Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πώς θα γίνω σύμβουλος του Φενγκ Σούι;

Πώς θα γίνω σύμβουλος του Φενγκ Σούι;

Ο τρόπος για να γίνει κανείς σήμερα σύμβουλος του Φενγκ Σούι είναι μεν κάπως διαφορετικός από το παρελθόν αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά κοινά σημεία.

Η γνώση του Φενγκ Σούι τα παλιά χρόνια πήγαινε κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα, από τον δάσκαλο στον μαθητή. Πολλές φορές ήταν οικογενειακή υπόθεση και η γνώση πήγαινε από τον πατέρα στον γιο. Για να μάθεις έπρεπε να έχεις ορισμένη συμπεριφορά απέναντι στον δάσκαλο, να έχεις απόλυτο σεβασμό και απόλυτη επιμονή. Δεν μπορούσες να αγοράσεις την γνώση με χρήματα. Θα έκρινε ο δάσκαλος τι και πότε θα σου πει. Εάν πίεζες τον δάσκαλο ή ανυπομονούσες, ή προσπαθούσες να τον δωροδοκήσεις έχανες το παιχνίδι. Ο δάσκαλος θα τσέκαρε τα γενέθλιά σου για να δει εάν μπορείς να μάθεις μεταφυσική, αλλά και εάν ταιριάζει το δικό σου ωροσκόπιο με το δικό του.

Υπήρχαν και τότε βιβλία ή σημειώσεις δασκάλων, αλλά ο τρόπος έκφρασης που χρησιμοποιούσαν ήταν δύσκολη και μπορούσε να μεταφραστεί σωστά μόνο από αυτούς που ήδη κατανοούσαν το θέμα ή γνώριζαν τον δάσκαλο.
Ο Μάστερ Yang Yung Sung έμαθε Φενγκ Σούι από ένα βιβλίο με τίτλο "το μυστικό βιβλίο του Φενγκ Σούι" που φυλάγονταν στην βιβλιοθήκη του αυτοκράτορα (δυναστεία Τανγκ) το οποίο πήρε όταν έγινε επανάσταση κατά του αυτοκράτορα.

Υπήρξαν φορές στην ιστορία που γράφτηκαν βιβλία Φενγκ Σούι με λάθος πληροφορίες για την παραπλάνηση του κοινού και των εχθρών της Κίνας (Κορέα, Ιαπωνία, Μογγολία) και σύμφωνα με τις διαταγές του αυτοκράτορα. Είναι γνωστή η ιστορία με το βιβλίο "Σκοτώνοντας τους βαρβάρους" κατά την δυναστία των Τανγκ, όπου ο αυτοκράτορας ανάγκασε τον διάσημο δάσκαλο-μοναχό που είχε στην "κατοχή" του να γράψει ψεύτικες πληροφορίες για να αποτρέψει τους βαρβάρους (τα εχθρικά κράτη) από την πραγματική γνώση του Φενγκ Σούι ώστε να μην μπορούν αυτοί να γίνουν σοβαροί κίνδυνοι στην ασφάλεια της Κίνας.

Υπήρξαν επίσης φορές που ο αυτοκράτορας, φοβούμενος την αποτελεσματικότητα και την γνώση ενός δασκάλου, διέταξε να τον σκοτώσουν. Για παράδειγμα, ο Μάστερ Yao ήταν ειδικός στο Yin Φενγκ Σούι (Φενγκ Σούι για τάφους, το οποίο φέρνει δύναμη-τύχη στους απογόνους του αποθανόντος, ο οποίος έχει μπει σε τάφο σε σημείο της γης με εξαιρετική ενέργεια Φενγκ Σούι). Επειδή ένας τάφος που είχε επιλεκτεί από τον Μάστερ Yao είχε πάντα από πάνω του ένα μωβ σύννεφο, ο αυτοκράτορας διέταξε τον θάνατο του δασκάλου.

Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι η πραγματική γνώση του Φενγκ Σούι ήταν δύσκολο να αποκτηθεί στο παρελθόν για όλους τους ευνόητους λόγους που προανέφερα. Εάν συνηδειτοποιήσουμε ότι όταν κατά την διάρκεια της εποχής του Μάο η εφαρομογή και διδασκαλία Φενγκ Σούι απαγορεύτηκε στην Κίνα και όλοι οι δάσκαλοι ή σταμάτησαν να δουλεύουν-διδάσκουν ή έφυγαν από την Κίνα και πήγαν κυρίως στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβαν (αυτές οι πόλεις σήμερα θεωρούνται οι προμαχώνες του Φενγκ Σούι), καταλαβαίνουμε ότι άνθησαν ανάμεσα στον κινέζικο λαό πολλές "ραδιοαρβήλες" σχετικά με το Φενγκ Σούι (δυσδαιμονίες, κινέζικα φολκλόρ, συμβολικά αντικείμενα κλπ χαρακτηρίστηκαν ως Φενγκ Σούι).

Μέχρι και σήμερα στην Κίνα δεν έχει αναγνωριστεί το Φενγκ Σούι από το κράτος, οπότε δεν μπορεί κάποιος να μάθει Φενγκ Σούι μέσω κάποιου κρατικού πανεπιστημίου. Βέβαια, επειδή οι δάσκαλοι του Φενγκ Σούι που το έσκασαν από την Κίνα, για να επιβιώσουν, άρχισαν να διδάσκουν το Φενγκ Σούι και να γράφουν κάποια βιβλία.

Βέβαια μην φανταστείτε ποτέ κάποιον κινέζο με υψηλό επίπεδο γνώσης να βγάλει τις πιό πολύτιμες γνώσεις του σε ένα βιβλίο αξίας μερικών δεκάδων ευρώ. Εσείς άλλωστε, εάν ήσασταν μάστερ Φενγκ Σούι θα το κάνατε; Όχι βέβαια.Όπως και σε όλες τις δουλειές, δεν μαθαίνεις την τέχνη του Φενγκ Σούι από τα βιβλία που κυκλοφορούν. Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες στα βιβλία και είναι αδύνατο κάποιος να ξεχωρίσει τι είναι σωστό και τι λάθος. Κατά την γνώμη μου, 99% των βιβλίων που κυκλοφορούν στην Δύση είναι άχρηστα.

Θα μου πείτε τώρα, εγώ ο Έλληνας/Ελληνίδα θα μάθω Φενγκ Σούι αν πάω σε ένα σεμινάριο; Η απάντηση βρίσκεται στην αναδρόμηση που σας έκανα στο παρελθόν του Φενγκ Σούι.
Ο κάθε δάσκαλος του Φενγκ Σούι αποφασίζει τι θα διδάξει στο σεμινάριό του και τι όχι. Ο κάθε δάσκαλος αποφασίζει να διδάξει κάτι το διαφορετικό. Σε κάθε σεμινάριο που θα πηγαίνετε θα μαθαίνετε και διαφορετικές φόρμουλες, βέβαια και κάποιες κοινές φόρμουλες. Ακόμα και στο ίδιο σεμινάριο του ίδιου δασκάλου να πάτε δύο φορές, θα μάθετε και κάτι το καινούργιο. Δηλαδή λεφτά να έχετε να ξοδεύετε.

Στις ίδιες φόρμουλες του Φενγκ Σούι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δασκάλων. Πχ, άλλοι δάσκαλοι φτιάχνουν τον χάρτη Ιπτάμενων Άστρων του Φενγκ Σούι σύμφωνα με την περίοδο κατασκευής/πρωτοκατοίκησης του κτιρίου, και άλλοι τον φτιάχνουν σύμφωνα με το πότε μετακομίσατε εσείς στο διαμέρισμά σας. Μόνο αυτή η διαφορά στην εφαρμογή της ίδια φόρμουλας φέρνει τεράστιες διαφορές στην εφαρμογή του Φενγκ Σούι, στις προτάσεις βελτίωσης που θα γίνουν.

Επειδή η Κίνα είναι τεράστιο κράτος και σε διαφορετικές περιοχές της και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές εξελίχτηκαν διαφορετικές φόρμουλες του Φενγκ Σούι, υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος γνώσης, ο οποίος όμως δεν είναι πάντα σημαντικός. Το πιό δύσκολο πράγμα σε ένα σύμβουλο του Φενγκ Σούι είναι να βάζει σωστά τις προτεραιότητες στις φόρμουλες του Φενγκ Σούι που μαθαίνει στα διάφορα σεμινάρια.

