Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Το Qi και τα βουνά - Απόσπασμα από το Βιβλίο Ταφής του Κούο Πο


Το Qi και τα βουνά - απόσπασμα από το Βιβλίο Ταφής


Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από το Βιβλίο Ταφής του Κούο Πο. Το απόσπασμα αυτό δίνει σημαντικές πληροφορίες για το πώς κινείται το qi (ενέργεια, τσι) και πώς το εντοπίζουμε.


........Όταν το έδαφος περιέχει θετικό Qi (ενέργεια) τότε η γη συμμορφώνεται και προεξέχει (δικό μου σχόλιο: σαν να φουσκώνει το έδαφος, σαν καρούμπαλο και όχι σαν χαράδρα).


Θα μοιραστώ μαζί σας μια άλλη ιδιαίτερα πολύτιμη πληροφορία η οποία έχει σχέση με το παραπάνω. Η πληροφορία αυτή δεν κυκλοφορεί σε κανένα βιβλίο παγκοσμίως διότι είναι ένα από τα μυστικά των κινέζων Μάστερ του Φενγκ Σούι που συνήθως δίνουν σε λίγους (πχ εάν τους σφουγγαρίζεις το σπίτι για 10 χρόνια).


Για να εντοπίσετε το qi όπως ρέει από την κορυφή του βουνού προς τα κάτω, ανεβείτε στην κορυφή του βουνού και αρχίστε να τρέχετε προς τα κάτω. θα πρέπει να διαλέξετε το μονοπάτι που είναι το πιο γρήγορο χωρίς να γκρεμοτσακιστείτε. Σίγουρα δεν θα διαλέξετε το μονοπάτι με τις χαράδρες και τους γκρεμούς, το οποίο συμφωνεί με την ιδέα του αποσπάσματος από το Βιβλίο Ταφής του Κούο Πο.


Το μονοπάτι που θα διαλέξετε είναι ο δρόμος που ρέει το qi.


Είναι καλό να χτίσετε σπίτι ή κτίριο άλλης χρήσης πάνω στην γραμμή αυτή. Το ακριβές όμως σημείο που θα χτίσετε εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Το σημείο αυτό θα πρέπει να προστατεύεται από τους ανέμους και να βρίσκεται σε σύνορα με το νερό (το νερό εδώ αναφέρεται σε πραγματικό νερό ή σε ανοιχτό χώρο όπως μια πεδιάδα κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

fixodent lawsuit