στην πλατεία ώστε αυτή να εκπέμπει καλή ενέργεια στην περιοχή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι έξυπνη ιδέα αλλά και τι όμορφη απεικόνιση! Σίγουρα πρόκειται για καλή διαφήμιση για το Φενγκ Σούι στους κατοίκους της πόλης αλλά και υπενθύμιση για την επίδραση της φύσης στον άνθρωπο!

Την φωτογραφία αυτή την βρήκα μέσω την Annie Pechova από την Βουλγαρία, η οποία την βρήκε από το παρακάτω link: http://www.lz520.net/2010/0604/3646.html

 

fixodent lawsuit