Επίσης, υπάρχουν δάσκαλοι που διδάσκουν και λανθασμένες φόρμουλες του Φενγκ Σούι. Αυτοί που διδάσκουν τις σωστές φόρμουλες, συνήθως δεν αποδεικνύουν στο δικό τους σεμινάριο το λάθος των άλλων δασκάλων.
Γιατί θα μου πείτε το κάνουν αυτό; Σκεφτείτε λογικά, οι άνθρωποι δεν είναι τρελλοί και δεν θέλουν να μπλέξουν με μηνύσεις από το άλλο στρατόπεδο. Επίσης, δεν θέλουν να ξεκινήσουν ένα πόλεμο που στο τέλος το Φενγκ Σούι θα βγει πιό πληγωμένο.

Εξάλλου, εάν εσείς πιστεύετε ότι ο λάθος Mr.Φενγκ Σούι είναι ο σωστός και δεν εκτιμάτε αυτά που λέει ο Mr. σωστός στο σεμινάριό του, τα θέλει ο πισινός σας, οπότε εφαρμόστε αυτά που λέει ο Mr. λάθος. Ακόμα και σήμερα, ο δάσκαλος θα εκμυστηρευτεί τις βαθύτερες γνώσεις του σε επιλεγμένους μαθητές του, σε αυτούς που τον εκτιμούν και είναι πιστοί σε αυτόν.

Επίσης, επειδή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα αντικειμενικό κριτίριο ποιός κινέζος έχει δικαίωμα να κάνει σεμινάρια του Φενγκ Σούι και ποιός όχι, παίζει καθοριστικό ρόλο η γλώσσα και το μάρκετινγκ. Κανείς κινέζος Μάστερ δεν έχει χαρτί πανεπιστημίου που να αποδεικνύει στον ίδιο τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων. Πώς γίνεται τώρα κανείς Μάστερ δάσκαλος του Φενγκ Σούι θα το θίξω σε άλλο άρθρο.

Οι κινέζοι που είχαν καλές καριέρες Φενγκ Σούι στην Δύση ήταν μόνο αυτοί που μιλούσαν αγγλικά. Υπάρχουν καταπληκτικοί κινέζοι δάσκαλοι που δεν ξέρουν γρι αγγλικά. Επίσης, πόσο διάσημος θα γίνει στην Δύση ένας δάσκαλος, εξαρτάται από το δικό του ωροσκόπιο (εάν έχεις τύχη διάβαινε), εάν εμφανίστηκε έγκαιρα στην αγορά και εάν συνεργάστηκε με τους σωστούς οργανωτές σεμιναρίων.
Εξάλλου, εάν ξέρετε σε βάθος πώς λειτουργούν τα πέντε στοιχεία και οι πέντε ιδιότητες της ζωής, θα ξέρετε ότι το χρήμα/διασημότητα είναι αντίθετη με την γνώση. Με άλλα λόγια, ο πιό διάσημος δεν είναι ο πιό σοφός.

Υπάρχουν δάσκαλοι που διδάσκουν σε μία μέρα ύλη μια εβδομάδας, και άλλοι που διδάσκουν σε μια μέρα ελάχιστα. Τα σεμινάρια που διδάσκουν κινέζοι στην Δύση κοστίζουν από 300-500 ευρώ την ημέρα, η διάρκεια διαφέρει από 5 ημέρες μέχρι εβδομάδες ολόκληρες. Όπως σε όλα τα σεμινάρια, το καλύτερο σεμινάριο δεν είναι πάντα ούτε το ακριβότερο αλλά ούτε και το μεγαλύτερο σε διάρκεια.

Ο κάθε κινέζος δάσκαλος έφτιαξε λοιπόν την διάθρωση-ύλη του σεμιναρίου του ανάλογα με αυτά που ήθελε να διδάξει, και ανάλογα με πρακτικούς παράγοντες. Πχ, αυτοί που έπρεπε να ταξιδέψουν μακριά στην Δύση για να διδάξουν, ήταν αναγκασμένοι να πιέσουν χρονικά τα σεμινάρια ώστε να κρατούν λιγότερες ημέρες, ενώ αυτοί που διδάσκουν στην έδρα τους έχουν μικρότερη ταχύτητα. Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία και οι υπερατλαντικές πτήσεις;

Κάποιοι κινέζοι άρχισαν να διδάσκουν στην Δύση, αλλά μετά δημιούργησαν αρκετούς αντιπροσώπους σε διάφορα κράτη, οι οποίοι δίδασκαν το πρώτο μέρος των σεμιναρίων, δημιούργησαν και νέα θέματα Φενγκ Σούι για να διδάσκουν, στην βάση της πατρίδας τους αυτή την φορά.

Εάν μπείτε στην θέση του Κινέζου και το σκεφτείτε μαρκετιστικά, συμφέρει να έχει κανείς αντιπρόσωπους σε πολλά κράτη. Ο κάθε αντιπρόσωπος πληρώνει κάθε χρόνο ένα ποσό στον Κινέζο για να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα του κινέζου. Εάν ο αντιπρόσωπος διδάσκει από πάνω, ο κινέζος παίρνει προμήθεια από το κάθε σεμινάριο που κάνει ο αντιπρόσωπος (10-25% της μικτής τιμής), επίσης ο κινέζος βρίσκει έτσι από τους αντιπροσώπους καινούργιους μαθητές για τα υψηλότερα σεμινάρια του Φενγκ Σούι.

Πως γίνεται κανείς αντιπρόσωπος ενός κινέζου; Είναι κυρίως θέμα καλής χρονικής στιγμής. Εάν ξεκινήσατε τις σπουδές Φενγκ Σούι όταν πρωτοήρθε το Φενγκ Σούι στην Δύση, και εάν κάνατε κάποια εντύπωση στην κινέζο (ο κάθε κινέζος έχει δικά του κριτήρια για αυτό το θέμα, είτε θα πρέπει να σας συμπαθήσει, είτε θα πρέπει να μαθαίνετε εύκολα Φενγκ Σούι, ή θα πρέπει να είστε μανούλα στο μάρκετινγκ), τότε έχετε κάποιες πιθανότητες. Σήμερα, επειδή το Φενγκ Σούι είναι ενεργό στην Δύση πάνω από 10 χρόνια, οι θέσεις αντιπροσωπείας έχουν ήδη δωθεί. Υπάρχει συνήθως ένας αντιπρόσωπος σε κάθε κράτος, αλλά οι εξουσιοδοτημένοι δάσκαλοι από τον κινέζο μπορεί να είναι περισσότεροι από ένα. Όμως ο κάθε κινέζος δεν έχει το ίδιο μάρκετινγκ, μερικοί κινέζοι δεν έχουν το σύστημα του αντιπροσώπου και του δασκάλου σε κάθε κράτος, απλά γιατί δεν είναι εύκολο να βρει κανείς άξιους αντιπρόσωπους με καλό επίπεδο γνώσεων σε κάθε κράτος.

Οι κινέζοι που διδάσκουν στην Δύση, αναγκάστηκαν να φτιάξουν χαρτιά "βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου" αλλά και "δίπλωμα συμβούλου", διότι στην Δύση έχουμε την επιθυμία να πέρνουμε ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι κάναμε κάτι, δεν μας αρέσει να δίνουμε λεφτά σε σεμινάρια χωρίς να πέρνουμε το χαρτί. Αποφάσισαν οι ίδιοι λοιπόν το υλικό της εξεταστικής ύλης και έφτιαξαν ένα δίπλωμα που οι ίδιοι δεν έχουν. Κάθε κινέζος δάσκαλος έχει και την δική του εξεταστική ύλη. Συνήθως η εξέταση γίνεται γραπτά, και γίνεται συνήθως στην πόλη που ζει ο κινέζος.

Λέω συνήθως, γιατί το δίπλωμά μου το πήρα ταχυδρομικά. Επειδή δούλεψα μαζί με τον Raymond Lo για μια χρονική περίοδο δεν είχε νόημα να κάτσω να γράψω εξετάσεις, αφού ήξερε τι ξέρω.

Μερικοί κινέζοι, για να δώσουν το δίπλωμα συμβούλου, σε υποχρεώνουν να τελειώσεις τα σεμινάρια και να εξεταστείς και στα θέματα της κινέζικης αστρολογίας και του Ι Τσινγκ. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι όταν ένας σύμβουλος Φενγκ Σούι πηγαίνει σε ένα σπίτι για να δώσει συμβουλές Φενγκ Σούι, θα ρωτηθεί ΠΑΝΤΑ από τον πελάτη πότε θα δει άσπρη μέρα. Αν κανείς δεν ξέρει αστρολογία, η απάντηση θα είναι λάθος, γιατί η αστρολογία (ας το πούμε πεπρωμένο) επηρεάζει τα αποτελέσματα της μελέτης. Αντε τώρα να σου κάνουν φενγκ σούι στο σπίτι σου και εσυ να μπαίνεις σε γκαντεμιά δεκαετίας, ας είναι και με τον καλύτερο σύμβουλο. Αν ξέρεις ως σύμβουλος Φενγκ Σούι ΚΑΙ αστρολογία, αποφεύγεις το βρισίδι του πελάτη που του είπες ότι θα τον κάνεις πλούσιο και δεν έγινε.

Αν θέλετε να γίνετε πραγματικά καλοί σύμβουλοι του Φενγκ Σούι, πρέπει να έχετε τα εξής προσόντα:

πρώτον, πρέπει να αγαπάτε με την καρδιά σας το θέμα. Με τόσες αντικρουόμενες απόψεις σε φόρμουλες, αν δεν το αγαπάτε, δεν θα επιμένετε και θα παρατήσετε το θέμα στο επίπεδο που έχετε μάθει. Έτσι θα κάνετε Φενγκ Σούι στον κόσμο σύμφωνα με αυτά που έχετε μάθει και όχι σύμφωνα με αυτά που είναι σωστά.

Δεύτερον, πρέπει να ταξιδέψετε.. Ξεχάστε την σκέψη να μάθετε καλό Φενγκ Σούι στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθετε από κινέζο κατευθείαν και αυτοί βρίσκονται εξωτερικό.

Τρίτον, πρέπει να έχετε λεφτά για ξόδεμα. Πολλά λεφτά, τόσα όσα θα ξοδεύατε για να σπουδάσετε γιατρός στο Λονδίνο. Το ιδανικό είναι να μάθετε από διαφορετικούς κινέζους (το οποίο κοστίζει), γιατί έτσι θα μάθετε διαφορετικές φόρμουλες, τις διαφορές διδασκαλίες μεταξύ των κινέζων και θα ξέρετε τι κυκλοφορεί στην αγορά, ακόμα και αυτές που είναι λάθος. Επίσης είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε το ίδιο ακριβώς σεμινάριο πολλές φορές, γιατί έτσι κατανοείτε καλύτερα αυτό που λέει ο κινέζος, ιδιαίτερα εάν το σεμινάριό του διαρκεί λίγες ημέρες και είναι συμπηκνωμένο.

Τέταρτον, θα πρέπει να αποκτήσετε ιδιαίτερη σχέση με τον κινέζο. Νομίζετε ότι ο Γιακούμπ ο καρδιοχειρουργός θέλει να βγάλει στην αγορά άλλους τόσους κλώνους του κάνοντας σεμινάρια και διδάσκοντας όλα όσα ξέρει; Αμ πριτς. Και εδώ ξεκινούν τα δύσκολα. Οι κινέζοι θέλουν απόλυτη πίστη και αποκλειστικότητα. Εάν εσείς έχετε μάθει Φενγκ Σούι με όλους τους Κινέζους που διδάσκουν στην αγορά, θα δυσκολευτείτε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το θέμα αποκλειστικότητας. Μπορεί όμως, εάν τελικά δείξετε αφοσίωση σε αυτά που διδάσκει αυτός και όχι οι άλλοι, να σας μάθει κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα αν σας συμπαθήσει.

Πέμπτον, πρέπει να βρείτε τον καλό δάσκαλο. Αυτό τώρα είναι είναι το πιό δύσκολο θέμα από όλα. Εξαρτάται από την αντικειμενικότητα της κρίσης σας, από το αν ο κινέζος είναι διατεθιμένος να σας αποδείξει στα ιδιαίτερα την ορθότητα της δικιάς του γνώσεις με πραγματικά παραδείγματα (sudy cases), δηλαδή να έχετε περάσει πρώτα από τα 4 προηγούμενα στάδια. Και το κυριότερο, εξαρτάται από το πεπρωμένο σας....

Σας πληροφορώ για τους πιό γνωστούς και πιό αξιόλογους κινέζους που διδάσκουν στα αγγλικά. Μπορείτε να μπείτε στις ιστοσελίδες τους και να πληροφορηθείτε για τα σεμινάριά τους. Είναι οι εξής:
Raymond Lo, Joey Yap, Yap Cheng Hai, Joseph Yu, Chan Kun Wah, Peter Leung, Master Maas, Larry Sang, Tan Khoon Yong, Francis Leyau και άλλοι.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συμβουλές Φενγκ Σούι για το 2010

Συμβουλές Φενγκ Σούι για το 2010

Η χρονιά 2010 επηρεάζεται από διαφορετικούς παράγοντες του Φενγκ Σούι, όπως τα Ιπτάμενα Άστρα, τον Μέγα Δούκα (Tai Shui), τα 3 Σαρ (3 Shar) , την Σύγκρουση (Clash) και άλλες μικρότερες επιδράσεις.

Ας ξεκινήσουμε με συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τα Ιπτάμενα Άστρα του Φενγκ Σούι για το 2010 (το 2010 ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 2010 και τελειώνει στις 03 Φεβρουαρίου 2011). Κατόπι θα δούμε πώς να αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες αρνητικές επιδράσεις.

Ιπτάμενα Άστρα 2010

Νοτιοδυτικά – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 5 (για μείωση κακοτυχίας)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 5 για την χρονιά 2010 στα ΝΔ του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

- τοποθετήστε μία θεραπεία αλατόνερου ή μεταλλικό μελωδό (περιγραφή σελ. --)
- σταματήστε την κίνηση στα ΝΔ (πχ τηλεόραση, εκκρεμές ρολόι κλπ)
- μην κοιτάζετε τα ΝΔ (πχ όταν εργάζεστε ή όταν βλέπετε τηλεόραση)
- προτιμήστε οβάλ ή στρογγυλό χαλάκι ή υλικά από μέταλλο
- προτιμήστε χρώματα μετάλλου (άσπρο, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο)
- αποφύγετε τα χρώματα της φωτιάς (κόκκινο, μωβ κλπ)
- αποφύγετε κατασκευές/ανακαινίσεις στα ΝΔ, μέσα ή έξω από τον χώρο σας
- μην σκάβετε τα ΝΔ του κήπου σας

Βορειοανατολικά – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 2 ( για μείωση ασθένειας)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 2 για την χρονιά 2010 στα ΒΑ του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

-τοποθετήστε ένα σετ 6 νομισμάτων ή/και μία μεταλλική κολύθα (περιγραφή σελ.-)
-προτιμήστε χαλάκι οβάλ ή στρογγυλό, υλικά και διακοσμητικά από μέταλλο
-προτιμήστε χρώματα μετάλλου (άσπρο, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο)
-αποφύγετε/απομακρύνετε τα χρώματα της φωτιάς όσο γίνεται

Νοτιοανατολικά – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 7 (για μείωση σκανδάλων)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 7 για την χρονιά 2010 στα ΝΑ του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

-τοποθετήστε μία θεραπεία μπαμπού ή/και μπουκάλι νερό (περιγραφή σελ ---)
-προτιμήστε χρώματα νερού και/ή ξύλου (μαύρο, μπλε, πράσινο)
-προτιμήστε διακοσμητικά μακρόστενα όρθια

Νότος – θεραπείες Feng Shui για το άστρο 3 (για μείωση τσακωμών)

Μειώστε την επίδραση του άστρου 3 για την χρονιά 2010 στον Νότο του χώρου σας κάνοντας όσο γίνεται περισσότερα από τα παρακάτω:

-τοποθετήστε ένα ύφασμα, χαλί ή ριχτάρι σε χρώματα φωτιάς (κόκκινο, μωβ, πορτοκαλί)
-τοποθετήστε κεράκια σε χρώματα της φωτιά που τα ανάβετε
-ανάψτε φέτος το τζάκι σας συχνότερα εάν τυχαίνει να βρίσκεται στον Νότο
-τοποθετήστε διακοσμητικό από κεραμικό, ή/και άμμο, κρυστάλλους, βότσαλα

Σημείωση

* Η ποσότητα και ένταση χρωμάτων στον προυπάρχοντα χώρο επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών Feng Shui. Εάν πχ έχετε ένα κόκκινο καναπέ στα ΝΔ του σπιτιού σας ή ολόκληρος ο τοίχος στα ΝΔ είναι βαμμένος κόκκινος, τότε εκτός από την τοποθέτηση της θεραπείας αλατόνερου προέχει και να καλύψετε τον κόκκινο καναπέ με ένα ριχτάρι.
* Τις παραπάνω θεραπείες Feng Shui να τις εφαρμόσετε μετά τις 04 Φεβρουαρίου 2010.

Μέγας Δούκας 2010

Ο Μέγας Δούκας του Feng Shui είναι η θέση της σκιάς του πλανήτη Δία πάνω στην Γη. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η μαγνητική επίδρασή του πάνω μας είναι τεράστια. Το 2010 ο Μέγας Δούκας επηρεάζει μόνο 15 μοίρες από τα ΒΑ και συγκεκριμένα τις μοίρες 52.5° - 67.5°.

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπετε ακριβώς την θέση του Μέγα Δούκα στην κινέζικη πυξίδα. Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 15 μοίρες και παρατηρήστε σε ποιά περιοχή του χώρου σας βρίσκεται ο Μέγας Δούκας το 2010.

Αποφύγετε τον Μέγα Δούκα προσέχοντας τα εξής:

-όχι σκάψιμο, κατασκευή, διακόσμηση & ανακαίνιση στα ΒΑ
-όχι κόψιμο ή ξερίζωμα δέντρων & φυτών στα ΒΑ
-όχι κάρφωμα πρόκας & καρφιών στα ΒΑ
-μην κοιτάζετε προς τα ΒΑ όποτε κάθεστε
-μην έχετε το προσκέφαλο του κρεβατιού σας στα ΒΑ
-όχι σημαντικό ταξίδι ή μετακόμιση προς τα ΒΑ
-όχι γενικά κατασκευές εάν η είσοδος του χώρου σας βρίσκεται στα ΒΑ
-όχι κατασκευή σπιτιού με προσανατολισμό στα ΒΑ

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάποια από τα παραπάνω, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό Feng Shui για να σας προτείνει την κατάλληλη περίοδο.

Tα 3 Σαρ 2010

Τα 3 Σαρ είναι μια αρνητική επίδραση που επηρεάζει 3 μικρές περιοχές του ορίζοντα που καταλαμβάνουν 15 μοίρες η καθεμιά.

Στην πυξίδα η θέση των 3 Σαρ καταλαμβάνουν τις εξής μοίρες: 1ο Σαρ = 322.5° – 337.5°, 2ο Σαρ = 352.5° – 7.5, 3ο Σαρ = 22.5° - 37.5. Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 3 μικρές περιοχές και μετά βρείτε ακριβώς ποιό τμήμα του χώρου σας επηρεάζουν.

Το κάθε Σαρ προκαλεί συγκεκριμένα προβλήματα:

1ο Σαρ: απώλειες, ληστεία και χάσιμο χρημάτων. Έχει σχέση με ταξίδια.
2ο Σαρ: τραυματισμοί και ασθένεια. Έχει σχέση με το σώμα και τις ερωτικές σχέσεις.
3ο Σαρ: Καθυστερήσεις και εμπόδια. Έχει σχέση με ακινησία & μοναξιά.

Αποφύγετε τα 3 Σαρ προσέχοντας τα εξής:

-μην κάθεστε με την πλάτη σας σε κάποιο Σαρ
-όχι σκάψιμο, κατασκευή, διακόσμηση & ανακαίνιση μέσα ή έξω από τον χώρο
-όχι χρήση εισόδου που επηρεάζεται από κάποιο Σαρ

Σύγκρουση 2010

Η κατεύθυνση του ορίζοντα που συγκρούεται με το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς λέγεται Σύγκρουση. Η Σύγκρουση επηρεάζει μόνο 15 μοίρες. Το 2010 η Σύγκρουση επηρεάζει τμήμα στα Νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα τις μοίρες 232,5° – 245,5° (ΝΔ3).

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα βλέπετε ακριβώς την θέση της Σύγκρουσης στην κινέζικη πυξίδα. Εάν χρησιμοποιείτε για την μέτρηση του χώρου σας συνηθισμένη πυξίδα που δείχνει τον Βορρά, βρείτε πρώτα σε ποιές μοίρες της πυξίδας σας βρίσκονται αυτές οι 15 μοίρες και παρατηρήστε σε ποιά περιοχή του χώρου σας βρίσκεται η Σύγκρουση το 2010.

Αποφύγετε την Σύγκρουση προσέχοντας τα εξής:

-όχι κατασκευή ή ανακαίνιση, μέσα ή έξω από τον χώρο σας
-μην κάθεστε με την πλάτη σας στην Σύγκρουση
 

fixodent lawsuit